Η Διοίκηση ελικοπτέρων Ναυτικού εξελίσσεται σε Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού

Κοινοποίηση:
dioikk1

Ιστορικής σημασίας αλλαγές θα φέρει η είσοδος σε υπηρεσία του πρώτου εκσυγχρονισμένου αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) τύπου P-3B Orion, το οποίο θα σηματοδοτήσει μια νέα περίοδο για τις αεροπορικές επιχειρήσεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού θα μετεξελιχθεί σε Διοίκηση Ναυτικής Αεροπορίας καθώς πλέον θα περιλαμβάνονται στις τάξεις της και αεροσκάφη σταθερών Πτερύγων εκτός από τα ελικόπτερα τύπου S-70B6 Aegean Hawk και AB-212.

Η νέα Διοίκηση θα ενεργοποιηθεί και επίσημα στο πλαίσιο ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο ή στις αρχές Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ οι εργασίες συνεχίζονται στην ΕΑΒ για την απόδοση του πρώτου P-3B το οποίο θα αποδοθεί για πτητική εκμετάλλευση με έναρξη επιχειρήσεων από τον Ιανουάριο του 2018. Το αεροσκάφος αυτό αποτελεί την «ενδιάμεση λύση» και θα χρησιμοποιηθεί για πτητική εκπαίδευση των πληρωμάτων, που στη συνέχεια θα αξιοποιήσουν τα 4 εκσυγχρονισμένα P-3B, τα οποία θα παραδοθούν σταδιακά με πλήρη εξοπλισμό αποστολής.

Διαβάστε τη συνέχεια στο thinknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: