Η δραματική έκκληση του Κάμερον στους Σκοτσέζους: “Αν ψηφίσετε υπέρ της ανεξαρτησίας…θα διαλυθεί το Ηνωμένο Βασίλειο”

Κοινοποίηση:
kameron

«Μην κάνετε άλμα στο άγνωστο ψηφίζοντας “ναι” στο δημοψήφισμα της ερχόμενης εβδομάδας για την ανεξαρτησία της Σκωτίας», είπε… στους ψηφοφόρους ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια χώρα πολύτιμη και ιδιαίτερη. Αυτό είναι που διακυβεύεται. Συνεπώς ας μην αφήσουμε καμιά αμφιβολία στους Σκοτσέζους: θέλουμε απελπισμένα να μείνετε, δεν θέλουμε να διαλυθεί αυτή η οικογένεια εθνών», έγραψε ο Κάμερον στην Daily Mail.

«Αν το Ηνωμένο Βασίλειο διαλυθεί, διαλύεται για πάντα. Η επιλογή που σας προσφέρεται είναι συνεπώς ξεκάθαρη: ένα άλμα στο άγνωστο με το ‘Ναι’ ή ένα καλύτερο μέλλον για τη Σκωτία με το ‘Όχι», υπογραμμίζει.

«Ψηφίζοντας “Όχι” οι Σκοτσέζοι θα παραμείνουν στην ένωση, αλλά με ενισχυμένες αρμοδιότητες για το κοινοβούλιο του Εδιμβούργου, όσον αφορά το δανεισμό, τους φόρους και τις δαπάνες», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν μια σημαντική μείωση της πρόθεσης ψήφου υπέρ της ένωσης σε σχέση με τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα τα δύο στρατόπεδα να είναι στήθος με στήθος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Όσοι είναι ακόμη γνήσια τέκνα των σκωτσέζων, με όλο αυτόν τον αχταρμά εθνων βέβαια που υπάρχει στο ηνωμένο αδελφάτο, ασφαλώς και θελουν να δουν επιτέλους την πατρίδα τους ανεξάρτητη από τις λούγκρες του νότου του νησιού…

  2. οι δυτικοί “φίλοι”, “εταίροι”, “σύμμαχοι” που προωθούν την διζωνική ομοσπονδία στην Κύπρο τώρα κλαίγονται για το Ηνωμένο Βασίλειο φάτε τα σκατά ρε κοπρίτες,υποστηρίζουμε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο

Leave a Response