Δείτε τι πραγματικά είναι ο φόρος διαμονής που μας βάζουν

Κοινοποίηση:
8914a2f70681901ea34be75ac410722e_XL

Όσα πρέπει να ξέρετε για το τι ισχύει με το κόστος ενοικίασης δωματίων από 1/1/2018.Ο φόρος διαμονής σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, μπήκε από χθες στη ζωή των Ελλήνων και είναι ένα από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το 2018.

 

Τι είναι όμως, ο συγκεκριμένος φόρος και πόσο θα επιβαρύνει την τσέπη όσων επιθυμούν να νοικιάσουν δωμάτια από εδώ και στο εξής;

 

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ο φόρος διαμονής είναι, ανά διανυκτέρευση.

 

1. Για ξενοδοχεία 1-2 αστέρων 0,50 ευρώ.

 

2. Για ξενοδοχεία 3 αστέρων 1,50 ευρώ.

 

3. Για ξενοδοχεία 4 αστέρων 3,00 ευρώ.

 

4. Για ξενοδοχεία 5 αστέρων 4,00 ευρώ.

 

5. Για τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα ο φόρος καθορίζεται ενιαία σε 0,50 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

 

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί αναφέρουν ότι «ο φόρος θα βαρύνει σε κάθε περίπτωση τον ταξιδιώτη, διαμένοντα, χρήστη του δωματίου ή διαμερίσματος» και δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι ξενοδόχοι που υποστηρίζουν, ότι υπό το φόβο να χάσουν πελάτες, θα απορροφήσουν αυτοί το φόρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. οι κωλοοβριοί μας πηδάνε κανονικα και ο μογγολομπάσταρδος που – κανένα σπιτι στα χερια τραπεζιτη – ξερει μονον να γελα το καθοίκι και αυτος που θα εσκιζε τα μνημόνια σκιζει τους Έλληνες . αυτος ο ρουφιάνος πούλησε την χώρα μας με αντίτιμο καποια δισ/ μύρια ευρώ. . ψοφος και χαράμι . ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΟΝΟ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ; Ή ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ; ΤΑ 2 ΓΟΥΡΟΥΝΟΕΙΔΗ Π(Ι)ΓΚ ΚΑΙ (Μ)ΠΕ(Ν)ΠΠΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ( ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΗΚΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΚΙΣ =ΚΕΝΤΡ. ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΜΒ.

Comments are closed.