Δημοσκόπηση ΣΟΚ κ ΔΕΟΣ: Ανατροπές μετά τις φονικές πλημμύρες. Ποιοι βυθίζονται στη λάσπη! Boμβα με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κοινοποίηση:
dimoskopish

Μπροστά 12 μονάδες είναι Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση του

Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 30,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 18,5%.

Μεγάλη άνοδο καταγράφει η Δημοκρατική Συμπαράταξη έπειτα και από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής και από 6,5% «σκαρφαλώνει» στο 8,5%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7% (7%), το ΚΚΕ με 6,5% (5,5%), η Ένωση Κεντρώων με 2% (3%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5% (2,5%). Από την άλλη το «Ποτάμι» βλέπει τα ποσοστά του να εξανεμίζονται –απότοκο και της συμμετοχής του κόμματος στις εκλογές για τον νέο φορέα- συγκεντρώνοντας 0,5%, έναντι 1,5% που είχε καταγράψει στην προηγούμενη μέτρηση. Στο 16% η αδιευκρίνιστη ψήφος, στο 9% το «άλλο κόμμα», στο 15% η αποχή και στο 5% το άκυρο/λευκό.

11-3

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά και συγκεκριμένα στο 46%. Το 21,5% των ψηφοφόρων του μετακινείται προς το άκυρο/λευκό και την αποχή, ένα 8,5% προς την αδιευκρίνιστη ψήφο και ένα 8% προς τη Νέα Δημοκρατία. Προς το παρόν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει μεγάλες διαρροές προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη καθώς μόλις ένα 4% των ψηφοφόρων μετακινείται προς τον εν λόγω πολιτικό χώρο.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει ιδιαίτερα υψηλή συσπείρωση, η οποία φτάνει το 88%, και δέχεται, όπως προαναφέρθηκε, ψηφοφόρους τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του Ποταμιού (42,5%). Παράλληλα,  το 4,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ μετακινείται προς το άκυρο/λευκό και την αποχή, το 2% προς την αδιευκρίνιστη ψήφο, και το 5,5% προς τα υπόλοιπα κόμματα.
Τα συγκεκριμένα ποσοστά δείχνουν ότι η ΝΔ δύσκολα θα χάσει ψήφους στις επόμενες εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει τεράστιο προβάδισμα στην παράσταση νίκης, συγκεντρώνοντας 67% έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, τα ποσοστά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ εμφανίζονται αυξημένα κατά 1,5% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Λένε όχι σε πρόωρες κάλπες

Πάντως, οι πολίτες σε ένα μεγάλο ποσοστό –53,5%- λένε «όχι» σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 38,5% θέλει άμεση προσφυγή στις κάλπες. Το 8% δεν απαντά.

Η πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 34,5% ζητεί μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά από τις εκλογές (36,5% τον Οκτώβριο), ενώ το 26% (23,5%) θέλει κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 10,5% «ψηφίζει» οικουμενική, ενώ το 29% δεν απαντά με σαφήνεια.

Στους δείκτες ικανοποίησης των πολιτών οι περισσότεροι από τους μισούς και συγκεκριμένα το 57,5% (56%) δηλώνουν δυσαρεστημένοι και θεωρούν πως υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές διακυβέρνησης του τόπου. Το 34% (35,5%) δηλώνει δυσαρεστημένο, αλλά απαντά πως δεν υπάρχει κάποια άλλη προοπτική, ενώ μόλις το 6,5% εμφανίζεται ικανοποιημένο από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Ως προς τα κυβερνητικά πεπραγμένα και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό όσων εκτιμούν πως υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές διακυβέρνησης (37% από 34,5%) αυξήθηκε κατά 2,5% . Το 44,5% απαντά πως δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές και το 16,5% δηλώνει ικανοποιημένο.

Η συντριπτική πλειοψηφία –το 76%- θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο, ενώ μόλις το 17% απαντά πως θα μπορέσουμε να εξέλθουμε από τα προγράμματα προσαρμογής. Το 7% δεν εκφέρει άποψη.

Για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, το 86% των πολιτών απαντούν πως αυτό προέκυψε από την υπερφορολόγηση στα εισοδήματα, ενώ μόλις το 5,5% θεωρεί πως είναι αποτέλεσμα της υπεραπόδοσης της οικονομίας.

Επίσης το 69,5% ζητεί να κατευθυνθεί σε μαζικές φοροαπαλλαγές, ενώ το 22,5% να δοθεί ως έκτακτη επιχορήγηση σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος. Το 8% δεν εκφέρει άποψη.

Μάλιστα μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών απαντά πως τα πράγματα θα χειροτερέψουν για τα οικονομικά τους τον επόμενο χρόνο (Το 27,5% θεωρεί πως σίγουρα θα χειροτερέψουν και το 22% πως μάλλον θα χειροτερέψουν). Από την άλλη, μόλις το 10% πιστεύει πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, ενώ το 38,5% θεωρεί πως θα μείνουν στάσιμα.

Θέλουν αυτόνομη πορεία της κεντροαριστεράς

Ως προς την πορεία της κεντροαριστεράς – δημοσκόπηση διενεργήθηκε μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών- το 56% απαντά πως θα πρέπει ο χώρος να πορευτεί αυτόνομα, το 13,5% θεωρεί πως θα πρέπει να ενσωματωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και το 22% δεν εκφέρει άποψη.

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων – το 41,5%- εκτιμά πως ο νέος φορέας δεν θα καταφέρει να αποκτήσει ιδιαίτερα σημαντική εκλογική επιρροή. Από την άλλη, το 35,5% πιστεύει πως η κεντροαριστερά θα αυξήσει τη δύναμή της παίρνοντας ποσοστά από τον ΣΥΡΙΖΑ και το 3% απαντά από τη ΝΔ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

22 Σχόλια

  1. Η Χ.Α έχει 11% πανελλαδικά.
    Το μαγειρείο της εταιρείας που έχει τη λογιστική διαχείριση των ψήφων τη βραδιά των εκλογών, θα κάνει τα δικά της και θα προσαρμόσει τα νούμερα στα θέλω του συστήματος.
    Θα σπρώξουνε συστημικά κόμματα στη Βουλή που δε μπαίνανε οριακά για μισό τα εκατό για να ψηφίζουν τα νομοσχέδια και θα αφήσουν έξω τα ανεπιθύμητα τριμάροντας τα νούμερα προς τα κάτω 0.5%.
    Στη Χ.Α θα δώσουν 8.9% και θα πούνε ότι ανέβηκε κιόλας.
    Η σειρά των κομμάτων δεν αλλάζει.

  2. ΜΑΪΜΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ.
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΡΟ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΥΡΙΖΟ ΠΟΥΣΤΡΕΛΙ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΣΥΡΙΖΟ ΠΟΥΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠ Α ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ.
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Η ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

  3. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ
    Μην κοιτάτε τις δημοσκοπήσεις, ζούμε σε ένα σταλινικού τύπου περιβάλλον, που όλα παρακολουθούνται από το στυγνό ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξάμβλωμα.
    Δεν απαντάει κάποιος με άνεση ότι θα ψηφίσει ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
    ΌΛΟΙ το ξέρουμε ότι υπάρχει κανονικό ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΟ φακέλωμα και παρακολουθήσεις που θα ζήλευε και η “επάρατος ΧΟΥΝΤΑ” όπως την ονομάζουν οι καημένοι οι αριστερούληδες.
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Η ΕΛΠΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟ ΦΤΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !!!!!!!!

