Επίσκεψη στην “αποικία” τους:Στο Κοινωνικό ιατρείο Καλαμάτας 10 Γερμανοί βουλευτές!

Κοινοποίηση:
germanoi-vouleutes-kalamata-ok

Aιφνίδια επίσκεψη δέκα Γερμανών βουλευτών του κυβερνητικού κόμματος (CDU) στο Ειδικό Σχολείο και το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας. Oι βουλευτές της γερμανικής Βουλής ήρθαν να αποδείξουν στους Καλαματιανούς ότι οι Γερμανοί έχουν αγαθές προθέσεις, αφού, όπως είπαν, μαζί τους μετέφεραν και αρκετό αναγκαίο υλικό για την καλύτερη στελέχωση του Κοινωνικού Ιατρείου. «Δασκαλεμένοι» οι βουλευτές από τον Β. Σόιμπλε, ο οποίος έχει περιγράψει στο παρελθόν με τα πλέον μελανά χρώματα τους Έλληνες πολιτικούς και έχει μιλήσει με απαξιωτικά λόγια για την ελληνική πολιτική τάξη, αποφάσισαν να παρακάμψουν την ελληνική πολιτική γραφειοκρατία και να διαπιστώσουν οι ίδιοι τα προβλήματα που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Είναι και οι γερμανικές φιλοδοξίες ακόμα στα θέματα που αφορούν στην πυροσβεστική, την αποκομιδή των σκουπιδιών, τον τουρισμό, την αντιμετώπιση των καταστροφών, τα απόβλητα και την ενέργεια, που δημιούργησαν χθες ένα περίεργο κλίμα στη συνάντηση.

Πάντως, εκείνο που ξεκαθάρισαν είναι ότι μπορούν να προμηθεύσουν πολλά τους Έλληνες: με ειδικές γνωμοδοτήσεις αλλά και με πρακτική βοήθεια. Ακόμα και με Γερμανούς εθελοντές, που στις καλοκαιρινές τους διακοπές βοηθούν στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Ένα, όμως, δεν μπορούν και δε θέλουν να χορηγήσουν: χρήματα. Πολύτιμος συνδετικός κρίκος των δύο πλευρών ο Γερμανός, ο οποίος πλέον αισθάνεται περισσότερο Έλληνας, Ιωακείμ Γκεντ, που ζει εδώ και δεκαετίες στη Μάνη (Πλάτσα) και όντας – εκτός των άλλων- ιατρός βοηθά με όλες του τις δυνάμεις τη δομή του Κοινωνικού Ιατρείου. Βέβαια, η επίσκεψη, όπως προείπαμε, δεν είχε τυπικό χαρακτήρα. Τόσο η κοινωνιολόγος – εθελόντρια Φένια Εξακουστίδου όσο και ο γιατρός, Τάσος Πουλόπουλος εξήγησαν τη φιλοσοφία του Ιατρείου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και τη θέλησή τους η μονάδα αλληλεγγύης να στεριώσει και να μεγαλώσει όλο και περισσότερο. Όπως σημείωσε η κα Εξακουστίδου, «αυτό που επισημάναμε στους επισκέπτες μας είναι ότι η χώρα μας, η Καλαμάτα, το Κοινωνικό Ιατρείο, δεν έχουν ανάγκη από φιλανθρωπία. Εκείνο που επιζητούν είναι την αλληλεγγύη του γερμανικού λαού σε μια χώρα που δοκιμάζεται από πολιτικές λιτότητας». Από την πλευρά του, ο ιατρός Τάσος Πουλόπουλος τόνισε ότι το Ιατρείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάιο του 2012, ως αποτέλεσμα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Εκείνο που ζήτησε, μάλιστα, από τους βουλευτές, αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και την υλική υποστήριξη, είναι «να μεταφέρουν στη χώρα τους και τους συναδέλφους τους ότι οι πολιτικές λιτότητας δε φέρνουν αποτελέσματα. Το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν ανθρώπινα ερείπια». Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η επίσκεψη των Γερμανών βουλευτών, σε μια ανοιξιάτικη ημέρα, ήταν ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, εκεί όπου ζωντανεύουν αρρώστιες που οι γιατροί γνωρίζουν μόνο από τα βιβλία. Ήταν ένα ταξίδι στην άγρια πλευρά του καπιταλισμού, εκεί όπου γυναίκες εγκαταλείπουν τα βρέφη τους, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τα νοσήλια… Δεν μπορεί, κάτι θα έχουν ακούσει για όλα τα παραπάνω. Πάντως, αξίζει, για το τέλος, να επισημάνουμε ότι σε ιδιωτική συζήτηση του κ. Πουλόπουλου με κάποιους από τους βουλευτές, παραδέχτηκαν και οι ίδιοι-σύμφωνα με το tharrosnews.gr- ότι τα μέτρα που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται στην Ελλάδα των μνημονίων είναι ιδιαίτερα σκληρά και ίσως αναποτελεσματικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τι μας φταινε οι Γερμανοι;Την δουλεια τους κανουν. Εμεις πως θα πληρωσουμε τα δανεικα;Τους δικους μας εθνοπροδοτες πολιτικαντιδες να κυνηγησουμε που ξεπουλησαν τα παντα τα καθηκια. Διαλυσαν τα παντα, εταιρειες, ορυκτο πλουτο, υποδομες, Οι Γερμανοι πολιτες αγαπανε την Ελλαδα και τους Ελληνες. Εχουν σπιτια στην Μανη και μενουν εκει, χαλανε τα λεφτα τους, αγαπανε τον τοπο και ειναι ολοι και εννοω ΟΛΟΙ κυριοι και αξιοαγαπητοι. Δεν ζητανε τιποτα απο το κρατος, αλλα τουναντιον προσφερουν οσο μπορουν περισσοτερα. Αν μη τι αλλο κοινωνικη μορφωση και πειθαρχεια.
    Ειρθαν νομιμα, μπαινοβγαινουν στην χωρα νομιμα, χαλανε τα λεφτα τους, εχουν τα σπιτια τους και δεινουν παραδειγμα ευπρεπειας και κοινωνικης αξιοπρεπειας. Γι αυτο και εμεις τους κοροιδευουμε.
    Απο την αλλη εχουμε αγκαλιασει ολους τους απλυτους λαθροβοθρους, που ειρθαν παρανομα και λαθραια, αφραγκοι, γεματοι αρρωστιες, να επιβαλουν την τριτοκοσμικη τους νοοτροπια. Να κλεβουν να σκοτωνουν να παρανομουν.Να κανουν οτι θελουν, να μαστιγονονται στους δρομους, να πουλανε μπροστα απο μαγαζια οτι μαιμου εμπορευμα βρισκουν κ.λ.π. κ.λ.π.
    και εμεις να λεμε τους καημενους, και να διαδηλωνουμε σε συμπαρασταση των δολοφονων.
    Που καταντησες καημενε Ελληνα. Που σε οδηγησε ο ωχ αδερφισμος το καφενειο και οι τουρκοαμανεδες που σου σερβιρουν. Σε καταντησαν τον “ΝΙΓΚΕΡ” της Ευρωπης. Οπως οι μαυροι “ΝΙΓΚΕΡ “της Αμερικης που νομιζουν πως ολοι τους χρωστανε.
    Σηκωθειτε απο τα καφενεια και παρετε παραδειγμα απο τους Γερμανους και κυνηγατε ολους τους πολιτικαντιδες, τους φιλους τους και τους λαθροβοθρους που μας εχουν κουβαληση εδω. Τα κοκκαλα των προγονων μας τριζουν!!!!!!!!!

Comments are closed.