ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Η ΓΙΟΥΛΑ ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ, ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ. ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ. ΔΕΙΤΕ LIVE (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Κοινοποίηση:
oukrania-kievo

Αποφυλακίστηκε πριν λόγο η ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος hromadske.tv της Ουκρανίας.

oukrania

Το κοινοβούλιο της χώρας είχε λίγο νωρίτερα εγκρίνει ψήφισμα που προέβλεπε την «άμεση» αποφυλάκιση της Τιμοσένκο, βασιζόμενο σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κόρη της φυλακισμένης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης είχε δηλώσει ότι θα πάει να συναντήσει τη μητέρα της αργότερα σήμερα στο Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας, όπου κρατείται, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αναμένει την άμεση αποφυλάκισή της.

Η Γιούλια Τιμοσένκο είχε φυλακιστεί το 2011 έχοντας καταδικασθεί σε κάθειρξη 7 ετών για κατάχρηση εξουσίας.

Εντωμεταξύ, το κοινοβούλιο διόρισε τον βουλευτή της αντιπολίτευσης Αρσέν Αβάκοφ στη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών της χώρας μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Ο Αβάκοφ, στενός συνεργάτης της φυλακισμένης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλιας Τιμοσένκο, εξελέγη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κοινοβουλίου με 275 ψήφους υπέρ σε σύνολο 324 βουλευτών.

 

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ



 

 

Φήμες των τελευταίων ωρών θέλουν τον Γιανουκόβιτς να έχει εγκαταλείψει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε την πρωτεύουσα, οι πρόωρες εκλογές είναι η μόνη επιλογή, δήλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο εκ των ηγετών της ουκρανικής αντιπολίτευσης. Οι προεδρικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν έως τις 25 Μαΐου, πρόσθεσε.

Μιλώντας στο Kanal 5, ο Κλίτσκο είπε πως: “σήμερα εγκατέλειψε το Κίεβο ο Γιανούκοβιτς”.

Η κατοικία του Γιανουκόβιτς απέχει περίπου 15 χλμ. από το Κίεβο. Τις τελευταίες ώρες είναι άδεια και αφύλακτη, ενώ δημοσιογράφοι μπήκαν ελεύθερα μέσα….

Το σίγουρο είναι πως μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Γιανουκόβιτς θα επισκεφθεί τη βορειοανατολική πόλη Χαρκίφ, όπως είχε ανακοινώσει πριν την επίτευξη της συμφωνίας με την αντιπολίτευση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. πουλημενοι λαοι .αντι να παλεψουν για ενα σωστο κομμουνισμο πουληθηκαν ολοι για μια κοκα κολα για ενα τζην για ενα αυτοκινητο με δυο αλογα παραπανω . φατε τωρα στην μαπα καπιταλισμο και διαλυση

  2. ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΒΑΛΑΝ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΣΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΙΑ ΣΤΕΛΛΑ……..ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΜΑ………ΚΑΛΟΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΟΥΜΠΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ……..ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ……..

  3. εκει που η ρωσσια εφτανε μεχρι το βερολινο τωρα φτανει μεχρι το κιεβο. βλαδιμηρε δυστυχως εισαι ενας και εισαι και θνητος ενω αυτοι πολλοι και αυξανονται.

  4. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΛΗΞΕ! Η ΜΙΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Η ΟΥΝΙΑ)ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΣΤΙΣ ΜΑΣΕΛΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΕΙΤΕ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΤΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΔΥΤΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΠΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΑΝΗΚΕ ΑΛΛΟΥ….!

  5. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΓΑΠοσένκο προστατευόμενη του ΔΝΤ, να το καλέσει να τους σώσει… Αλλά οι άλλοι πάνε για κίνηση ΜΑΤ και ομοσπονδοποίηση της χώρας

  6. Φαίνεται ότι η ταλαίπωρη Ουκρανία κέρδισε μία μάχη και όχι τον πόλεμο εναντίον του Ιμπεριαλιστή Ρώσσου Πούτιν.
    Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι στους Ουκρανούς πατριώτες που μάχονται για την ανεξαρτησία της πατρίδας τους, δεν θέλουν να τους απορροφήσει η Ρωσσία στη Ευρασιατική Οικονομική Ένωση.
    Αγωνίζονται για την Δημοκρατία, Ελευθερία (η Τιμοσένκο διώκεται με νόμους των μπολσεβίκων), Πατρίδα και την εθνική τους ακεραιότητα.
    Αν η Ουκρανία βοηθηθεί απο την ΕΕ θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την Γερμανία σε βιομηχανική παραγωγή και με τα φτηνά της προϊόντα να την ξεπεράσει (απο αυτοκίνητα μέχρι διαστημικούς πυραύλους κατασκευάζει).
    Η Ρωσσία όμως δεν θέλει ισχυρό γείτονα δίπλα της.
    Ας σεβαστούμε τον αγώνα τους πέρα απο κάθε σκοπιμότητα και ιδιοτέλεια

  7. Φατε ΔΝΤ και διασπαση σε ανεξαρτητα κρατη τωρα! ΖΩΑ!

    Τουλαχιστον το ανατολικο τμημα θα παει με τη Ρωσια και θα ειναι ανεξαρτητο οι αλλοι θα χορτασουν ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Αντε βρε θα τρωτε και σεις με χρυσα κουταλια..

    ΕΛΛΑΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

  8. Εγώ νομίζω οτι πάνε για ΑΠΟΣΧΥΣΗ…….

    ΔΥΟ κράτη βλέπω στο τέλος!!!

  9. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΙΣΤΑΝ,,,Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ

  10. Αυτό σημαίνει ότι πέτυχε η επιχείριση των ΕΕ Αμερικανών.
    Η Ουκρανία θα απολαύσει το ΔΝΤ. Ας πρόσεχαν…

Comments are closed.