  4. Προχθες ακομα εδιωξαν το Πασοκ και τη Ν. Δημοκρατια που χρεοκοπησαν τη χωρα και ψηφισαν το Συριζα που τους παραμυθιασε και εφερε το τριτο μνημονιο και εβαλε τελικα την ταφοπλακα και πηγαν τα προβατα, οι ξεμωραμενοι να ψηφισουν για αρχηγο του νεου φορεα! Ποιανου νεου φορεα; Νεα ελπιδα λεει, αλλαγη κλπ. Η λεξη Αλλαγη εχει πλεον χασει το νοημα της, απο το 81 αυτη η ιστορια, μεχρι σημερα,Η Αλλαγη, της Αλλαγης, ω Αλλαγη!! Ποια Αλλαγη βρε καραγκιοζηδες, με φθαρμενα υλικα; Και τα προβατα με κοντη μνημη πηγαν να ψηφισουν!!!

  5. Το απολοιθωμα του κλεφτοπασοκ 3ο κομμα ας γελασω με τις μαιμουδες!!!!
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

  6. Η ΧΑ είναι διψήφια όσο κι αν σκούζουν ορισμένοι.
    Από κει και πέρα το θέμα είναι ότι τα κουκιά για τη ΝΔ δεν βγαίνουν για αυτό έχουν λυσσάξει όλα τα συστημικά ΜΜΕ και προσπαθούν να ανεβάσουν το ΠΑΣΟΚ γιατί κινδυνεύει να συγκυβερνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ, καθίστε και να είστε σίγουροι ότι θα το δούμε και αυτό, εξάλλου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο κόμμα με τα ίδια ανθελληνικά συμφέροντα.

  7. πως γίνεται Πάντα αυτό το σκαϊ των μεγαλοδημοσιοκάφρον να έχει τη Χρυσή Αυγή κάτω απο το τρίτο κόμμα??? και πάντα στις ειδήσεις τους, είτε είναι ραδιόφωνο,είτε είναι τηλεόραση να λένε ότι είναι τέταρτη αλλά με τάσεις να συρρικνώνεται. Βρε σας ξέρουμε τι κάφροι είστε και κάνετε αυτό που σας λένε οι συριζαίοι,νεοδημοκράτες και βρωμοπασόκοι

  8. Κατάρα στους βολεμένους. Μια ζωη εζησα στην Ελλαδα γεμάτη σαλίγκαρους να γλύφουν κολους ,να έρπουν και να ανεβαίνουν ψηλά

  9. Το βρωμικο ΠΑΣΟΚ του τρομοκρατη Ανδρεα κ του γυιου του προδοτη,που μας εβαλε στο ΔΝΤ ,για να αυτοκτονει ο κοσμος ,να πειναει,κρυωνει,να συρρικνωνονται τα εσοδα του,να ειναι μεταναστης μεσα στην ιδια του την χωρα,να κοβονται τα Ονειρα των νεων για οικογενεια κ δουλεια ,αυτο ψηφισανε?? Την ΝΔ με τα σκανδαλα την βλεπουν εθνοσωτηρα? Ασε να καταργησει κ τις συνταξεις για να βαλουν μυαλο οι πορνογριες-οι

  10. Παρότι η χώρα καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά τα ποσοστά του…. Πριν από λίγο καιρό που είδα και πάλι αποτελέσματα δημοσκόπησης ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάπου 19% και η ΝΔ κάπου 22%. Τα νέα ποσοστά της ΝΔ παρατηρώ ότι τροφοδοτήθηκαν από τους Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ. Άρα όλοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν πεισματικά πιστοί παρά τα όσα βλέπουν ότι γίνονται τριγύρω…
    Διαβάζω αργότερα ότι το 26% θέλει κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας έφταναν λοιπόν το 18% προστέθηκε και άλλο 8% που λατρεύει το ΣΥΡΙΖΑ…

    Συμπέρασμα: Αν υπάρχει πιο αψυχολόγητος ψηφοφόρος στον πλανήτη από τον Έλληνα…. πείτε μου και μένα να ξέρω

    Υπενθύμιση (πάντα επίκαιρη): Ο έξυπνος το παραδέχεται, ο πονηρός το συζητάει και ο ΒΛΑΚΑΣ επιμένει. Βάλτε εσείς τους ψηφοφόρους στις αντίστοιχες κατηγορίες….

