“Εμφύλιος πόλεμος” στην Εθνική Τράπεζα… «Ψαλίδι» με δόσεις μπαίνει στις επικουρικές συντάξεις!

Κοινοποίηση:
4

Οι τελευταίες μάχες στον πόλεμο για τις επικουρικές συντάξεις της Εθνικής Τράπεζας άρχισαν, καθώς ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ενημερώνει τους εκπροσώπους για το σχέδιό του, που προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, σταδιακό «ψαλίδισμα» των βοηθημάτων κατά 50%, ώστε να εξαλειφθεί το έλλειμμα του Λογαριασμού Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ).

Το καλοκαίρι, η διοίκηση Φραγκιαδάκη είχε ενημερώσει εκπροσώπους των συνταξιούχων ότι είναι ειλημμένη η απόφαση της τράπεζας να σταματήσει από τον Οκτώβριο τη χρηματοδότηση, που περνάει στα βιβλία της τράπεζας ως δανεισμός, του ΛΕΠΕΤΕ.

Μετά τις αντιδράσεις, ο διευθύνων σύμβουλος έκανε ένα βήμα πίσω, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι δεν θα προχωρήσει η τράπεζα σε μονομερείς ενέργειες, πριν συζητήσει το θέμα με τη νέα διοίκηση του Συλλόγου των συνταξιούχων. Η διοίκηση της τράπεζας αναμένεται να παρουσιάσει ένα συμβιβαστικό σχέδιο σταδιακής μείωσης της χρηματοδότησης του ΛΕΠΕΤΕ, με αντίστοιχες, σταδιακές περικοπές στα βοηθήματα, οι οποίες εκτιμάται ότι πρέπει να φθάσουν στο 50%, για να καταβάλλονται από τον ΛΕΠΕΤΕ τα βοηθήματα χωρίς χρηματοδότηση από την τράπεζα.

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχουν ήδη «απαντήσει» στη διοίκηση της τράπεζας με την προγραμματισμένη την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, απεργία που θα κλείσει όλα τα καταστήματα της τράπεζας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: