Η Αίγυπτος είναι ο καλύτερος πελάτης όπλων στον κόσμο!

Κοινοποίηση:
k3

Η Αίγυπτος είναι  ο κορυφαίος πελάτης όπλων της Γαλλίας, με ετήσιες συμφωνίες για όπλα και υπηρεσίες αξίας περίπου 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μόνο η πώληση 25 μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία, το 2015, απέφερε 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Τον Απρίλιο του 2016 η Αίγυπτος και η Γαλλία συμφώνησαν σε ένα  πρόγραμμα ύψους 1,1 δισ. δολαρίων το οποίο περιλαμβάνει ένα στρατιωτικό δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας.

Από το 2015, το Παρίσι έχει πωλήσει  τέσσερις κορβέτες Gowind των 2.500 τόνων στην Αίγυπτο. Η Αίγυπτος έχει επίσης αποκτήσει δύο γαλλικά πλοία αμφίβιας επίθεσης BPC-210 Mistral Class  .

Πλέον η Αίγυπτος είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων σε παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ των αναπτυσσομένων χωρών, και οι επικριτές του Σίσι λένε ότι ο υπερεξοπλισμός είναι περισσότερο για τον εκφοβισμό των εγχώριων αντιπάλων του στρατού  από όσο για τους πρόσφυγες και την τρομοκρατία.

Η Γαλλία βλέπει την Αίγυπτο ως στρατιωτικό εταίρο για την αντιμετώπιση της απειλής στο εμπόριο από τρομοκρατικές ομάδες, μαζί με την μεταναστευτική κρίση στην Μεσόγειο .  «Πιστεύω ότι η Αίγυπτος είναι σε θέση να ενεργεί για να διατηρεί την σταθερότητα και για να βρίσκεται σε ασφάλεια», παρατήρησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: