ΔΕΙΤΕ τι λέει το Κοράνι για τους Έλληνες – Γι’ αυτό δεν μας έχουν «χτυπήσει» ακόμα;

Κοινοποίηση:
korani-768x480

Οι Έλληνες…[πάντα] θα… νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5] (Φυσικά, με το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο: τον πολιτισμό τους! Τα κανόνια σκουριάζουν. Ο πολιτισμός όμως διαιωνίζεται.)

Λίγοι γνωρίζουν ότι η ιερή λέξη «Κοράνιο» είναι ελληνικότατη και μάλιστα ομηρική*. Προέρχεται από το ιερό ελληνικό ρήμα «κορέω», που σημαίνει σπέρνω -τον Λόγο του Θεού!- και κατ’ επέκταση «σαρώνω». Το ρήμα «κορέω» εκφράζει και την ιερή πράξη της δημιουργίας: όταν ο πατέρας μας «εκόρευσε», δηλαδή έσπειρε τον σπόρο του στην κόρη-μάνα μας και έπλασαν εμάς!
Σήμερα το ρήμα είναι γνωστό ως: «δια-κορεύω», από το κόρη: δια-κορεύω<κόρη. Δηλαδή η πιο δημιουργική πράξη στον κόσμο! Στο «Κοράνιο» (η λέξη είναι ΔΑΝΕΙΟ των Αράβων, Περσών και Τούρκων από το ελληνικό-ομηρικό: κορέω).

Το «Κοράνιο» έχει 114 «Κεφάλαια» (η αντίστοιχη «Αραβική» λέξη: «Surah» είναι και αυτή ελληνική, από το «Σειρά»).

Αλλά και η λέξη «Αλλάχ» είναι από το ελληνικότατο «άλιος», που είναι η πρωτο-ελληνική λέξη ήλιος: Ο πρώτος πρώτος Θεός του πρωτο-Ελληνα Πελασγού ήταν, όχι ο Δίας, όχι ο Κρόνος, αλλά ο Ηλιος! Που χαρίζει το φως και τη ζωή στους Ανθρώπους: άλιος**ήλιος**Ελλάς (=το Φως)**Hellas**(Η=Χ) Αλλάχ…

Και το όνομα «Μωάμεθ» είναι δάνειο από το ελληνικότατο «μεγάθυμος» = ον με πλούσιο κόσμο ψυχής.

Καθηγητής Πάντειου Πανεπιστημίου Σταύρος Θεοφανίδης
(Αποσπάσματα από το Βιβλίο του « Τα Αγγλικά Είναι Ελληνική Διάλεκτος »

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Καλά εσείς ακόμα πιστεύτε ότι πίσω από τα τρομοκρατικά χτυπήματα είναι καθ`εαυτω
    το Ισλάμ δηλαδή η Ίσις;;;
    Πίσω από όλα τα χτύμηματα κρύβετε ο Σιωνισμός και όταν αποφασίσουν να χτυπήσουν την Ελλάς θα το κάνουν.
    Άλωστε επτά χρόνια χτυπιέται αλύπητα!

    Μαρίνος Λα

  2. Θα συμφωνήσω με τον Ηλιογάβαλο. Ο καθηγητής είτε δεν ξέρει τι του γίνεται, είτε εκτελεί ύποπτο ρόλο, πιθανόν και προσηλυτιστικό, πράγμα που δεν θα ήταν περίεργο για έναν που είναι στην σφηκοφωλιά του Πάντειου…

  3. Όχι όμως. Όχι. Το τρομαχτικό είναι ότι ο κύριος καθηγητής δεν διστάζει να υπογράψει με το όνομά του και να δώσει και παραπομπή, λες και το Κοράνι είναι κανένα μυστήριο βιβλίο στο οποίο κανείς δεν έχει πρόσβαση. Και ως εκ τούτου εκτίθεται άσχημα.

    Surah Ar Rum λοιπόν, 30, 1-5:

    1.Alif-Lam-Mim.
    2.Οι Ρωμαίοι (ή Ρουμ) ηττήθηκαν
    3.Σε μία κοντινή χώρα, αλλά μετά την ήττα τους, θα νικήσουν και πάλι
    4.Μέσα σε μερικά χρόνια. Στον Θεό ανήκει η εξουσία, στα προηγούμενα και στα επόμενα, και εκείνη την ημέρα όλοι οι πιστοί θα ευφρανθούν
    5.Με την νίκη του Θεού, γιατί Αυτός βοηθά όποιον θέλει, και Αυτός είναι ο παντοδύναμος, ο τους πάντες ελεών.

    ΠΟΥ λέει για Έλληνες (λες και την εποχή του Ισλάμ ο όρος ‘Έλλην’ ήταν σε χρήση); ΠΟΥ λέει ότι “θα νικούν πάντα”;; Όσο για τις λοιπές παρετυμολογικές εξηγήσεις του άρθρου, εντάξει, ουδέν σχόλιο.

    Σας προκαλώ, να ανατρέξετε σε οποιοδήποτε Κοράνι και να βρείτε την ανύπαρκτη εκδοχή του αποσπάσματος που παραθέτει ο κύριος καθηγητής – υπάρχουν πάρα πολλά και ονλάιν στα Αγγλικά.

    Επειδή αυτή η γελοιότητα κυκλοφορεί στο ίντερνετ πολύ καιρό τώρα… έλεος! Μην φοβάστε τα βιβλία ρε. Ανοίξτε τα. Οι πολλές λέξεις χωρίς πολύχρωμες εικόνες δεν δαγκώνουν.

  4. ακομα κι το κορανι ομολογει ΧΡΙΣΤΟ ΡΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.