Η «Νιου Γιορκ Τάιμς» σκιαγραφεί την προσωπικότητα του Μ. Γλέζου

Κοινοποίηση:
glezos

«Από τη ναζιστική κατοχή, μια γροθιά υψωμένη στην αντίσταση» είναι ο τίτλος αφιερώματος οι New York Times στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο.

«Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο άνθρωπος, ο Μανώλης Γλέζος, ο 92χρονος γνωστός Έλληνας αγωνιστής της Ελευθερίας, είχε ενεργό ρόλο μαχόμενος για τις πεποιθήσεις του. Για περισσότερα από 70 χρόνια, είναι ακτιβιστής στις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας» τονίζεται στην ανταπόκριση από την Αθήνα και σημειώνεται πως «έχει τρεις φορές καταδικαστεί σε θάνατο, έχει βιώσει 12 χρόνια βασανιστηρίων στη φυλακή και 4 χρόνια στην εξορία».

Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στην πορεία του Μανώλη Γλέζου, «από την εποχή που ως 18χρονος νέος, το 1941, κατέβασε μαζί με το φίλο του Απόστολο Σάντα τη σημαία των Ναζί από την Ακρόπολη, μέχρι τον πρόσφατο αγώνα του κατά της γερμανικής έμπνευσης οικονομικής λιτότητας, που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της οικονομικής κρίσης και την εκλογή του στην Ευρωβουλή».
Μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα, ο κ. Γλέζος υποστηρίζει ότι «ο λόγος που τον οδήγησε στην Ευρωβουλή ήταν για να υπερασπιστεί τη φωνή του λαού σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία που ελέγχεται από τις ελίτ και ταυτόχρονα απειλείται από την αναβίωση ακροδεξιών κομμάτων».

«Αυτό που θέλω είναι να εξασφαλίσω ότι οι πολίτες μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους», συμπληρώνει.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στη συμμετοχή του Γλέζου σε διαδηλώσεις, «ενός ασπρομάλλη να υψώνει την γροθιά του» και στην παρουσία του στα έδρανα της Βουλής, διαφωνώντας με τα «μέτρα λιτότητας».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του περί «αποικειοποίησης» της Ευρώπης από τη Γερμανία και τις αξιώσεις για πολεμικές αποζημιώσεις του Βερολίνου προς την Ελλάδα, ύψους ενός τρισ. ευρώ, εκφράζεται η άποψη ότι «κατά καιρούς, ο κ. Γλέζος μπορεί να ακούγεται ακραίος, ακόμα και εντός του κόμματός του, του ΣΥΡΙΖΑ».

Συμπληρώνεται ωστόσο πως «ακόμα κι αν ο κ. Γλέζος ακούγεται φωνακλάς είναι διότι πιστεύει πως “οι δυνάμεις καταπίεσης” δεν πρέπει να κυριαρχήσουν, μια πεποίθηση που τον συνοδεύει από την εποχή που μαζί με τον Απόστολο Σάντα, ανέβηκαν κρυφά στην Ακρόπολη».
Στο τέλος υπάρχει η δήλωση του ίδιου του ευρωβουλευτή: «Αυτός που βλέπετε μπροστά σας δεν είναι απλά ένας άνθρωπος, αλλά όλοι οι σύντροφοί μου που δεν είναι πια μαζί μας. Αυτό είναι που με κρατάει για να συνεχίσω. Πρέπει να συνεχίσω να ζω και να μάχομαι γι’ αυτούς».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Συγνς εβραιουουωμη εδω ειχα γραψει το σχολιο που δεν δημοσιευτηκε και οχι ς.για τ

  2. Οποιος εγραψε αυτο το αρθρο ειναι για τα μπαζα. Ας κανει και μια ερευνα πριν γραψει ολες αυτες τις μπαρουφες για τον Γλεζο, αυτο το γραφικο γεροντακι, τον ανεπαγγελτο, επαγγελματια “κομουνιστη επαναστατη”, τον καπηλευτη της Ελληνικης ιστοριας. Ακομα δεν μας εχουν εξηγησει πως κατεβασαν την σημαια με την Γερμανικη φρουρα παρουσα, οχι οτι ειναι και κανενα μεγαλο κατορθωμα, και τι εγινε αυτη η περιβοητη σημαια;;;;;Την στιγμη που χιλιαδες ΕΛΛΗΝΕΣ εδωσαν την ζωη τους στην Πινδο, την Κρητη,και ολη την Ελλαδα χωρις να παιρνουν τον παχηλο βουλευτικο και τωρα Ευροβουλευτικο μισθο βγαλμενο απο το αιμα του Ελληνικου λαου. Και το λεω με βεβαιοτητα οτι ο αρθογραφος του N.Y.Times επρεπε να εχει κανει λιγο ψαξιμο πριν γραψει ολες αυτες τις μπαρουφες. Η μαλλον πληρωθηκε καλα για να κανει μια διαφημηση για τον εν λογω κυριο. Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ Ελληνας πολιτικος και βο(υ)λευτης ειναι ενας απατεωνας του κοινου ποινικου δικαιου, δοσιλογος και προδοτης, συμπεριλαμβανομενου και του εν λογω γραφικου κυριου.

  3. η ΧΑ ειχε αναφερει σε μια εκπομπη πως ο φουντουλης τους ενημερωσε πως ειδε τον γλεζο να μπαινει σε ενα αμαξι μαζι με αλλους εβραιους..ετσι το λεω..

Comments are closed.