ΕΙΝΑΙ Η ΟΧΙ Η ΙΣΠΑΝΙΔΑ ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΑ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΝΤΑΛΙ; Τι έδειξε η εξέταση DNA

Κοινοποίηση:
marc-ribout_Salvador-Felip-Jacint-Dalí-i-Domènech-600x275

Τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA του μεγάλου ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί ανακοίνωσε σήμερα το Ίδρυμα Νταλί, ενάμιση μήνα μετά την εκταφή της σορού του.

Οπως ανακοίνωσε σήμερα το Ίδρυμα, η 62χρονη Ισπανίδα που ήθελε να αναγνωριστεί ως κόρη του, δεν είναι απόγονός του: «η Πιλάρ Άμπελ δεν είναι κόρη του Νταλί (…) δεν υπάρχει συγγενική σχέση μεταξύ τους» ανέφερε η ανακοίνωση.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ίδρυμα με την Αμπέλ, η τελευταία δήλωσε ότι δεν έχει λάβει τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το αρμόδιο δικαστήριο.

«Αυτή η κατάληξη δεν συνιστά έκπληξη για το ίδρυμα, καθώς σε κανένα σημείο δεν εμφανίστηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν τη συγγενική σχέση», αναφέρει η ανακοίνωση του ιδρύματος, εκφράζοντας χαρά που «δόθηκε τέλος σε μία παράλογη και τεχνητή αντιπαράθεση».

Η Άμπελ, που εργάζεται ως χαρτορίχτρα στη Χιρόνα της Καταλονίας, προσπαθούσε επί χρόνια να αποδείξει ότι ο ζωγράφος ήταν ο βιολογικός πατέρας της. Πρόσφατα, δικαστήριο της Μαδρίτης ενέκρινε το αίτημά της για εκταφή της σορού του.

Ο Νταλί πέθανε το 1989, χωρίς να αφήσει απογόνους και τη διαχείριση της τεράστιας περιουσίας του έχει αναλάβει το Ίδρυμα που φέρει το όνομά του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: