ΗΠΑ: Δύο νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους σε Οκλαχόμα και Ουισκόνσιν (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ανεμοστροβιλος

Στο έλεος των ανεμοστρόβιλων και των φυσικών φαινομένων δείχνουν να έχουν παραδοθεί τεράστιες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Φονικοί ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν με σφοδρότητα την Οκλαχόμα και το Ουισκόνσιν, προκαλώντας τον θάνατο δύο ατόμων, τον τραυματισμό πολλών ακόμα και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Το αρμόδιο γραφείο δέχθηκε τουλάχιστον 300 αναφορές για καταστροφές και τραυματισμούς ανθρώπων, ενώ καταγράφηκαν τουλάχιστον 17 μεγάλοι ανεμοστρόβιλοι, οι οποίοι έπληξαν περιοχές σε πέντε αμερικανικές πολιτείες.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 25 τραυματίστηκαν όταν μεγάλος ανεμοστρόβιλος σάρωσε κυριολεκτικά τη μικρή πόλη Chetek στο δυτικό Ουισκόνσιν, αφήνοντας στο διάβα του κρανίου τόπο.

Ένας ακόμη πολίτης έχασε τη ζωή του στο Ελκ Σίτι, στην Οκλαχόμα, όταν ο ανεμοστρόβιλος διέσχισε τον αστικό ιστό, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές. Όπως ανέφεραν οι αμερικανικές αρχές, τουλάχιστον 40 σπίτια κατέρρευσαν και άλλα 50 με 75 υπέστησαν μεγάλες καταστροφές. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι πετούσε τα αυτοκίνητα στον αέρα «σαν παιχνίδια».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: