Βερολίνο 92 χρόνια πριν: Γερμανοί θανατώνουν τα σκυλιά τους επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τον φόρο – Σας θυμίζει κάτι;

Κοινοποίηση:
Screen-Shot-2015-01-09-at-12.21.59-π.μ.-1

Το 1830, με εντολή του βασιλιά της Πρωσίας Φρειδερίκου Γουλιέλμου Γ’, επιβλήθηκε φόρος στους ιδιοκτήτες σκύλων στο Βερολίνο, αξίας 3 ταλίρων.

 

Ήταν ένα σημαντικό ποσό και το μέτρο είχε ως στόχο να μειώσει την εξάπλωση των ασθενειών, που προκαλούνταν από τα σκυλιά. Τα έσοδα θα χρησιμοποιούνταν για να κατασκευαστούν πεζοδρόμια στην πόλη.

Τα σχέδια του βασιλιά απέτυχαν, καθώς οι Βερολινέζοι απλώς σταμάτησαν να παίρνουν σκυλιά για να αποφύγουν το φόρο.
Μέσα σε πέντε χρόνια, από το 1830 έως το 1835, ο πληθυσμός των σκύλων στο Βερολίνο μειώθηκε από 5.900 σε 3.300.

Με το πέρασμα του χρόνου, η αγάπη των Βερολινέζων για τα τετράποδα επικράτησε και άρχισαν να αποδέχονται τον φόρο. Τα σπίτια γέμισαν πάλι με κατοικίδια και οι δρόμοι με πεζοδρόμια.

Όμως το 1926, σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, ο φόρος αυξήθηκε δραματικά.

Το Βερολίνο του μεσοπολέμου είχε ανάγκη τα έσοδα και πλέον οι ιδιοκτήτες σκύλων έπρεπε να καταβάλουν 60 μάρκα, ποσό που θα αντιστοιχούσε σήμερα σε περισσότερα από 500 ευρώ.

Η αύξηση οδήγησε τους Βερολινέζους σε δύσκολες αποφάσεις.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, χιλιάδες περίμεναν έξω από γραφεία κτηνιάτρων για να θανατώσουν τα κατοικίδια τους.

ΜΈΣΑ ΣΕ ΤΈΣΣΕΡΑ ΧΡΌΝΙΑ “ΕΞΑΦΑΝΊΣΤΗΚΑΝ” 40 ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΣΚΎΛΟΙ.

Ο φόρος μειώθηκε πάλι με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.

Το καθεστώς των Ναζί ήταν πρωτοποριακό ως προς την προστασία των ζώων και πέρασε νόμους που απαγόρευαν οποιαδήποτε κακομεταχείρισή τους.

Ασφαλώς, οι νόμοι αυτοί δεν ίσχυαν και για τους ανθρώπους…

Πηγή: mixanitouxronou.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΠΑΝΤΩΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΠΟ ΔΙΠΟΔΑ ΚΤΗΝΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΑ ΕΛΕΕΙΝΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΖΑ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΥΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ!!!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΦΕΡΝΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΜΕΖΕ

  2. ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΟΥ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΜΑΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΡΑΔΑ ΣΚΥΛΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.
    ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙΤΙΒΙΣΜΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΑ.
    ΚΑΤΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΝΙΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΥΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ.
    ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ.

  3. ….Που λέει ότι δεν μπορεί να πληρώσει λέει απλώς ψέμματα για να αποφύγει να πληρώσει. Με το σκεπτικό το ότι δεν έχει να πληρώσει δεν θα μπορεί και να το φροντίσει, τότε γιατί να στερηθεί το ζωάκι τα απαραίτητα; Όσο για το αδέσποτα, από ψευτοζωόφιλους γέμισε ο τόπος. Απλά τα θέλουν όλα δικά τους και από υποχρεώσεις μηδέν. Τα πεζοδρόμια τα έχουν κάνει ναρκοπέδια από τις ακαθαρσίες των ζώων που έχουν υποτίθεται την υποχρέωση να τις μαζέψουν και αν τους πεις κάτι όσο ποιο ευγενικά μπορείς σε χλευάζουν και η απάντησή τους, φώναξε την Αστυνομία γιατί γνωρίζουν ότι η Αστυνομία δεν πρόκειται να έρθει και αν κάποια στιγμή έρθει αυτοί θα έχουν εξαφανιστεί. Υπάρχει λύση για τις ακαθαρσίες;

Comments are closed.