ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΣΟΥ ΓΙΑΝΗ! ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: «Ας με πάνε Ειδικό Δικαστήριο αν κοτάνε…»

Κοινοποίηση:
article25614-w-hr-1486222348

«Το τρίτο μνημόνιο είναι ουσιαστικά το σχέδιο Σόιμπλε».

Με την παραπάνω φράση ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 επανέλαβε την πεποίθησή του ότι το σχέδιο του Σόϊμπλε είναι «σχεδιασμένο για να οδηγήσει στο Grexit».

Για όσους του καταλογίζουν ευθύνες για την διαχείριση της κρίσης όσο ήταν υπουργός Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ας με πάνε στο Ειδικό δικαστήριο αν «κοτάνε». Θα είναι μεγάλη ευκαιρία να ακουστεί επιτέλους η αλήθεια».

Ενώ για τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή εκείνο το διάστημα, ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι «ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε την δραχμή είναι να την φοβόμαστε λιγότερο από το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η πολιτική που ακολουθεί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση απέναντι στους θεσμούς είναι το ίδιο σενάριο που βλέπουμε από το 2010 και που εκφράζεται συνοπτικά με τη φράση: «Καλύτερα μια κακή συμφωνία τώρα παρά μια καλύτερη στο μέλλον».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε αρκετές φορές ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης αυτήν την στιγμή θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα, αφού η παγίωση του πλεονάσματος του 3,5% θα ισοπεδώσει τον ιδιωτικό τομέα. «Αν κλείσει η αξιολόγηση θα υπάρξει νέα συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα, έτσι ώστε η Μέρκελ να πετάξει το μπαλάκι στον επόμενο καγκελάριο», ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον δρόμο του «όχι» και ποια θα ήταν η επόμενη κίνηση εάν ο Αλέξης Τσίπρας είχε ακολουθήσει τις δικές του συστάσεις μετά το δημοψήφισμα, ο πρώην ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε ότι, σε αυτό το υποθετικό σενάριο, η κυβέρνηση θα πήγαινε με τις δικές της προτάσεις στους θεσμούς, μεταξύ των οποίων το 1,5% πρωτογενές πλεόνασμα, η μείωση φόρων, και η αναπτυξιακή τράπεζα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τότε είχε μιλήσει για παράλληλο σύστημα πληρωμών, όχι παράλληλο νόμισμα, ενώ για το εάν η κυβέρνηση γνώριζε ότι το δημοψήφισμα θα έκλεινε τις τράπεζες, επισήμανε ότι ήταν βεβαίως γνωστό, αφού ο ίδιος ο Σόιμπλε είχε απειλήσει με το κλείσιμό τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ο βαρουφακης σταθηκε στο υψος των περιστασεων…..δεν τον αφησανε να μας βγαλει απο τον ζουρλομανδυα της ευρωζωνης γιατι κοτεψανε οι συριζοανελ και ολο το πολιτικο και μιντιακο καθεστως….δεν υπογραψε μνημονιο….ητανε ο πιο τιμιος υπουργος εξωτερικων απο την εποχη του μαρκεζινη…..τωρα αν ειναι και λιγο ψωναρα και του αρεσει η προβολη…..αλλο θεμα αυτο….

  2. Τις τράπεζες τις έκλεισε ο Ντράγκι σαν ύπουλη κίνηση παραδειγματισμού προς άλλες τις άλλες χώρες του νότου προκειμένου να σπάσει τον τσαμπουκά σε όσους σκεφτόντουσαν να αντιταχθούν με το καταστρεπτικό μνημόνιο της Τρόικας, όπως πήγε να κάνει η Ελλάδα τότε.Επίσης, όταν το 2009 μπήκαμε στο μνημόνιο κανείς δεν αναρωτήθηκε αν αυτή η κίνηση ήταν εθνικά σωστή. Από τότε η μεσαία τάξη έχει εξαθλιωθεί, η ανεργία έχει πάει σε ύψη που δεν υπήρχαν ούτε στην κρίση του 29 και πολλά άλλα, αλλά συνεχίζουν να μας λιβανίζουν με την έκφραση ότι τα μνημόνια θα μας σώσουν. Είμαστε ότι αξίζουμε και βλέπουμε μόνο ότι τα ΜΜΕ μας σερβίρουν. Και όσο ότι το χρέος θα μειωθεί η διαγραφεί όπως μας λένε οι ‘θεσμοί’ (=τοκογλύφοι), μόνο κάποιος αδαής το πιστεύει.

Comments are closed.