Βαρουφάκης: “Αν χρειαστεί θα βάλω έκτακτους φόρους…”

Κοινοποίηση:
varoufakis5

Αν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο, θα βάλω αλλά… στους έχοντες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας…το πρωί του Σαββάτου στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την ελπίδα πως δεν θα χρειαστεί να επιβληθεί έκτακτος φόρος. «Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θέλουμε να επανακτήσουμε την ανεξαρτησία της χώρας και τη λαϊκή κυριαρχία επί των τειχών μας εξασφαλίζοντας ότι ποτέ δεν θα ξαναμπούμε στην αναξιοπρέπεια του να έχουμε πρωτογενή ελλείμματα. Εάν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο γι’ αυτό. θα το κάνω, αλλά θα το κάνω σ’ αυτούς που έχουν να πληρώσουν όχι σ’ αυτούς που δεν έχουν… Προφανώς θα είναι στοχευμένος», τόνισε, για να συμπληρώσει: «αυτοί που μού δίνουν συγχαρητήρια θα πρέπει να πληρώνουν και παράλληλα τους φόρους τους».

Για το αφορολόγητο, ο υπουργός Οικονομικών, σημείωσε πως θα επανέλθει σταδιακά από τον Ιούνιο. «Δεν θα πάμε στις 12.000 κατευθείαν αλλά θα δούμε. Μόλις προχθές φτάσαμε στη συμφωνία, θέλουμε δυο βδομάδες ακόμα», ανέφερε.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, σημείωσε πως έχει ως στόχο όσοι έχουν κάποια χρήματα να αρχίσουν να διευθετούν τις υποχρεώσεις τους, «χωρίς να νιώσει ανόητος ο φορολογούμενος που έχει πληρώσει».

Επανέλαβε επίσης πως δεν αυξάνει ο ΦΠΑ στον τουρισμό, τα νησιά, τα φάρμακα, τα τρόφιμα και τα βιβλία. «Θα βρούμε κάποιο προϊόν που δεν θυμάται κανείς ότι έχει κάποιο φορολογικό συντελεστή», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν θα τραβήξουμε αρχή της άνοιξης να τραβήξουμε το χαλί κάτω από τον τουρισμό».

«Δεν θα διαφωνήσω με τον Σόιμπλε!»

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε σίγουρος ότι θα βρεθεί λύση για την αποπληρωμή των δανείων στους δανειστές της χώρας. «Δεν θα διαφωνήσω με τον Σόιμπλε! Εμείς δεν είπαμε ότι δεν θέλουμε δεσμεύσεις», επισήμανε. Υποστήριξε επίσης ότι «έγινε κακή διαπραγμάτευση στο θέμα της αγοράς ομόλογων από την ΕΚΤ προσθέτοντας ότι είναι απίστευτο να μας ζητούν αξιολόγηση για χρήματα που είναι δικά μας».

«Μας ζητούν να πληρώσουμε λεφτά την ώρα που η ΕΚΤ τυπώνει 1 τρισ. για να δώσει στους άλλους λαούς», δήλωσε ακόμη.

Αναφερόμενος στις σχέσεις του με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη τόνισε ότι «προφανώς και υπάρχει μια διαφορά». Εγώ, πρόσθεσε, διαφωνώ και με τον εαυτό μου. Οι έντονες διαφωνίες εμένα με τρέχουν».

Σχετικά με τον γνωστό πολυσυζητημένο διάλογο με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, είπε ότι ο πρόεδρος του Eurogroup τού είπε θυμωμένος στο αφτί «μόλις σκότωσες την τρόικα και εγώ του απάντησα “τιμή μου”».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Χαχαχα χαχαχα χαχαχα. Κάθε μέρα και μία νέα κολοτούμπα.
    ΘΑ κάνει ότι και ο Σαμαράς!
    Περιμένετε γιδοσυριζαίοι και αυτό θα το καταλάβουν και άτομα πνευματικά προβληματικά σαν και εσάς.

  2. μπραβο βαρουφακη. ετσι γερα , εχεις την στηριξη ολου του λαου

Comments are closed.