Η προδοσία της δεκαετίας: Η ανακοίνωση των Αμερικανών για την Κύπρο – Ακολουθεί το Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
turki

Του Κίμωνα Χαραλάμπους
Όλοι υπογράμμισαν, σε πανηγυρικούς τόνους, την είδηση πως το State Department, το αμερικανικό δηλαδή υπουργείο Εξωτερικών, «στηρίζει το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τους πόρους που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της».

Αυτό τόνισε σε δήλωσή του την Τετάρτη αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, σε ερώτηση για το πώς οι ΗΠΑ σχολιάζουν τις νέες απειλές που έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Binali Yıldırım κληθείς να σχολιάσει την άφιξη του σκάφους της ExxonMobil στην Μεσόγειο.

Παράλληλα, όμως, και εδώ είναι το «ψαχνό» της υπόθεσης, ο εκπρόσωπος του State Department επανέλαβε την… πάγια, όπως την ονόμασε,  αμερικανική θέση, ότι οι φυσικοί πόροι της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Επί λέξει:

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης. Αποθαρρύνουμε κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή».
Τι λένε εδώ λοιπόν οι Ηνωμένες Πολιτείες;

Το υπό κατοχή βόρειο τμήμα της Κύπρου, μετά την εισβολή Αττίλα 1 και 2, είναι κοινότητα, η οποία έχει δικαίωμα στα κοιτάσματα του Ελληνισμού στην Κύπρου.
Το ελεύθερο και διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος της Κύπρου είναι κοινότητα και μαζί με την κοινότητα των κατακτητών πρέπει να μοιραστούν τους όποιους υδρογονάνθρακες.
Τα προαναφερθέντα οφείλουν να επισημοποιηθούν μέσω ενός σχεδίου Ανάν, με διαιτητές τους νατοϊκούς Αμερικανούς. Ένα σχέδιο, το οποίο θα βάλει «ταφόπλακα» στην ελευθερία και την ελληνικότητα της Κύπρου.
Μετά λοιπόν το πρώτο αντάλλαγμα της αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη για να… «βοηθήσουν» την Ελλάδα στο θέμα του Αιγαίου και της σύλληψης των δύο Ελλήνων στον Έβρο, το δεύτερο μεγάλο αντάλλαγμα για να μπουν γεωτρύπανα στην κυπριακή ΑΟΖ είναι μια «μοιρασιά» στην Κύπρο με τους διεθνιστές των ΗΠΑ ως διαιτητές!

Το ίδιο θα επιδιωχθεί και στο Αιγαίο, να είστε σίγουροι για αυτό!

Τι έχει δηλώσει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν;

«Τόσο η νότια, όσο και η βόρεια Κύπρος έχουν δικαιώματα στα κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου».
Τι δηλώνει το State Department;

«Οι πόροι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».
Εμείς γιατί ακριβώς πανηγυρίζουμε;

https://www.youtube.com/watch?v=JMrlnhsSepc

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: