Γιατί οι “γαύροι” θα προτιμούσαν να το πάρει η ΑΕΚ και όχι ο ΠΑΟΚ;

Κοινοποίηση:
4279104

Δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι καθημερινός αναγνώστης αθλητικών ιστοσελίδων, από τους τύπους που πριν φάνε το μεσημεριανό τους πρέπει οπωσδήποτε να μάθουν τα νέα της προπόνησης, για να αντιληφθείς τον άτυπο συνασπισμό των τριών του ΠΟΚ εναντίον του ΠΑΟΚ. Αρκεί μια ανάγνωση των σχολίων στα κείμενα που κατά καιρούς γράφω.

Την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρθηκα στα της έδρας του τελικού, υποστηρίζοντας πως αυτός ο ΠΑΟΚ που βλέπω δε μπορεί να μασήσει από καμία έδρα και κανέναν αντίπαλο.

Τον θεωρώ την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αυτή είναι η άποψη μου, τι να κάνω;
Γι’ αυτό και φιλοξενούμαι στο to10, για να παραθέτω τα δικά μου πιστεύω, όχι για να γράφω όσα θέλουν να διαβάζουν οι άλλοι.

Όποιος διαφωνεί, μπορεί να ζητήσει από τον Χαραλαμπόπουλο να του δώσει τη δυνατότητα να εκφράζεται και σε μια τέτοια περίπτωση πάντως, τα δικά του θα γράφει, όπως κι εγώ.

Τέλος πάντων είναι υγιές να υπάρχει πολυφωνία, αυτές είναι οι δικές μου απόψεις, την ίδια στιγμή διαβάζοντας σχόλια οπαδών της ΑΕΚ διαπιστώνω πως θεωρούν καλύτερη τη δική τους ομάδα.

Καλά κάνουν, δικαίωμά τους, δε μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα.

Ο χρόνος θα δείξει ποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του.

Σε εκείνη την ανάρτηση λοιπόν που το θέμα ήταν ο τελικός σε περίπτωση που αμφότεροι προκριθούμε, οι μισοί που έκραζαν ήταν ΑΕΚτσήδες (απολύτως δικαιολογημένο) και οι άλλοι μισοί Ολυμπιακοί!

Τι δουλειά είχαν οι γαύροι σε ξένο παζάρι ;

Και γιατί τόσο κόντρα στον ΠΑΟΚ, όταν σύμφωνα με τα σημερινά ισχύοντα, με την ΑΕΚ θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση, αυτός είναι ο αντίπαλός τους.

Είναι και ιστορικά αποδεδειγμένο αλλά και ψυχολογικά τεκμηριωμένο, πως ο αντίπαλος του αντιπάλου σου αν δεν είναι σύμμαχος, είναι λιγότερο μισητός.

Ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, σε περίπτωση που ρωτήσεις 100 Ολυμπιακούς «ποιος από τους άλλους δυο δε θα θέλατε επ’ ουδενί να κερδίσει το πρωτάθλημα, σε περίπτωση που η ομάδα σας δεν είχε ούτε μαθηματικές ελπίδες» και οι 100 θα σου απαντούσαν «ο ΠΑΟΚ».

Αν έθετες το ίδιο ερώτημα στους ΑΕΚτσήδες, ακόμη κι αν το ποσοστό που έδινε την ίδια απάντηση δεν ήταν στο 100%, θα ήταν το συντριπτικά πλειοψηφικό.

Για την περίπτωση ΠΑΟΚ, σας υπογράφω με χέρια και πόδια πως δε θα υπήρχε ούτε δείγμα ψήφου υπέρ της προοπτικής να πάει το πρωτάθλημα στον Πειραιά.

Γιατί λοιπόν τόση πρεμούρα και άχτι με τον ΠΑΟΚ;

Toν ΠΑΟΚ τον λοιδορούν όλοι στα σχόλια τους, τον θεωρούν μικρό μέγεθος και τον αντιλαμβάνονται ως μυρμήγκι σε σχέση με τις δικές τους διαστάσεις, πως γίνεται να μην προτιμούν κάποιον μικρό, που ακριβώς επειδή είναι μικρός, ακόμα και η ανάκαμψη του θα είναι βραχυπρόθεσμη;
Φέτος στο Καραΐσκάκη οι ποδοσφαιριστές του γηπεδούχου πανηγύριζαν τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, κάνοντας όλε-όλε με τη θύρα 7 να συμμετέχει εκστασιασμένη, έχετε δει παρόμοιο πανηγυρισμό σε κάποιο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός των τελευταίων 500 ετών;

Είδατε ποτέ τον μικρό ΠΑΟΚ όπως τον αποκαλούν, να γιορτάζει με όλε-όλε νίκη επί του Ολυμπιακού;

Τα πράγματα είναι απλά, τα λόγια κρύβουν αλήθειες, οι πράξεις όμως αναγκάζουν την πραγματικότητα να υποβληθεί σε στριπτίζ.

Είναι πολύ απλό για τον καθένα να γράψει πως θα πάει σε Μουσουλμανικό Τέμενος φορώντας κιπά, ή ότι θα μπουκάρει στον πυρήνα των οπαδών της Λάτσιο με διακριτικά της Ρόμα, όταν έρθει η στιγμή να το πραγματοποιήσει όμως θα χρειαστεί να αλλάξει σώβρακο σκεπτόμενος απλά το ενδεχόμενο να κάνει τα λόγια του πράξεις.

Όσες φορές και να πατηθούν τα ίδια πλήκτρα με παρόμοιο περιεχόμενο λοιπόν, η πραγματικότητα λέει πως άπαντες, ο ΠΑΟΚ δε θέλουν να το πάρει, άρα αυτόν φοβούνται.

Και τον φοβούνται επειδή δεν είναι σαν τα μούτρα τους, οι τρεις της Αθήνας βλέπουν ο ένας τον άλλον -ειδικά πράσινοι και κόκκινοι- ως προέκταση του εαυτού τους, ο ΠΑΟΚ είναι το άγνωστο, που δε συμφέρει σε κανέναν να υπάρχει.

Είναι αυτό ακριβώς που βλέπουμε στο χώρο του εμπορίου με τα καρτέλ και τη σύμπραξη εταιριών που υποτίθεται πως είναι ανταγωνίστριες, στον καθορισμό των τιμών της αγοράς, .

Δε λένε ψέματα είναι όντως ανταγωνίστριες, απλώς βολεύονται στο μοίρασμα της πίτας και δε γουστάρουν νέους παίκτες, παρείσακτους, που ενδεχομένως τους χαλάσουν τη μανέστρα.

Αν παραμείνουν ως έχουν, λίγο ο ένας, περισσότερο ο άλλος, θα είναι πάντα χορτάτοι.

Δεν είναι τυχαίο πως κάποτε ο Παναθηναϊκός γλύτωσε τον υποβιβασμό χάρη στην ψήφο του «αιώνιου αντιπάλου του».

Δεν είναι τυχαίο επίσης πως όταν ο Κόκκαλης ανέλαβε τα ηνία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, στην Τούμπα έκανε τις μεγάλες σφαγές, ο ΠΑΟΚ ήταν το κακό σπυρί, όχι ο «αιώνιος».

Έγκλημα στη Λεωφόρο δεν έκανε ποτέ, με ανεπαίσθητη εξαίρεση ίσως τότε που ο Φιλιππίδης είχε ματώσει τον Ευθυμιάδη.

Κάποτε μάλιστα ο παντοδύναμος Ολυμπιακός, έχασε πρωτάθλημα μέσα στη Λεωφόρο εξαιτίας μια λανθασμένης διαιτητικής απόφασης, με Κυργιάκο και Τζιοβάνι!

Εκείνα τα χρόνια, τα χειρουργεία στην Τούμπα ήταν θεσμός, επί ενός ΠΑΟΚ ανήμπορου, διοικητικά και αγωνιστικά..

Η Θεσσαλονίκη με όλα τα στραβά και τα ανάποδα της, είναι πόλη που βρίσκεις περισσότερη ντομπροσύνη, κιμπαριά και φιλότιμο, συναντάς πιο πολλούς ανθρώπους που είναι αυτό που λέμε, «έξω καρδιά».

Το θέμα δεν είναι Βορρά και Νότου, παντού υπάρχουν καλοί και κακοί, έντιμοι και άτιμοι, είναι καθαρά ποσοτικό και ποιοτικό ταυτόχρονα, και στη Θεσσαλονίκη θα βρεις ρουφιάνους, στην Αθήνα θα συναντήσεις ανθρώπους που έχουν αναγάγει τη ρουφιανιά σε επάγγελμα.

Λόγοι θα υπάρχουν, που δεν είναι της ώρας να αναλυθούν, είναι ίσως οι συνθήκες και το περιβάλλον που μεγαλώνει ο καθένας, τα vibes κάθε περιοχής.

Δεν είναι διχαστικό αυτό, κάθε περιοχή έχει τα χαρακτηριστικά της, τα αρνητικά και τα θετικά, στην Κρήτη πχ οι άνθρωποι είναι πιο ευέξαπτοι και πιο φιλόξενοι συνάμα, να μην το παραδεχτούμε;

Θυμάμαι έναν πολύ γνωστό Αθηναίο δημοσιογράφο, να μου αναλύει με ατράνταχτα επιχειρήματα, πως οι δημοσιογράφοι της Αθήνας είναι πιο έξυπνοι αλλά και περισσότερο πιανόλες από εμάς.

Στα της εξυπνάδας με βρήκε σύμφωνο, για το άλλο είχα ενστάσεις, «μα κι εμείς έχουμε μπόλικους εδώ πάνω», του απάντησα.

«Το γνωρίζω πολύ καλά, οι δικοί σας να παίρνουν κάνα φακελάκι, στα μέρη μου τα παίρνουν με παροχής υπηρεσιών» αποκρίθηκε και με έστειλε αδιάβαστο..

Είναι κι ο Σαββίδης με το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του, δε μπαίνει σε καλούπια, μπορεί να κάνει την πιο απονενοημένη κίνηση και να τους αφήσει όλους ξερούς.

Πολλοί πρώην και νυν συνοδοιπόροι του πίστεψαν πως έβαλαν μπροστά το κορόιδο για να αλλάξει το καθεστώς στην ΕΠΟ και στην πορεία θα τον φάνε, κατάλαβαν και στην πράξη πως δεν ντριπλάρεται ο μπαγάσας.

Όσα διαβάσατε σήμερα, ίσως σας φαίνονται εκτός επικαιρότητας, ενδεχομένως και κάπως ασύνδετα μεταξύ τους, μέχρι την Κυριακή όμως θα σας έχουν λυθεί οι απορίες…

Aναδημοσίευση από to10.gr/Λευτέρης Δούκας

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΝΑΙ ΧΑΖΟΥΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΑ.
    ΑΠΟΡΩ ΑΝ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ –ΟΠΩΣ ΑΥΤΑΠΟΚΑΛΕΙΣΕ– ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΟΠΟΥ….
    ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΕΡΣΥ…
    ΟΠΟΥ ΕΥΝΟΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΦΣΑΙΤ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΥ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΦΕΤΟΣ…..
    ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΠΟΥ ΔΒΛΩΝΕΙ ΠΟΝΤΙΟΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΟΝΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ ΙΔΗΣ…….
    ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΨΗΦΗΣΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ…ΕΝΑΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ….
    ΣΚΕΨΟΥ ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥ ΄΄ΓΝΗΣΙΕ ΜΑΚΕΔΟΝΑ΄΄ ……..ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΟΜΠΛΕΞ κλπ κλπ……

  2. ΠΑΟΚ ΜΑΚΕΔΟΝΑ δίκιο έχεις. Εμείς οι Αθηναίοι τον τρέμουμε το ΠΑΟΚ γιατί είναι τίγκα στα πρωταθλήματα!!!
    Παρεπιπτόντως, μιας και μιλάς ειρωνικά για τους Αθηναίους, ποια χώρα του κόσμου έχει συμπρωτεύουσα?

  3. οι αθηναιοι ειστε σαν τους εβραιους
    νομιζετε ολα σας ανηκουν και οπου πατε τα κανετε μουνι
    περα απο την ειρωνεια σας………

    οι βορειοι ειναι αλλιως και αυτο φαινεται και στις ομαδες

    και οπως ειπε ο παραπανω
    ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΤΕ
    ΚΑΝΕΤΕ ΣΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΟΝΟ Κ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Comments are closed.