Βουλή: Ψηφίστηκε ομόφωνα η εθελοντική εφαρμογή της Σαρία

Κοινοποίηση:
690_5482e01a-3cb6-48d0-8458-e4aab32966cb

Βαθιά δημοκρατική μεταρρύθμιση που βάζει τέλος σε ένα καθεστώς 100 χρόνων που χρησιμοποιήθηκε για πολιτικές εναντίον της μειονότητας, χαρακτήρισε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της Σαρία.

Παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας στη βουλή, όπου ξεκίνησε η συζήτησή του στην αρμόδια επιτροπή, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι αυτό που προτείνεται είναι να μην είναι υποχρεωτική η προσφυγή στον Μουφτή που έχει μέχρι σήμερα την αρμοδιότητα να κρίνει υποθέσεις κληρονομικού και οικογενειακού δικαίου, αλλά να είναι υποχρεωτική η ρύθμιση των διαφορών στα αστικά δικαστήρια, εκτός από την περίπτωση που και τα δυο μέρη υπογράψουν ότι θέλουν να λύσει τη διαφορά ο μουφτής.

«Ναι» στο νομοσχέδιο είπαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον Γιάννη Ανδριανό από τη ΝΔ να αναφέρει με το νομοσχέδιο βελτιώνεται η ρύθμιση που είχε ψηφιστεί επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1991.

Εκ μέρους της ΔΗΣΥ ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο  κινείται σε θετική κατεύθυνση και ότι με την κατασκευή του τεμένους και με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, αναδεικνύεται ο σεβασμός της ελληνικής πολιτείας στη διαφορετικότητα των θρησκειών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: