Η χειροβομβίδα του Αντώνη έσκασε! Πρώτος με 11 μονάδες διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Μπόμπολας στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ;

Κοινοποίηση:
ÅÊËÏÃÅÓ ÌÁÚÏÕ 2012

Αντώνη,η χειροβομβίδα έσκασε !!!

Προβάδισμα 11 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής δίνει δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία (35% έναντι 25%) παρουσιάζεται κατά πέντε μονάδες αυξημένη από την τελευταία έρευνα της εταιρείας τον περασμένο Ιούλιο (31%-24%).

Τρίτο κόμμα με 9,5% εμφανίζεται το Ποτάμι ενώ τέταρτη είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5%. Πέμπτο είναι το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%, μετά το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 4%, η ΔΗΜΑΡ με 1% και οι λοιποί με 5%.
Σύμφωνα με τα ποσοστά αυτά η εκτίμηση των κοινοβουλευτικών εδρών διαμορφώνεται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 146 (από 142 έως 150), Ν.Δ. 66 (από 61 έως 72), Ποτάμι 25 (από 20 έως 30), Χρυσή Αυγή 20 (από 16-24), ΚΚΕ 17 (από 15-20), ΠΑΣΟΚ 15 (από 12-17), Ανεξάρτητοι Έλληνες 11 (από 8-13) και ΔΗΜΑΡ καμία.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 40 μονάδων (64%-24%).

Παρόλα αυτά το 43% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κερδίσει τελικά με μικρή διαφορά, έναντι του 21% που βλέπει μεγάλη διαφορά και του 22% που πιστεύει ότι τελικά θα επικρατήσει η ΝΔ με μικρή διαφορά.
Τέσσερις στους 10 πιστεύουν ότι ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας. Το ποσοστό φτάνει το 42% έναντι του 31% που επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και του 22% που δείχνει επμπιστοσύνη σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Σε σχετικό ερώτημα για το αν η σημερινή κυβέρνηση μάλλον θα εξαντλήσει την τετραετία ή μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές, το 54% απαντά πως μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές, το 37% πως η σημερινή κυβέρνηση μάλλον θα εξαντλήσει την τετραετία και το υπόλοιπο 9% δεν εκφέρει γνώμη. Λάθος η πορεία της χώρας λένε επτά στους δέκα πολίτες (72%) ενώ το 64% ζητεί διαπραγμάτευση για το χρέος.

Όλα υτά τα γράφει-πλην των άλλων-και η καθεστωτική εφημερίδα του Μπόμπολα Ημερισία. Αλλάζει δηλαδή το κλίμα; Μπαααα; Θα δούμε….

Στη δημοτικότητα των πολιτικών προβάδισμα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με 47% με δεύτερο τον Σταύρο Θεοδωράκη με 39%. Ακολουθούν Αντώνης Σαμαράς με 38%, Φώτη Κουβέλης με 33%, Πάνος Καμμένος με 30%, Δημήτρης Κουτσούμπας με 27% και τελευταίος ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 21%.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Απο ψοφίμια σε ψοφίμια!
    Έρμη Ελλαδίτσα μ’ που κατάντησες!!!

  2. 35% οι κομουνιστές δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ. Εδώ ειναι Ελλάδα, δεν χηφίζει ο κόσμος τους μπολσεβίκους.

  3. Καλά σιγά την έγκυρη δημοσκόπηση!Σιγά μην έχουν τέτοια ποσοστά ο “ΣΥΡΙΖΑ” και το “ΠΟΤΑΜΙ”!Το μόνο σωστό είναι η πτώση της “Ν.Δ.”!Στην πραγματικότητα τα ποσοστά είναι ΣΥΡΙΖΑ:26% ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:16% Ν.Δ.:15% ΠΑΣΟΚ:5% ΚΚΕ:5,5% ΠΟΤΑΜΙ:3,5% ΑΝΕΛ:3%!

    1. τι χα γιαννη τι χα μπαρια ακου 16% οι ναζι παρε ….αλλα 5 για 21% και στην φυχιατρικη κλινικη βλαμμενε οι αριθμοι τρελαθηκαν… μαζι με εσενα

      1. ακου 9% οι χαζοι παρε ….αλλα 5 για 14% και στην φυχιατρικη κλινικη βλαμμενε οι αριθμοι τρελαθηκαν… μαζι με εσενα

  4. Ή διαφορά είναι μεγαλύτερη από 14% όμως τό <> είναι τά ποσοστά τού ποταμιού καί τού Θεοδωράκη!!!
    Φυσικά καί τά ποσοστά τής πασοκονεοπολάν είναι άξια ψυχιατρικής έρευνας τών ψηφοφόρων της!!!
    Υπάρχουν ακόμη αυτοί οί ψηφοφόροι????

    1. Οχι αλα υπαρχει ο Βγενοπουλος και η Logic,απλη λογικη 1+1 κανουν 2.

      1. σωστός !!!!

        τα καλολαδωμένα κομπιουτερ βγάζουν πάντα ό,τι επιθυμεί το έμπασσυ …

  5. Ας ειναι καλα αυτοι που διορισανε και κανανε πρωθυπουργο κατι αχυρανθρωπους σαν τον τζεφρι,τον παπαδημο τον σαμαρα και ολα τα σκιαχτρα που μας κυβερνανε τα τελευταια 50 χρονια.εγω ΘΕΛΩ ειλικρινα απο τα βαθυ της ψυχης μου να διορισουν και τον Τσιπρα(η αληθεια ειναι οτι πραγματι δεν μας εφτασε εδω ο συριζα,αλλα δεν νομιζω συμφωνα μετα οσα λενε και δειχνουν να ερθουν καλητερες ημερες).(λιγο πολυ σε ολους ειναι γνωστη το τι σταση θα τραβηξουν).αρχιζω να πιστευω σιγα σιγα,πως οι εκλογες εχουν χασει πλεον το νοημα τους,αφου τα αποτελεσματα της ειναι λιγο πολυ γνωστα για αλλους μας.δεν πηραζει.συνεχιζω να πιστευω ξυπνοντας να μην ειναι πλεον αργα οχι μονο για μενα,αλλα για ολους εμας.

Comments are closed.