Μητσοτάκης: “Προσβολή η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί – Θα το θέσω στον Ερντογάν” – Νωρίς το θυμήθηκες βρε Κούλη…

Κοινοποίηση:
Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Τετάρτη 8 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωστοποιώντας ότι θα θέσει το ζήτημα στον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους την προσεχή Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα: «Θέλω να εκφράσω και δημόσια την έντονη δυσαρέσκεια μου διερμηνεύοντας πιστεύω τα αισθήματα όλων των Ελλήνων για την παντελώς αχρείαστη μετατροπή ενός ιστορικού ναού, της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Πιστεύω είναι μία ενέργεια η οποία προσβάλλει την πλούσια ιστορίας της ίδιας της Κωνσταντινούπολης ως ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και είναι και ένα ζήτημα το οποίο βεβαίως και θα το θέσω στον πρόεδρο Ερντογάν όταν τον συναντήσω».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η επίσκεψή του είναι μία ευκαιρία να γίνει μία αξιολόγηση της προσπάθειας επαναπροσέγγισης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας η οποία, όπως εκτίμησε, σε αρκετά επίπεδα έχει δείξει μετρήσιμα αποτελέσματα. Και πρόσθεσε: «Προσεγγίζουμε πάντα τις συζητήσεις μας με την Τουρκία με αυτοπεποίθηση και χωρίς αυταπάτες ότι τουρκικές θέσεις δεν θα αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Παραταύτα θεωρώ επιβεβλημένο και όταν διαφωνούμε οι διάλογοι, η διαδρομή επικοινωνίας, τα κανάλια Επικοινωνίας να είναι πάντα νύχτα και να μπορούμε να συνομιλούμε με ειλικρίνεια και όταν διαφωνούμε να διαφωνούμε χωρίς εντάσεις και χωρίς αυτό να προκαλεί λέει πάντα κλιμάκωσης στο πεδίο όπως δυστυχώς είχαμε δει τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια».

«Αναγκαία η μαζική συμμετοχή στις ευρωεκλογές»
Ο πρωθυπουργός έκανε για μία ακόμα φορά έκκληση για συμμετοχή των πολιτών στις ευρωεκλογές, και έκανε λόγο για «ενδείξεις έντονης πόλωσης από άλλα κόμματα» ενόψει της κάλπης του Ιουνίου. «Εύχομαι να μείνουμε μακριά από την τοξικότητα και τον διχασμό, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι η ευχή μου θα εισακουστεί», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα επανέλαβε «την ανάγκη για όσο το δυνατόν πιο μαζική συμμετοχή σε μια πολύ σημαντική εκλογική διαδικασία, η οποία αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, καθώς αυτά τα οποία θα αποφασιστούν στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια είναι βέβαιον ότι θα έχουν επιπτώσεις και εντός της πατρίδας μας».

Σημείωσε δε, ότι: «Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές θα ενισχύσει τελικά και την ίδια τη νομιμοποίηση της χώρας να διεκδικεί περισσότερα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Εγώ νομίζω να πάρεις μαζί και το Γεραπετρίτη να σας το θέσει ο Εντογάν.
    Αυτό που φοβάμαι είναι ότι θα πάρεις μαζί το Αιγαίο και την Κύπρο.

  2. Άντε γ@μ#σου ρε βλακομουτρο…που να σε θέσουν σε λαϊκό δικαστήριο…να θέσεις μια και καλή…!!!
    Ανεκδιηγητε κοπριτη μιζαδωρε.. έρχεται η ώρα σας…!!! Σαν τις κατσαρίδες θα τρέχετε..να σωθείτε αλλά το πάτημα στο σβέρκο είναι πλέον αναπόφευκτο..!!

  3. Η επισκεψη Μητσοτακη στη Τουρκια πρεπει να ακυρωθει χωρις δευτερη κουβεντα. Αυτα που λενε περι κρατησης της πορτας ανοικτης με τους Τουρκους ειναι γελοιοτητες, τη στιγμη που οι Τουρκοι δεν κανανε το ιδιο φτυνοντας μας καταμουτρα. Αλλα δεν εχει τα κοτσια να παει κοντρα στα αφεντικα του.

  4. Το πρωτο Πορδυπουργο που αποκαλεσε Ιστανμπουλ την Κωνσταντινουπολη τι να λεμε τωρα . Το 41% με μια Ελληνικη Κυβερνηση θα παει ολο Πρωτη Γραμμη με την Τουρκια ανεξαρτητως ηλικιας με παραδοση των περιουσιων του κ με μονο οπλο ενα μαχαιρι . Οποιος σκοτωθει θα καιγεται , ουτε καν κηδεια .

  5. Θα το θέσεις Κούλη; Πω, πω..
    Tρέμε Ερντογάν τον Τουρκοφάγο Μήτσο!!!
    Έρχεται με φόρα!!!

Leave a Response