Ζητούν τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα ΜΜΜ

Κοινοποίηση:
astikoktel

Την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε, κατόπιν προσκλήσεως της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, κοινή σύσκεψη των Δ.Σ. των Σωματείων:

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ
Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ
Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ
Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ
Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό
Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό
Σωματείο Εργαζομένων Κ.Ελέγχου Μετρό
Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ
Σύλλογος Εργαζομένων Προαστικού
Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ

Κύριο αντικείμενο της συσκέψεως ήταν το πρόβλημα της μετακινήσεως με τα ΜΜΜ των ανέργων, οι οποίοι πλέον αδυνατούν να καταβάλλουν ακόμα και το αντίτιμο του εισιτηρίου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν απλές καθημερινές συναλλαγές. Αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας είναι ο κοινωνικός αποκλεισμός τους.

Το σοβαρό αυτό κοινωνικό ζήτημα συζητήθηκε εκτενώς, με το σύνολο των παριστάμενων σωματείων να εκφράζει τη βούλησή του για δυναμικές παρεμβάσεις, προκειμένου να υπάρξει επιτυχής αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσθηκε η από κοινού ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων.

Φυσικά, δεν αγνοούμε την αναγκαιότητα γενικότερης μείωσης της τιμής του εισιτηρίου για το σύνολο του μετακινούμενου πληθυσμού, καθώς η κοινωνία μας διαρκώς φτωχοποιείται, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων διαρκώς αυξάνονται. Παραμένει πάγιο αίτημα της κοινωνίας και κατ’ επέκταση και των συνδικάτων η μείωση των κομίστρων για τις μετακινήσεις.

Επίσης, προτάθηκε και έγινε ομοφώνως δεκτό να διευρυνθεί η πρωτοβουλία κοινωνικών δράσεων και στα πεδία άλλων βασικών αγαθών, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, η υγεία κ.ά. Προς το σκοπό αυτό αποφασίσθηκε η επικοινωνία και με άλλες Ομοσπονδίες για να χαράξουμε ένα ενιαίο πλαίσιο δράσης.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ) βρίσκονται ακόμα, υπό καθεστώς επίταξης (!) και είναι επιβεβλημένο από κάθε λογική και νομική άποψη να γίνει άμεσα η άρση της.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ και στα ΜΜΜ δηλώνουμε ότι θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για καλύτερες και πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΝΑ ΚΑΛΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΤΣΙ……. ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ ΤΗΝ ΝΥΦΗ ΠΑΝΤΑ

  2. και αυτοι που δεν είναι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ και είναι άνεργοι τι κάνουν ? πέρνουν τα τρια τους ?

Comments are closed.