Εξιχνιάστηκε η ΦΡΙΚΤΗ δολοφονία ηλικιωμένου στο Πόρτο Ράφτη μετά από 3 χρόνια

Κοινοποίηση:
astynomia

Εξιχνιάσθηκε μετά από τρία χρόνια η φρικτή δολοφονία σε βάρος του 75χρονου συνταξιούχου ναυτικού

Μιχαήλ Φραντζή, που διαπράχθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 2012 μέσα στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση τότε, ο θάνατος του προήλθε από στραγγαλισμό με ένα κομμάτι σχοινί που βρέθηκε στον λαιμό του, ενώ πρώτα οι αδίστακτοι δολοφόνοι του, του είχαν δέσει τα χέρια με ένα καλώδιο.

Δράστες είναι πέντε ΡΟΜΑ, ηλικίας 28, 30, 30, 33 και 35 ετών, οι οποίοι είναι ήδη έγκλειστοι των φυλακών, καταδικασμένοι, για διάπραξη σωρείας ληστειών και κλοπών. Κίνητρο της εγκληματικής πράξης τους ήταν η ληστεία και αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι το θύμα που διέμενε μόνος του, δεν μπορούσε να αντισταθεί, πόσο μάλλον όταν ήδη τον είχαν ακινητοποιήσει και τον είχαν δέσει και ο φόνος του έγινε εντελώς εν ψυχρώ.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας καθώς και του εμπρησμού, ενώ στην εξιχνίαση της υπόθεσης κατέληξε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής μετά από συλλογή στοιχείων, καταθέσεων και μαρτυριών που ενέπλεκαν τα συγκεκριμένα άτομα.

Όπως διαπιστώθηκε, οι Αθίγγανοι ληστές και ψυχροί δολοφόνοι, τα ξημερώματα της 12 Δεκεμβρίου 2012 ξεκίνησαν από τον καταυλισμό των Άνω Λιοσίων και μετέβησαν στο σπίτι του θύματος στο Πόρτο Ράφτη. Στην συνέχεια, εισήλθαν στην οικία του από το παράθυρο της κουζίνας, ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν αντικείμενα, μεταξύ των οποίων μικρό χρηματικό ποσό και το κινητό τηλέφωνο του θύματος και ύστερα δολοφόνησαν τον 75χρονο.

Οι δράστες είχαν αφαιρέσει και το αυτοκίνητο του θύματος, το οποίο στις 26 Δεκεμβρίου 2012 βρέθηκε ολοσχερώς καμένο σε αγρόκτημα της Παιανίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, οι δράστες από τον Μάρτιο του 2012, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και σε βάρος τους είχε σχηματισθεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.