Θέμα χρόνου η σύγκρουση! Ο Ρωσικός στρατός έφτασε ήδη στην Τουρκία…

Κοινοποίηση:
poutin

ΟΙ Ρώσοι έχουν προωθήσει στην…  ΕΠΙΘΕΣΗ ρωσικά άρματα μάχης τύπου Τ72, Τ55 και Τ62 ΚΑΙ μεγάλο αριθμό ρωσικών ολμοβόλων που έχουν στρέψει τις κάνες τους προς την Τουρκία!!!!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Άγκυρα και που έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, οι Ρώσοι που έχουν αναλάβει όλη την διοίκηση των συριακών και κουρδικών δυνάμεων που επιτίθενται στο Azez, τελευταία πόλη πριν από τα τουρκικά σύνορα, έχουν ήδη φτάσει σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τις θέσεις των Τούρκων.

Όπως αναφέρεται, (Yeni Şafak 18/2), οι Ρώσοι έχουν προωθήσει στην επίθεση πάνω από 25 ρωσικά άρματα μάχης τύπου Τ72, Τ55 και Τ62, ενώ μεγάλος αριθμός ρωσικών τεθωρακισμένων έχουν προωθηθεί στα περίχωρα της πόλης Azez και μετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις. Παράλληλα στην περιοχή του Kybar έχει ήδη πλασαριστεί μεγάλος αριθμός ρωσικών ολμοβόλων που έχουν στρέψει τις κάνες τους προς την Τουρκία.

Τις επιχειρήσεις των Κούρδων και του συριακού στρατού διευθύνουν όπως αναφέρεται 8 ανώτεροι Ρώσοι αξιωματικοί, ενώ μετέχει και αριθμός Ρώσων κομάντος που καθοδηγούν τους Κούρδους στις επιθέσεις τους. Η επιχείρηση στηρίζεται από την πολεμική γραμμή των ρωσικών βάσεων Λαττάκειας και Hmeymin, από όπου έχουν το στρατηγείο του Ρώσοι στρατηγοί που παρακολουθούν όλες τις κινήσεις στα πεδία των συγκρούσεων.

Είναι χαρακτηριστικό όπως αναφέρεται, ότι οι Κούρδοι έχουν εκπαιδευτεί στο Afrin από Ρώσους εκπαιδευτές για τις πολεμικές επιχειρήσεις και τον γενικό συντονισμό Σύριων Κούρδων τον έχουν αποκλειστικά οι Ρώσοι, που ήδη όπως αναφέρεται από χτες το βράδυ οι Τούρκοι συνοριοφύλακες αισθάνονται την «καυτή τους» ανάσα.

Ήδη οι Κούρδοι με την ρωσική καθοδήγηση έχουν καταλάβει την πόλη Tel Rıfat και έτσι έχει κλείσει ο κλοιός γύρω από το Azez, ενώ στην κατάληψη της συνέβαλλαν αποφασιστικά τα ρωσικά άρματα μάχης

Να δούμε τώρα τι θα κάνει η Άγκυρα, καθώς η Αρκούδα είναι ήδη στο προαύλιο της.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

 1. Για συγκρουση ακουμε τοσο καιρο,και συγκρουση δεν βλεπουμε!!!Οχι τιποτα αλλο θα πανε χαμενα και τα ποπ κορν που τα αγορασα για να τα καταναλωσω βλεποντας το θεαμα!χαχαχαχα

 2. Ήρθε στην Ελλάδα ο υπεύθυνος της ρωσικής Δούμας για τις ρωσικές υποθέσεις, κ. Αλεξέι Πουσκώφ, και συνομίλησε με βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης. Ύστερα από τις συνομιλίες, ο κ. Πουσκώφ δήλωσε πως η Ελλάδα έχει ενταχθεί στο γκρουπ των χωρών που έχει στενές σχέσεις με τη Ρωσία.

  Συγκεκριμένα, συνομίλησε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Νίκο Παππά, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Κώστα Δουζίνα.

  Ο Πουσκώφ δήλωσε πως στόχος της επίσκεψης είναι να εντατικοποιηθούν οι διακοινοβουλευτικές επαφές, οι οποίες οι οποίες τα τελευταία δύο έτη έχουν περιοριστεί αισθητά. Επίσης σχολίασε πως υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας στην Ε.Ε., καθώς η Δύση αρνείται να συνομιλήσει με τη Ρωσία σε πολιτικό επίπεδο.

  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν όλα τα επίμαχα θέματα σχετικά με τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και όσα συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

  “Μιλήσαμε περισσότερο για τις προοπτικές της συριακής διευθέτησης, και για το ρόλο της Ελλάδας” σχολίασε ο Ρώσος αξιωματούχος, φανερώνοντας την πρόθεση της Ρωσίας να εντάξει τη χώρα μας στους συμμάχους της.

  Η Μόσχα επιθυμούσε μέσω του Πουσκώβ να μάθει ποιες είναι οι ελληνικές απόψεις πάνω στο συριακό ζήτημα, αλλά και αν μπορεί η Ελλάδα να είναι αρωγός της Ρωσίας στις επιχειρήσεις, παρέχοντας λιμένες στα ρωσικά πλοία που πλέουν στη Μεσόγειο.

  Η στάση αυτή των Ρώσων φανερώνει τις βλέψεις της χώρας για την Ελλάδα, την οποία βλέπουν ως πολύτιμη σύμμαχο στο πλευρό τους.

 3. Γιατί κατέβασε τόση σαβούρα ο Ρώσσος;Μιλάμε γιά άρματα πού χρονολογούνται από τήν εποχή τού ψυχρού πολέμου.Μέ τσιχλόφουσκες θά πολεμήσουν τούς Τούρκους;

 4. Αχος βαρύς ακούγεται πολλά κανόνια πέφτουν…βαλτε τα κράνη σας παιδιά ή Ρωσία αγριεψε..

 5. Τ72, Τ55 και Τ62; τίποτα πιο αρχαίο δεν είχαν να προωθήσει; το άρμα του Αχιλλέα ας πούμε; Αν παν να σταματήσουν τους Τουρκους με Τ72, Τ55 και Τ62, οι παλιατζήδες θα τρελλαθούν δτην δουλειά. Πολύ παλιοσίδηρο να μαζέψουν,

Comments are closed.