Εκπληκτικό! Γιγαντιαίο αεροπλανοφόρο κάνει… σλάλομ στη θάλασσα (βίντεο)

Κοινοποίηση:
3e7cd0bfde39b5d9d3c2253d24ca59da_L

Σε «επίδειξη» των δυνατοτήτων του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln (CVN 72) του αμερικανικού Ναυτικού (US Navy), κλάσης Nimitz προέβησαν οι ΗΠΑ το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Εκπλήσσει πραγματικά το γεγονός  της ευελιξίας που διαθέτουν αυτά τα τεράστια αεροπλανοφόρα των 100 χιλιάδων τόνων και πλέον, το μήκος των οποίων ξεπερνά τα 300 μέτρα, και που κινούνται με ταχύτητες που ξεπερνούν τους 35 κόμβους, ενώ παράλληλα αλλάζουν πορεία μέσα στη θάλασσα, ακόμα κι αν στο κατάστρωμα έχουν δεκάδες μαχητικά και άλλα αεροσκάφη.

Επισημαίνεται ότι τις δυνατότητες αυτές της ευελιξίας και της τεράστιας ισχύς τους, τους την εξασφαλίζει το πυρηνικό σύστημα πρόωσης και πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιούν αυτούς τους βίαιους ελιγμούς, είτε για να αποφύγουν κάποια σύγκρουση, είτε ακόμα και για να αποφύγουν, σε συνδυασμό με άλλα αμυντικά μέσα, κάποια επερχόμενη τορπίλη εχθρικού πλοίου…

Το τεράστιο κόστος τους και τα δεκάδες δισεκατομμύρια πολεμικών μέσων που μεταφέρουν και επιτρέπουν στις Ηνωμένες Πολιτείες την προβολή ισχύος σε κάθε σημείο του πλανήτη, τα καθιστούν «στόχους υψηλής αξίας» (high value targets), οπότε η ζημιά που μπορούν να πάθουν από έναν αντίπαλο, είναι δυσανάλογα μεγάλη… Ας δούμε τα βίντεο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ , ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ , ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΜΗΠΩΣ
    ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΕΕΕ ΟΧΙ ,
    ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΖΑΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ , ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΤΣΙ & ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΑΙΙ ΣΙΧΤΗΡ ΟΛΟΙ.

Comments are closed.