Κάλεσμα – πρόκληση Μεϊμαράκη: Όποιος θέλει ας παραιτηθεί από τη βουλευτική αποζημίωση

Κοινοποίηση:
meimarakis3-580x361

Ανέβηκαν οι τόνοι στο κοινοβούλιο στα πλαίσια της συζήτησης  του Προϋπολογισμού της Βουλής για το 2014όταν ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, κάλεσε όσους βουλευτές τάσσονται υπέρ της μείωσης της βουλευτικής αποζημίωσης να μην την λαμβάνουν.

«Αν κάποιος από εσάς το θέλει μπορεί από μόνος του να απαρνηθεί όποια προνόμια. Να δώσει μία εντολή στο λογιστήριο να παρακρατηθεί το υπόλοιπο και να δοθούν σε κάποιες οργανώσεις.»Δεν είδα πουθενά ότι με το ζόρι πρέπει να τα εισπράξετε αυτά. Προς τι αυτή η υποκριτική στάση;» αναρωτήθηκε.

Αναφορικά με την δωρεάν διέλευση από σταθμούς διοδίων που θέσπισε πρόσφατα η Βουλή για βουλευτές της περιφέρειας είπε: «Υπάρχουν συνάδελφοι που πάνε Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο άλλοι από την Κρήτη που θέλουν να ταξιδέψουν με καράβι. Να μην δώσουμε κίνητρο να το κάνουν και να γλιτώσουμε τα αεροπορικά;».

Παραδέχθηκε ότι μεγάλο ποσοστό των βουλευτικών εισοδημάτων δεν φορολογούνται υποστηρίζοντας ότι αυτό γίνεται γιατί «στην αποζημίωση του βουλευτή δεν αναγνωρίζονται έξοδα. Είχαμε προτείνει βιβλίο εσόδων εξόδων και να αναγνωριστούν έξοδα σε βουλευτές που διατηρεί δυο γραφεία και οφείλει να έχει αξιοπρεπή παρουσία σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Γι αυτό υπάρχει το αφορολόγητο».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Εμείς απαιτούμε να μειωθούν οι μισθοί όλων των βουλευτών, απλά και καθαρά. Το λεκτικό κόλπο όποιος δεν τα θέλει να μην τα πάρει, αποτελεί λεκτικό τέχνασμα, για να καλύψουν τις ανομίες τους. Μισθός όλων των βουλευτών στα 1800 ευρώ, όπως προτείνει η Χρυσή Αυγή, αν και μου φαίνονται πολλά.

  2. Ουρα θα κανουν για το ποιος θα παραιτηθει πρωτος….

Comments are closed.