ΕΡΓΑ κ ΗΜΕΡΕΣ της “άφθαρτης” κομμουνίστριας κυρίας Δούρου. 20 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ από την τσέπη του Λαού για το ακίνητο του Συγγελίδη. Για να στεγαστούν οι τεμπελχανάδες της Περιφέρειας Αττικής

Κοινοποίηση:
Ðáñïõóßáóç ôïõ âéâëßïõ ôçò ÑÝíáò Äïýñïõ, ÐåñéöåñåéÜñ÷ç ÁôôéêÞò, ìå ôßôëï «Ìéá êïõâÝíôá ìå ôïí ÃëÝæï», ðáñïõóßá ôïõ  ðñïÝäñïõ ôïõ ÓÕÑÉÆÁ, ÁëÝîç Ôóßðñá, ÁèÞíá, 25 Éïõíßïõ 2014. (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ 

Σπατάλη και υπόγεια συμφέροντα στην Περιφέρεια Αττικής

Στο ποσό των 19.800.000 ευρώ ορίστηκε το τελικό τίμημα για την αγορά του πρώην κτιρίου του ΟΠΑΠ, στο οποίο θα εδρεύει ο Κεντρικός Τομέας της Περιφέρειας.

Την αγορά έκανε αποδεκτή, κατά πλειοψηφία, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής η οποία πραγματοποίησε στις 7 Απριλίου τη δημοπρασία.

Την ίδια ώρα αιχμές, μεταξύ άλλων, για το ύψος του τιμήματος,  άφησαν στελέχη της αντιπολίτευσης. Την απόφαση για την αγορά του κτιρίου στον Κηφισό υπερψήφισαν ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Χρήστος Καραμάνος, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου.

Γιατί τριπλασιάστηκε το τίμημα της αγοράς;

Ο  Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής σημειώνει ότι, κατά τα λεγόμενα της αντιπολίτευσης, η αντικειμενική αξία του ακινήτου ανέρχεται στα 4.500.000 ευρώ, ενώ κατά τα λεγόμενα του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής στα 14.500.000 ευρώ.

Και αναρωτιέται: «Πώς είναι δυνατόν η Περιφέρεια Αττικής να αγοράζει τη δεδομένη χρονική στιγμή και στη δεδομένη οικονομική συγκυρία ακίνητο σε τιμή πολλαπλάσια της αντικειμενικής του αξίας, όταν η αγοραστική αξία των σπιτιών όλων των Ελλήνων πολιτών έχει πέσει στο μισό της αντικειμενικής τους αξίας, χωρίς να γίνεται λόγος για προφανή κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, και χωρίς να δημιουργούνται υπόνοιες για παράνομα, υπόγεια συμφέροντα»;

Μάλιστα, παρατηρεί πως «κατά δήλωση του Καραμάνου και αντίθετα από τα όσα προβλέπονται στη Διακήρυξη, ο ίδιος και τα λοιπά μέλη της παράταξης της κυρίας Δούρου αποφάσισαν να μη γίνει έλεγχος επί του τιμήματος από Ορκωτό Εκτιμητή του Μητρώου Ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά από τον τέως Πρόεδρο του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, που ο ίδιος ο Καραμάνος είπε ότι έχει καταργηθεί λόγω μνημονίων!»

Γιατί το κτίριο είναι ακατάλληλο για τη συγκεκριμένη χρήση;

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων σημειώνει ότι πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο:

1. Δε διασφαλίζει προσβασιμότητα στα Άτομα με Αναπηρία (ΑμΕΑ)

2. Βρίσκεται στα 1.700 μέτρα από το σταθμό του Μετρό του Αγίου Αντωνίου, επί της Λεωφ. Κηφισού 62-64 (πρώην κτίριο ΟΠΑΠ) και πως γεωγραφικά ανήκει στο Περιστέρι, δηλαδή στο Δυτικό Τομέα και όχι στον Κεντρικό Τομέα της Αθήνα, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη για το κτίριο του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής  και για την έδρα της Περιφέρειας Αττικής.

