Δηλώσεις ΣΟΚ από Κοτζιά: Έχουν βαλθεί να μας τσακίσουν τα νεύρα οι ανθέλληνες! «Αλβανοί και Σκοπιανοί δικαιούνται να ΕΛΕΓΧΟΥΝ…

Κοινοποίηση:
1

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκος Κοτζιάς, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην 3η Υπουργική Συνάντηση Ελλάδος, Αλβανίας, Βουλγαρίας και πΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη. Όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Κοτζιά για της δηλώσεις του Σκοπιανού Υπ.Εξ. κ. Dimitrov ότι και η Ελλάδα έχει στα σχολικά της βιβλία αλυτρωτικές βλέψεις, ο Έλληνας Υπ.Εξ. παραδέχτηκε ότι τόσο η Αλβανία όσο και τα Σκόπια ελέγχουν τα… ελληνικά βιβλία. Μάλιστα το είπε με υπερηφάνεια, λέγοντας πως εάν κάτι που γράφει το σχολικό βιβλίο ενοχλεί τους Αλβανούς, οι Αλβανοί έχουν κάθε δικαίωμα να αντιδράσουν.

Δείτε την ερώτηση και την απάντηση του Νίκου Κοτζιά παρακάτω:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αναφέρθηκε, λοιπόν, ο κος Ντιμιτρόφ περί αλυτρωτισμού και της Ελλάδας. Του έχετε απαντήσει, έχετε απαντήσει ή επιμένει σε αυτό ο κ. Dimitrov;

Ν.ΚΟΤΖΙΑΣ: Ευχαριστώ για την ερώτηση. Κατ’ αρχήν, μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι το είπε ο κύριος Dimitrov εκεί και του απάντησα εκεί. Και στον ελληνικό τύπο υπήρχε μόνο το ένα και όχι το άλλο. Άρα, δεν χρειάζεται να ανακυκλώνουμε. Θέλω όμως να σας διευκρινίσω. Εμείς λέμε ότι τα βιβλία του σχολείου -γιατί περί αυτού μιλάμε κύρια- τα βιβλία του σχολείου στη φίλη χώρα, τη φίλη γείτονά μας, στην όμορφη αυτή χώρα, έχουν στοιχεία αλυτρωτισμού και ότι για να ανοίξουν οι δρόμοι που θέλει, πρέπει να τελειώσουμε με αυτό. Μου υπέβαλε ο Υπουργός Εξωτερικών της φίλης χώρας το ίδιο ερώτημα που μου είχε υποβάλλει και ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, όταν φτιάξαμε πριν 1,5 χρόνο τις επιτροπές για τα βιβλία Αλβανίας – Ελλάδας: «Εγώ δικαιούμαι να δω τα ελληνικά βιβλία, αν υπάρχει κάτι που με ενοχλεί;» Και του είπα: «ασφαλώς δικαιούσαι». Δηλαδή, στις διεθνείς σχέσεις δεν μπορώ να πω: «εγώ θα κοιτάω τα βιβλία σου, εσύ δεν μπορείς να κοιτάς τα δικά μου». Αλλά, ενώ εμείς βρήκαμε δεκάδες σελίδες προβλήματα, αυτοί βρήκανε δύο σε μία σελίδα, που κατά τη γνώμη τους είναι προβλήματα. Αυτή ήταν η έννοια της κουβέντας, ότι, ασφαλώς, όταν εμείς ζητάμε να συμφωνήσουμε, ότι θα δούμε τα βιβλία της φίλης χώρας να μην έχουν αλυτρωτισμό, αν αυτοί έχουν οποιαδήποτε σκέψη, ας μας την εκφράσουν. Εμείς έχουμε δει τα βιβλία και δεν έχουν αλυτρωτισμό, τα δικά μας έναντί τους, ούτε θα μπορούσε να έχει. Αλλά δεν φοβόμαστε να διαβάσουν τα βιβλία μας. Εγώ δεν έχω καταλάβει τον ελληνικό τύπο. Δηλαδή, εμείς θα πάμε, να πάρουμε τα βιβλία τους, να τους κάνουμε παρατηρήσεις, τις οποίες πρέπει δεσμευτικά να αποδεχθούνε και αυτοί δεν δικαιούνται να πούνε καμία γνώμη; Αυτά γίνονται μόνο μετά από πολέμους, όταν έχεις κερδίσει ισοπεδωτικά και το έκανε η Γαλλία μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο με τη Γερμανία και είδαμε ότι πήγαμε στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν είναι…
Εμείς απαιτούμε την εφαρμογή του διεθνούς νόμου και όταν το απαιτούμε αυτό, δεν εξαιρούμε τον εαυτό μας, αν μας το ζητήσει κάποιος άλλος. Δεν είναι αποδοχή -θέλω να το συγκρατήσετε- αλυτρωτισμού ελληνικού. Είναι αποδοχή του δικαιώματός τους, γιατί και εκείνος πρέπει να κρατάει την ισορροπία στη χώρα του. Δηλαδή τι θα πει; Ήρθαν οι Έλληνες να δουν όλα τα βιβλία μας, αλλά εμείς δεν κοιτάμε τα δικά τους; Πως θα το πει στη χώρα του αυτό; Αναγνωρίζουμε τα ίδια δικαιώματα και τα αναγνωρίζουμε χωρίς κανένα φόβο, γιατί δεν έχουμε εμείς τέτοια πράγματα. Εμείς δεν έχουμε χάρτες που συμπεριλαμβάνουμε τμήματα της χώρας τους στη δικιά μας χώρα, ενώ εκείνοι έχουν τέτοιους χάρτες. Δεν μας πειράζει λοιπόν να κοιτάξουν τους δικούς μας και εμείς τους δικούς τους. Από τους δικούς μας δεν προκύπτει ζήτημα. Είμαι εχθρός μιας φοβικής εξωτερικής πολιτικής.

sfairika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. ΓΙ ΑΥΤΟ ΡΕ ΕΡΜΑΦΡΟΔΗΤΟ ΕΡΠΕΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ ΕΧΘΕΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ? ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΑΠΟΙΟ ΚΟΙΛΙΑ ΧΟΝΤΡΕ ΒΡΩΜΟ ΠΑΣΟΚΕ ΠΡΩΗΝ ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΝΥΝ ΤΣΥΡΙΖΑ ΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΡΕ

  2. Η σημαία του ψευδοκράτους θα κυματίσει για πρώτη φορά στο Αιγαίο (ΧΑΡΤΕΣ)
    http://media/k2/items/cache/66927ada113bc33383abb2b8d0fa2dd8_XL.jpg?t=-62169984000
    Οι τουρκικές προκλήσεις ξεπερνούν πλέον κάθε προηγούμενο

    Το τουρκικό ΓΕΕΔ εξέδωσε την Τετάρτη 9 Μαΐου ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του, βάσει της οποία, σύμφωνα με το Militaire, ενημερώνει για την διεξαγωγή της άσκησης έρευνας-διάσωσης με την επωνυμία DENIZ ASLANI (Θαλάσσιος Λέων).

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου η άσκηση θα διεξαχθεί στην τουρκική περιοχή έρευνας διάσωσης, η οποία, ωστόσο, σύμφωνα με τους Τούρκους, περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο, αλλά και στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, το χρονικό διάστημα 13-15 Μαΐου.

    Σε αυτή την κατεύθυνση, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν την NAVTEX 556/18 με την οποία δεσμεύουν 2 περιοχές στο Αιγαίο.

    Η είδηση δεν τελειώνει εδώ!

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην άσκηση, θα συμμετάσχουν οι Διοικήσεις Χερσαίων, Ναυτικών και Αεροπορικών Δυνάμεων, η Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών, καθώς επίσης και τα Υπουργεία Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθώς επίσης και 1 σκάφος της Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών του Ψευδοκράτους.

    Υπογραμμίζεται πως αυτή είναι η πρώτη φορά που θα δούμε να κυματίζει η σημαία του ψευδοκράτους στο Αιγαίο, παρουσία ξένων αντιπροσωπειών και εκπροσώπων των ΜΜΕ, κάτι που υπερτονίζει και η τουρκική πλευρά!

    Με τις υγείες μας!

    Δείτε τους χάρτες της άσκησης και το μισό Αιγαίο εντός τους, εκεί δηλαδή που θέλουν οι Τούρκοι να κυματίσει η σημαία του ψευδοκράτους:
    http://images/xariri1.jpg
    http://images/xartiri2.jpg

  3. Αυτό θα μας… «προστατεύσει» από την Τουρκία: Η αδιανόητη «λύση» που προτείνουν
    Παρασκευή, 11 Μάιος 2018 13:22
    Ο πρώην υπουργός Κώστας Λαλιώτης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τώρα που ο «οικολόγος» Γιώργος Παπανδρέου ασχολείται ξανά με τα εθνικά θέματα, μετά από στενές συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα, θέλησε να τοποθετηθεί για τα ελληνοτουρκικά.

    Τι είπε;

    Πως το κατοχυρωμένο STATUS στις «Περιοχές Προστατευόμενων Οικοσυστημάτων» -ΔΙΚΤΥΟ NATURA 2000- μπορεί να ακυρώσει, με σωστή στρατηγική και εξειδικευμένο σχεδιασμό, όλη την προκλητική, επιθετική και επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας για τις «Γκρίζες Ζώνες» τόσο στα Νησιά του Αιγαίου όσο και στον Έβρο».

    Αυτό υποστηρίζει με επιστολή του στο Ανοικτό Παράθυρο ο πρώην υπουργός Κώστας Λαλιώτης- με αφορμή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στις 31 Μαρτίου 2018- δήλωση στην οποία υποστήριξε πως οι νησίδες αποτελούν τουρκικά εδάφη.

    Δηλαδή τις «γκρίζες ζώνες» της Τουρκίας δεν ακυρώνουν τα σύνορα της Ελλάδας και οι διεθνείς συμφωνίες Δικαίου; Δεχόμαστε λοιπόν πως υπάρχουν οι «γκρίζες ζώνες» της Τουρκίας και καλούμε τον Ο.Η.Ε. να τις «ακυρώσει»;

    Τι είναι το Natura 2000 της Ατζέντας 2030 (πρώην 21);

    Το Ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000 είναι ένα δίκτυο ζωνών προστασίας της φύσης που εκτείνεται σε ολόκληρη την Κοινότητα και έχει ως στόχο να διασφαλίσει «την μακροπρόθεσμη διατήρησή των πιο πολύτιμων και των πλέον απειλουμένων ειδών και ενδιαιτημάτων της σε ικανοποιητικό επίπεδο».

    Με άλλα λόγια, η δημιουργία περιοχών όπου θα περιορίζεται ή θα απαγορεύεται η ανθρώπινη παρουσία ή δραστηριότητα, με σκοπό, όπως διατυμπανίζεται, την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας (βλ. No Human Zones, για τις οποίες τόσα χρόνια προειδοποιεί ο Δημοσθένης Λιακόπουλος).

    Στην χώρα μας μάλιστα, χωρίς πολλά φώτα δημοσιότητας, οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπέγραψαν ΚΥΑ, χαρακτηρίζοντας προστατευόμενες 32 νέες περιοχές, ενώ επεκτείνονται άλλες 63 υφιστάμενες (σύνολο 95).

    Με άλλα λόγια ως «λύση» στην τουρκική προκλητικότητα προτείνεται η εφαρμογή του Natura 2000 σε Αιγαίο, Θράκη και όπου αλλού αυτό χρειαστεί.

    Με ένα σημείωμα που συνοδεύει την επιστολή του, ο Κώστας Λαλιώτης τονίζει πως «ο προσδιορισμός ευαίσθητων περιβαλλοντικών περιοχών με προστατευόμενα οικοσυστήματα σε συνδυασμό με την απεικόνιση τους χάρτες NATURA 2000, έχει στηριχτεί σε επιστημονικά τεκμηριωμένες Μελέτες από το ΥΠΕΧΩΔΕ την περίοδο 1994-2000, αλλά και μετά το 2000, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, τις απαιτήσεις και τα κριτήρια που καθορίζονται από συγκεκριμένες Κοινοτικές Οδηγίες».

    «Είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο ότι το Δίκτυο NATURA 2000 κατοχυρώνει συνδυαστικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε κρίσιμες περιοχές στα νησιά του Αιγαίου και στον Έβρο γιατί αυτές οι προστατευόμενες περιοχές απεικονίζονται και επικυρώνονται στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο NATURA 2000 και κατ’ επέκταση στους αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς Χάρτες και προστατεύονται από Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

    (…)

    Το Δίκτυο NATURA 2000 είναι πολύ κρίσιμο και εξόχως χρήσιμο για την Ελλάδα τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Θράκη», καταλήγει.

    Είπατε κάτι; Γι’ αυτό λοιπόν τόσος ντόρος με την Τουρκία; Για την εφαρμογή της Ατζέντας 2030 σε Αιγαίο και Θράκη;

    Ας αδειάσουμε λοιπόν το Αιγαίο από τις Ένοπλες Δυνάμεις και ας το δώσουμε επιτέλους στα ψάρια του, εκεί που ανήκει σύμφωνα με την αριστερή θεώρηση των πραγμάτων.
    https://youtu.be/NjXPGCdFcrY

  4. Τί μας λες τώρα, ρε σκατοκέφαλε ;;;
    Ελέγχουν οι γείτονες τα βιβλία της Ιστορίας και ό,τι τους ενοχλεί, το απαλείφετε για να μην τους κακοκαρδίσετε ;
    Δεν είμαστε καλά !
    Βιβλία Ιστορίας είναι αυτά, ρε γουρουνόφαστα, όχι παραμυθάκια της θείας Λένας …
    Η Ιστορία έχει καταγράψει γεγονότα, άμα τη γενέσει τους, τα οποία ούτε διαγράφονται ούτε παραποιούνται κατά το δοκούν …
    Σε όποιον γείτονα (αλβανό, βούλγαρο, τούρκο) δεν αρέσουν τα ειδεχθέστατα εγκλήματα των προγόνων του, εις βάρους του Ελληνικού ΄Εθνους, τον πούλο και στα τσακίδια …
    Δεν το ξέραμε ότι πρέπει να πάρουμε την άδειά τους, για να συμπεριληφθεί στην Ιστορία η ωμή αλήθεια …
    ΄Αντε στο διάολο να πάτε, ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, που τολμάτε να μας λέτε ότι θα καταγράφεται στα βιβλία ό,τι αρέσει στους εχθρούς μας και θα διαγράφεται ό,τι δεν τους αρέσει …
    Θα έρθει η ώρα σας, ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΑΛΗΤΑΡΙΑ … και η Ιστορία θα περιλαμβάνει τα αληθή γεγονότα όπως είναι, όχι όπως θέλετε εσείς και οι φίλοι σας να είναι …

  5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΑΛΛΟ……..ΤΟ ΣΤΑΛΗΝΙΚΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΠΟΙΑ ΤΟΝ ΒΑΛΑΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΚΑΝΟΥΜΕ?? ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΟΥς ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΑΙ

  6. Ρε μπουχέσα Κοτζιά η ιστορία είναι μία και αληθινή, δεν αλλάζει ανάλογα με τα γούστα του κάθε μισέλληνα! Ελέγχουν λέει τα βιβλία μας το ανάξιο έκτρωμα, αντί να γυρίσει να πεί πως δεν υπάρχει θέμα αλυτρωτισμού απο την Ελλάδα σε κανένα βιβλίο και ότι η ιστορία που θα μαθαίνουν τα παιδιά σε όλα τα κράτη θα πρέπει να είναι μόνο η ΑΛΗΘΕΙΑ! Αυτό δεν είναι διπλωματία αυτό είναι μαλακία, να σηκωθεί και να φύγει ο Κοτζιάς γιατί αποδείχτηκε τελείως ΑΧΡΗΣΤΟΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!

  7. ΚΟΤΖΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ, ΣΕ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ!!! ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΥΨΕΤΕ Ή ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΕΤΕ!!! ΕΣΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΩΝ!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ!!! ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΑΝ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ!!! ΤΑ “ΒΙΒΛΙΑ” ΣΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟΓΥΦΤΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΑΣ Μ’ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ!!! ΕΔΩ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΔΕ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ -ΣΤΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ- ΕΘΝΗ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΕΣ, ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ “ΣΥΡΦΕΤΟΥΣ” ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΑ Ή ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ “ΡΙΞΕΙ” ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ??? ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΛΙΓΑΚΙ!!!

Comments are closed.