Η ΕΦΟΡΙΑ σε ρόλο ΝΤΑΒΑΤΖΗ: Έδωσαν “πράσινο φως” στην εφορία να ΕΙΣΒΑΛΕΙ σε ΣΠΙΤΙΑ ακόμα και όσων οφείλουν ΜΙΚΡΟΠΟΣΑ…

Κοινοποίηση:
eforia-kleftes

Επιτρέπουν στην Εφορία να κάνει “ντου” στα σπίτια μας, αλλά κουβέντα δεν λένε…για τη λίστα Λανγκάρντ ! Ελέγχους κατ” οίκον και χωρίς εντολή εισαγγελέα θα μπορεί να πραγματοποιεί η εφορία, στα πρότυπα της εφορίας των ΗΠΑ….

Το πράσινο φως έδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με πλειοψηφία 14 – 10.

Μάλιστα η έφοδος θα γίνεται χωρίς την παρουσία εισαγγελέα.

Σχετική διάταξη παρέχει στους ελεγκτές της εφορίας τη δυνατότητα για έλεγχο ακόμα και στην κατοικία του φορολογούμενου.

Σύμφωνα με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και όπως γράφει το Έθνος, τα φορολογικά όργανα, χωρίς την εγγύηση παρουσίας εισαγγελέα, θα μπορούν να μπαίνουν σε σπίτια αναζητώντας υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Χρειάζεται εισαγγελική εντολή, αλλά όχι η παρουσία του δικαστικού λειτουργού.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο οικονομικών έστειλε σχετικό ερώτημα στο ΝΣΚ.

Ειδικά για την είσπραξη φόρων το ΝΣΚ έκρινε ότι υπάρχει η “δυνατότητα έρευνας και εισόδου στην κατοικία του οφειλέτη που προφανώς αποσκοπεί στην αναζήτηση χρημάτων ή άλλων κινητών πραγμάτων ή και στοιχείων για την περιουσιακή του κατάσταση”.

Έτσι φαίνεται ότι δεν κινδυνεύουν μόνο όσοι είναι μεγάλοι φοροφυγάδες που χρωστούν εκατομμύρια, αλλά και όσοι δεν πληρώνουν τους φόρους, δόσεις για το φόρο εισοδήματος και τα ακίνητα, εφόσον καταστούν ληξιπρόθεσμες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Ειδανε ότι ο κοσμος αποσυρει τις καταθεσεις του απ’τις τράπεζες για να μην τους τις φανε σε περιπτωση που χρωσταει, οποτε με ποιον αλλον τροπο θα μπορεσουν να τους τις παρουν;; Καταλάβατε τωρα; Καλα,τους μεγαλους φοροφυγάδες δεν θα τους πιασουν ότι και να μας πουν! “Η αλλων κινητών πραγματων”, δηλαδή, αν χρωστάει, να του παιρνουν τα κλειδιά του αυτοκινητου με το ετσι θελω και να φευγουν με το αμαξι του κατάσχοντας το! ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να ξεκουμπιστουν αυτα τα γ@μημεν@ κ@θ@ρματα! Δεν υπαρχει άλλη λυση! Αφου δεν ξεσηκώνεται κανενας. Το βλέπετε. Τις τρεμουν τις εκλογες γι’αυτο κάθονται γατζωμενοι στην εξουσια μεχρι την τελευταια στιγμη!

  2. Τέτοιους νομους ψηφιζουν παντα αυτην την περιοδο που λειπει ολος ο κοσμος και κανει τα μπανακια του! Κουτοπονηροι! Αλλα τι να λεμε αφου ο Ελληνας στις Ευρωεκλογες εδωσε 31 % στους σαμαροβενιζελους και άλλο 6 στα ποταμια και το υπολοιπο 43 % απειχε απ’τις εκλογες! Προσοχη και στα κλεφτρόνια που θα υποδύονται εφοριακούς και θα ψαχνουν και θα κλεβουν! Να δουμε, θα ξυπνησει ο Ελληνας μετα απ’αυτο; Γιατι οσες επαναστάσεις, πορειες, διαδηλώσεις και να γινουν, αν ξαναψηφιζουν τους ιδιους, παλι τα ιδια θα κανουν.

  3. Τι πραμα; Θα μπαινουν χωρις ενταλμα εισαγγελεα; Όπως και στη Βορεια Κορεα! Άλλη μια αποδειξη ότι καταπατηθηκε το Συνταγμα! Αλλα μην ξεχναμε οτι στις Ευρωεκλογες πηραν 37 % και 3!

  4. ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ…ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ.ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ……..ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ………

  5. ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΦΩΤΙΑ………….

  6. Θα φερουν και οπλισμο..? θα μπορουν να σπανε και πορτες και αλλα τετοια ωραια…? Και μια μέρα κάποιος απελπισμένος που δεν έχει τίποτα να χάσει θα αντισταθεί και τότε ενας θερμοκέφαλος κρατικός πραιτωριανός -ένστολος ή μη- για να διατηρήσει τον πραιτωριανό μισθουλάκο του θα τραβήξει το όπλο που ο απελπισμένος πλήρωσε και του έδωσε το δικάιωμα να εχει…και όλα είναι μέχρι να πέσει ο πρώτος πυροβολισμός και να χυθεί το πρωτο αίμα…. κατόπιν εύκολα θα ακολουθήσει και το ποτάμι και ο εμφύλιος σπαραγμός …ΦΙΝΑ!!!! Τωρα καταλαβαινει και ο τελευταιος αφελεις γιατι αυξηθηκαν κατα 200% τα τελη κατοχης κυνηγετικου οπλου μεσα σε 2 μολις χρονια…!

  7. καλως να ορίσει ο οποιοσήποτε εφοριακός, τον καλω να έρθει, ελα ελα, ευκαιρία η οργή να ξεσπάσει σε κάποιον.

    ας κατεβάσει το παντελόνι μπαίνοντας γιατι το παλούκι που θα του βάλω στον κώλο, θα κανει τον Αθανάσιο Διάκο να ωχριά μπροστά του.
    κι αν ειναι γυναίκα, να προσέχει που μπαίνει μη καταντήσει εκδιδόμενη βγαίνοντας.

    θα γελάσουμε, ας ορίσουν οι αλήτες να έρθουν , ευκαιρία να γίνει της Συρίας σε παλούκια τα κεφάλια τους!!! το περιμένω πως και πως, αντε που είναι οι κότες

  8. Καμμια αλλη μ@λ@κι@ θα σκεφτουνε;Αυτο βρηκαν να αντιγραψουν απο το αμερικανικο μοντελο;Δηλαδη αμα ο πολιτης δεν ανοιξει θα σπανε την πορτα του σπιτιου του;

Comments are closed.