Η «περιπέτεια» του κτιρίου του επιχειρηματία Συγγελίδη

Από το καλοκαίρι του 2016,  το ακίνητο αυτό παραμένει χωρίς εκμισθωτή, καθώς ο ΟΠΑΠ πλέον στεγάζεται στο κτίριο που αγόρασε στη Λεωφόρο Αθηνών, δίπλα σε αυτό του ομίλου ΕΧΑΕ. Η μετεγκατάσταση του ΟΠΑΠ ήταν το αποτέλεσμα άκαρπων διαπραγματεύσεων για τη μείωση του μισθώματος, το οποίο επί σειρά ετών, ήταν ένα από τα υψηλότερα που κατέβαλλε επιχείρηση στην Ελλάδα για μίσθωση γραφειακών χώρων.

Όπως είχε αποκαλύψει η διοίκηση του Οργανισμού κατά τη διάρκεια παλαιότερης γενικής συνέλευσης της εταιρείας, ο ΟΠΑΠ μέχρι πρότινος πλήρωνε το μήνα το ποσό των 190 χιλιάδων ευρώ, δηλαδή 2.280.000 ευρώ ετησίως, ως ενοίκιο για το κτίριο επί της λεωφόρου Κηφισού στο Περιστέρι. Η αρχική σύμβαση που είχε ανανεωθεί επί θητείας Σπανουδάκη έληξε τον Αύγουστο του 2015. Ο ΟΠΑΠ είχε μεταφερθεί στο Περιστέρι από τα παλιά γραφεία στην οδό Πειραιώς και παρέμεινε εκεί για διάστημα 13 ετών.

Ποια είναι η οικογένεια Συγγελίδη

Πρόκειται για τον Πολυχρόνη Συγγελίδη και τον αδερφό του, Γιάννη. Ο Γιάννης ήταν μόλις δέκα ετών όταν γεννήθηκε η CITROEN Hellas και σήμερα είναι μαζί με τον Πολυχρόνη και τη μητέρα τους Θεοδώρα τα πρόσωπα που κινούν την εταιρία.

Στην οικογένεια υπάρχει και η κόρη, η Μαρία, η οποία δεν δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό τομέα.

Ο Γιάννης Συγγελίδης είναι χρισμένος Ιππότης του Τάγματος της Αξίας από τον πρόεδρο της γαλλικής δημοκρατίας και έχει λάβει τον Τίμιο Σταυρό του Αποστόλου & Ευαγγελιστού Μάρκου Α’ Τάξεως από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Στο πλευρό του Χριστόδουλου στις δύσκολες στιγμές του

Η οικογένειά Συγγελίδη είναι γνωστή για τη σχέση ζωής που έχει με τη Θρησκεία. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η μάνα του επιχειρηματία, η Θεοδώρα Συγγελίδη, κάλυψε μέρος των εξόδων για το ταξίδι και την εγχείρηση του μακαρίτη Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Μαϊάμι. Στην προσωπική τους ζωή αρέσκονται να κινούνται σε χαμηλούς τόνους. Δεν προκαλούν και έχουν “αλλεργία” με τους δημοσιογράφους!

Ο Γιάννης Συγγελίδης είναι παντρεμένος με τη Ναταλία και έχει δύο παιδιά.  Σε προσωπικό επίπεδο διατηρεί φιλία με το Γιάννη Βαρδινογιάννη και, μάλιστα, συχνά κάνουν μαζί διακοπές στο Αιγαίο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η σιχαμένη που θα πάει την χώρα 1000 χρόνια μπροστά ψηφίστε αναρχοαπλυτοι την πατσαβούρα για δεύτερη φορά . Η ξανθομαλλούσα θέλει χρήμα εξουσία και τον λαό στην πεινα

Comments are closed.