Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί στην διαμαρτυρία για το Νίκο Ρωμανό – Συμμετέχει το απόγευμα στην πορεία αλληλεγγύης για τον κρατούμενο-απεργό πείνας

Κοινοποίηση:
romanos

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα με ανακοίνωσή της καλεί στην διαμαρτυρία για το Νίκο Ρωμανό και συγκεκριμένα καλεί σε συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης που διοργανώνεται στις 6 μ.μ. από το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου στην Πάτρα για τον απεργό πείνας.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύει το patrastimes.gr:

«Ο αναρχικός κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται εδώ και 22 μέρες σε απεργία πείνας, χρησιμοποιώντας «το σώμα του για οδόφραγμα», διεκδικώντας, από κοινού με τον Ηρακλή Κωστάρη, το δικαίωμά του στις εκπαιδευτικές άδειες για να σπουδάσει στο ΤΕΙ Αθήνας, όπου πέρασε αφού έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις μέσα από τη φυλακή.

Η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού είναι εξαιρετικά κρίσιμη και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», με άμεσα υπαρκτό κίνδυνο για μόνιμες βλάβες στην υγεία του ή ακόμα και να χάσει οριστικά τη μάχη του για ζωή. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της ακραίας λιτότητας, του αυταρχισμού και της ακροδεξιάς ατζέντας, θα έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβεί στον απεργό πείνας. Από κοινού με τους κρατικούς της μηχανισμούς θα είναι οι μόνοι ηθικοί και πολιτικοί αυτουργοί μιας δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου που επιλέγει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του ως κρατούμενος, με όπλο την ίδια του τη ζωή.

Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Δικαιοσύνης λειτουργώντας εκδικητικά πέρα από κάθε θεσμικό πλαίσιο, επιδιώκουν να εμπεδώσουν το δόγμα της μηδενικής ανοχής. Οι υπερασπιστές «του νόμου και της τάξης», βέβαια, δε διστάζουν να προβαίνουν σε κινήσεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βασανισμού κρατουμένου, δίνοντας εντολή για αναγκαστική σίτιση. Η εξαίρεση δικαιωμάτων και ελευθεριών, που με αγώνες έχουν κατακτηθεί, τείνει να γίνει ο κανόνας για όλους και όλες μας, μέσα σε μια συνθήκη κρίσης ολοένα και πιο βαθιάς, την ώρα που κάθε επίδοξο «success story» γίνεται ολοένα και πιο φαιδρό.

Η αλληλεγγύη, όμως, στον Ν. Ρωμανό πληθαίνει, τόσο απ τα μέσα με απεργίες πείνας συντρόφων του κρατουμένων, όσο κι απ τους χιλιάδες ανθρώπους που κινητοποιούνται στην Ελλάδα και αλλού. Ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει υπόθεση ολόκληρης της πληττόμενης και αγωνιζόμενης κοινωνίας προκειμένου να τον οπλίσει με αλληλεγγύη και να είναι νικηφόρος για όλες και όλους μας. Δε θα επιτρέψουμε να γίνει η κοινωνία φυλακή, θα τους ανατρέψουμε για να ζήσουμε όπως εμείς επιθυμούμε!

Όλοι και όλες στην πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό την Τρίτη 2/12 στις 18:00 από το Παράρτημα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Μια απλη – πλην πονηρη ερωτηση:
    Ολοι αυτοι που σκιζονται για τα δηθεν “δικαιωματα” θα ελεγαν τα ιδια αν εκανε απεργια πεινας ο Ρουπακιας; ο αστυνομικος που σκοτωσε το Γρηγοροπουλο;
    Το δικαιωμα του κωλοπαιδου να σπουδασει ειναι πιο σημαντικο απο την παρανομη και χωρις σοβαρα στοιχεια προφυλακιση ενος ολοκληρου κοματος, κατα γενικη παραδοχη σοβαρων νομικων; Η “καριερα” ενος μαλακ@ ειναι πανω απο την ιδια τη Δημοκρατια;

  2. Ακόμα δεν έγιναν εκλογές, ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κυβέρνηση. Σκεφτείτε να γίνει κυβέρνηση. Τα ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ θα ξεχυθούν στους δρόμους της Αθήνας προκαλώντας καταστροφές και πλιάτσικο. Κάτι που το μαθαίνουν από τα γεννοφάσκια τους. ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.

