Η οικονομική κρίση μέσα από καρτούν (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
oikonomiki

Με ένα άκρως ενδιαφέρον βίντεο γραφικών το πρακτορείο Bloomberg περιγράφει καρέ καρέ από την αρχή της, τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

 

Από τους λόγους που οδήγησαν στην ένωση των κρατών ως τους λόγους που την έφθασαν ένα βήμα πριν την κατάρρευση λόγω της οικονομικής κρίσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Παραπλανητικό και άκρος επικίνδυνο, προσπαθεί να πείσει με αληθοφανή γεγονότα ότι όντος τα καθεστωτικά αποσπάσματα του παρελθόντος στην Ελλάδα δανείζονταν υπέρογκα ποσά για να ξεπληρώνουν της μιζομένες μπίζνες τον γερμανών,παραλείπει το γεγονός ότι οι γερμανικές τράπεζες δανείζονταν λεφτά τον Ευρωπαίων με μικρο επιτόκιο από την κεντρική τράπεζα για να δανείζουν τους “διεφθαρμένους” λαούς με επιτόκια υψηλότερα,και εντέχνως δείχνει μια γερμανική κάρτα αλλά δεν μας λέει τα λεφτά της κάρτας δεν είναι τον γερμανών αλλά της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας,το κόλπο το γνωρίσαμε τώρα μένει το τσεκούρι και η φωτιά

    1. Συμφωνώ μαζί σου ότι υπεραπλοποιεί, παραλείπει ακόμα και διαστρεβλώνει πολλά πράγματα. Δεν παύει όμως να έχει δίκιο όσον αφορά στο ποια είναι η πορεία των πραγμάτων αλλά και να μας δείχνει ποια είναι η άποψη που κυριαρχεί για εμάς στο εξωτερικό. Πρέπει να διδαχθούμε από τέτοιες περτιπτώσεις αν θέλουμε να τις αντιμετωπίζουμε.
      Και μια μικρή παρατήρηση. Πράγματι οι κυβερνήσεις στο παρελθόν (και ακόμα και σήμερα), δανείζονταν για να μιζάρουν τους γερμανούς και να βολεύουν τους δικούς τους… Έχουμε σκεφτεί όμως αν πράγματι ενδιαφέρει τους ξένους ή αν πρέπει να τους ενδιαφέρει, τι κάναμε τα λεφτά που δανειζόμασταν; Σου λέει “δικιά σου χώρα είναι, εσύ επρεπε να τους ελέγχεις… τώρα ας πρόσεχες”… εμείς τι κάναμε;

Comments are closed.