  11. μονο με στρατιωτικο νομο εχει ελπιδες να ανακαμψει η χωρα……οι εκλογες πρεπει να καταργηθουν…..τα μμε να κλεισουν

  12. ΡΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΗ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

  13. Ακόμη μια προπληρωμένη δημοσκόπηση, από αυτές που βγαίνουν με το κιλό.
    Και όπως όλες οι συστημικές δημοσκοπήσεις, έτσι κι αυτή δεν μας λέει τα σημαντικότερα.
    Δηλαδή πόσα άτομα συμμετείχαν, με ποιο τρόπο έγινε η δημοσκόπηση, σε ποια περιοχή, κτλ κτλ.
    Δηλαδή αν αύριο π.χ κάποιος τηλεφωνήσει ή πάρει ένα ερωτηματολόγιο στο χέρι, και ρωτήσει 100 άτομα στο Κεφαλάρι ή στην Εκάλη, και βγει πρώτο κόμμα η ΡΗΜΑΔ, αυτό θα θεωρείται δημοσκόπηση;
    Σανό μπορεί να λέγεται, αλλά δημοσκόπηση δεν θα λέγεται ποτέ.
    Για όσο θα ελέγχει η ΝΤΠ τους ανθέλληνες που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας, ο λαός δεν πρόκειται ποτέ να ερωτηθεί για τίποτα, κι ο νοών νοείτω…

  14. Δεν μπορώ να διανοηθώ τι ανεγκέφαλος λαός είμαστε! Με τέτοιο χαλι και ρημάδι που εχει γινει αυτή η χώρα πως μπορούν να πάνε να ψηφίζουν τα ίδια και τα ίδια κόμματα! Τα ΚΑΤΑΝΤΙΑ μας , τα χαΐρια μας! Καλά να πάθουμε! Και αλλά και χειρότερα θελουμε για να ξυπνήσουμε που χουμε πέσει σε λήθαργο αναισθησίας. Και βγαίνουν μετά και κλαίει ο καθενας τους και μιζεριαζει ! Ξυπνάτε βοιδια γιατί μας φάγανε !

    1. το θεμα φιλε μου ειναι οτι με τα βοδια που πανε παλι να τους ψηφισουν τους ιδιους τραβαμε τα λουκια και οι υπολοιποι εγω προσωπικα τα κομματα που εχουν κυβερνησει τοσα χρονια ποτε δεν τους ψηφισα. ουτε τους εφτυσα γιατι μου χρειαζεται τοσαλιο μου δεν αξιζουν ουτε φτυσιμο παρα μονο μουτζες

  15. Καλα…εκεινο το 4% για πασοκ ειναι ολα τα λεφτα…
    Με Ο’τι θυμουνται χαιρονται … ουτε που θα μπει στην βουλη…

  16. Η Δημοσκόπηση αυτή είναι απαράδεκτη ο κόσμος έπρεπε να τους δώσει 0% σε όλα τα κόμματα που έχουν φέρει την χώρα σε αυτά τα χάλια. Η ΝΔ με το 30% δεν θα κυβερνήσει και όπως καταλάβατε για αυτό πολεμάνε στο ΠΑΣΟΚ για να κάνουν συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ. Με άλλα λόγια τίποτα δεν θα αλλάξει στην ζωή σας.

  17. ΑΠΛΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΙΜΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΑΝΤΖΙΔΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ..

  18. ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΣΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ.ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΑΞΕΙ?ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΦΑΤΣΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.

  19. Ακομα ασχολούμαστε με τα βρωμερα κόμματα;;; Ποσο ηλίθιοι πρεπει να ειμαστε;;; Αυτα βλέπουν οι πολιτικοι και καταλαβαίνουν πως εχουν να κανουν με εναν ηλιθιο λαο και γι αυτο κανουν οτι κανουν. Και καλα κανουν.

Comments are closed.