  3. ο αντιεξουσιαστής και αντικρατιστής έδωσε πανελλήνιες για να συμμετάσχει στο κρατικό σύστημα εκπαίδευσης και τώρα κάνει απεργία πείνας γιατί δεν τον αφήνουν να σπουδάσει. Με άλλα λόγια ο αρνητής των κρατικών δομών και της κρατικής εξουσίας σε όλες τις εκφάνσεις της, μάχεται απελπισμένα για να ενταχθεί στις κρατικές δομές τις οποίες θέλει να καταργήσει. Όπως ακριβώς οι ΚΚΕδες αρνούνται την ευρωπαϊκή ένωση, πλην όμως συμμετέχουν στις ευρωεκλογές, εκλέγουν ευρωβουλευτές και οι εκλεγμένοι αυτοί πηγαίνουν στις Βρυξέλλες και τσεπώνουν το 20 χίλιαρο κάθε μήνα.
    Το παιδί αυτό πήρε ένα καλάζνικοφ στο χέρι και στράφηκε ιδεολογικά και κυρίως με τις πράξεις του κατά της οργανωμένης κοινωνίας, κατά των δικαιωμάτων των άλλων και μάλιστα μέχρι σήμερα φαίνεται αμετανόητος για αυτή την επιλογή. Και τώρα οι αριστερούληδες αλαλάζοντας μάχονται για το δικαίωμά του να σπουδάσει. Δηλαδή το δικαίωμα των άλλων στην ζωή και την ασφάλεια πρέπει να υποχωρήσει μπροστά στο δικαίωμα του Ρωμανού να γίνει φοιτητής; Με αυτή την λογική αν ο Κουφοντίνας ή ο Αλβανός μακελάρης του μικρολίμανου γραφτούν σε ένα ΙΕΚ κομμωτικής τέχνης, θα πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ικανοποιήσουμε το ατομικό τους δικαίωμα στην μάθηση; Και κάθε φορά που έχει μάθημα θα γίνεται ολόκληρη επιχείρηση μεταγωγής του από και προς στο ΤΕΙ, την οποία θα πληρώνει ο φτωχός Έλληνας φορολογούμενος; Γιατί πρέπει η οργανωμένη κοινωνία και το οργανωμένο κράτος να σεβαστεί ένα ατομικό δικαίωμα κάποιου που δεν αναγνωρίζει τις κρατικές δομές και δεν σέβεται στο ελάχιστο τα δικαιώματα της πλειοψηφίας;

    1. Ο/Η Αυτά τα γράφεις από το κομπιούτερ ελληνικής παραγωγής που έχεις ασφαλώς.. λέει:

      Σε τσούζει μνημονιακέ καρπαζοεισπράχτορα ψευτοπατριώτη που ένα πιτσιρίκι ξεφτίλισε τόσα εκατομύρια ραγιάδες ε; Ξύδι… Αλλά πρόσεξε να είναι ελληνικό, δωσίλογε.

      1. αν κατά τη ληστεία που έκανε έπεφταν πυροβολισμοί και σκοτώνονταν κάποιος περαστικός, ο ταμίας των 600 ευρώ, ή κάποια μάνα θα έλεγες τα ίδια; μάλλον όχι, γιατί το να είσαι αριστερούλης είναι ψευτομπουρδολογία και όχι πράξη. άλλωστε με σπίτι στα βόρεια προάστια και καταθέσεις εκατομμυρίων, πολλοί έχουν την πολυτέλεια να είναι αριστεροί και επαναστάτες

      2. τι λες βρε,ξερεις τι λες,ποιο πιτσιρικι ξεφτιλισε τοσα εκατομμυρια ραγιαδες,το πλουσιοπαιδο με τα οπλα και τις ληστειες;και τωρα ολλοι οι απλυτοι το υποστηριζετε,οσοι θελουν να σπουδασουν,το κανουν απ την αρχη δεν μπλεκοντε με τον υποκοσμο.Οι σπουδες ειναι κολπο για να την κοπανισει το τσογλανι.

  4. Ισοπολιτεία για όλα τα ζώα της φάρμας;;;
    χαχαχαχαχαχα!!!!!

    Τρέξτε κατακαϋμένα πρόβατα, παιδιά της εργατιάς …
    να προσκυνήσετε τα λυκάκια που θα σας φάνε αύριο για κολατσιό, τα παιδιά της νομενκλατούρας που αύριο θα σας ξεπουλάνε στα εξωχώρια αφεντικά τους!!!!

    Δυστυχώς όπως πάντα στο ελλαδιστάν είχαν διαφορετική μοίρα οι εύποροι γόνοι από τα μπάσταρδα της εργατιάς….

Comments are closed.