Βουτιά στο…όνειρο – Πώς δημιουργήθηκαν τα Λιχαδονήσια, γνωστά ως οι “Μπαχάμες” της Ελλάδας – Πού βρίσκονται (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Τα πανέμορφα Λιχαδονήσια, γνωστά και ως «Μπαχάμες της Ελλάδας» είναι συστάδα 7 μικρών νησίδων στα βορειοδυτικά της Εύβοιας μεταξύ του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου. Βρίσκονται μεταξύ του οικισμού της Λιχάδας από την πλευρά της Εύβοιας, και των Καμένων Βούρλων από την πλευρά της Φθιώτιδας. Σήμερα αυτά τα νησάκια αποτελούν ιδανικό προορισμό για μονοήμερες θαλάσσιες εκδρομές και εξερευνήσεις και είναι σχεδόν πάντα γεμάτα με κόσμο που απολαμβάνει τα πεντακάθαρα νερά και το απίστευτης ομορφιάς τοπίο

Στο βίντεο που θα δείτε παρουσιάζεται η βίαιη δημιουργία τους, δηλαδή το ηφαίστειο που τα δημιούργησε (η νήσος Στρογγυλή), το ποτάμι της λάβας που διακρίνεται να συνδέει τη «μύτη» που προεξέχει από το ηφαίστειο Στρογγυλή, να απλώνεται και να καταλήγει σαν υποθαλάσσιος «διάδρομος» στα Λιχαδονήσια.

Θαυμάστε τη δημιουργία αυτών των ιδιαίτερων, πανέμορφων νησιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τα λιχαδονήσια δημιουργήθηκαν από το διαμελισμένο σώμα του Λίχα, Υπηρέτη του Ηρακλή.
    Σύμφωνα με την μυθολογίαη Διηάνειρα έστειλε με τον Λίχα έναν χιτώνα που προηγουμέμωσ είχε βουτήξει στο αίμα του κένταυρου Νέσου που είχε σκοτώσεο ο Ηρακλής και που ήταν δηλητιριασμένο.
    όταν τον φόρεσε κόλησε επάνω του και του δημιούργησε εγκαύματα και φοβερούσ πόνους.
    πιστεύοντασ ότι υπεύθυνοσ ήταν ο Λίχας τον πέταξε από το όροσ Οίτη στον Ευβοικό αλλά μετανοιώνοντας αμέσως μετά ζήτησε από τουσ θεούς συγνώμη για αυτό που έκανε στον πιστό του Υποκόμο και αυτοί τον έκαναν αυτά τα υπέροχα νησάκια.

    Γιάννης

Comments are closed.