Βέλγιο: «Εκπλήσσομαι που κλείνει στον Ολυμπιακό ο Χάσι!»

Κοινοποίηση:
xasi

Ο Αλβανός πρώην τεχνικός της Άντερλεχτ και της Λέγκια, Μπεσνίκ Χάσι θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο διάδοχος του Τάκη Λεμονή στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Οι άνθρωποι των πρωταθλητών Έλλαδας ξεχώρισαν την περίπτωση του 45χρονου προπονητή θεωρώντας πως μπορεί να οδηγήσει πρωτίστως τον σύλλογο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Χάσι, ο οποίος έχτισε το όνομα του προπονητικά στην Άντερλεχτ κατέκτησε με την ομάδα των Βρυξελλών το πρωτάθλημα Βελγίου το 2014, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με συνέπεια τον Μάιο του 2016.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Belang van Limburg», Μπομπ Φέσεν μιλάει στο gazzetta.gr για την διαφαινόμενη πρόσληψη του Αλβανού τεχνικού μεταφέροντας την εικόνα που έχουν για εκείνον στο Βέλγιο.

Ο Βέλγος ρεπόρτερ εκφράζει την έκπληξη του για την προτίμηση του Ολυμπιακού στον Χάσι, ενώ αναφέρεται στον τρόπο δουλειάς του.

«Μπορώ να πω πως έχω εκπλαγεί κάπως από την επιλογή του Ολυμπιακού γιατί ο Χάσι στο Βέλγιο απασχολούσε ομάδα με μικρότερο πρεστίζ από τον Ολυμπιακό, όπως είναι για παράδειγμα η Κόρτραϊκ που έφτασε κοντά σε συμφωνία μαζί του τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Χάσι είναι ένας ευχάριστος τύπος, αλλά η τελευταία θητεία του στην Άντερλεχτ δεν στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία.

Ανέλαβε τον σύλλογο τον Μάρτιο του 2014, παραλαμβάνοντας την σκυτάλη από τον Φαν ντερ Μπρομ. Κατέκτησε το πρωτάθλημα μάλλον απροσδόκητα.

Στη διετία που ακολούθησε όμως δεν πανηγύρισε τίτλους κάτι που δεν άρεσε στους οπαδούς της Άντερλεχτ. Σκεφτείτε πως παρότι ήταν θρύλος για τον σύλλογο, οι οπαδοί ζητούσαν την απομάκρυνση του.

Το ποδόσφαιρο που έπαιζε η Άντερλεχτ δεν ήταν ελκυστικό και έλειπε η σταθερότητα από την ομάδα. Στο φινάλε ο σύλλογος κατέγραψε μικρή πρόοδο, αλλά του ασκήθηκε κριτική από τον Τύπο.

Είναι προπονητής που προσαρμόζει το σύστημα με βάση το υλικό που διαθέτει, αλλά σε γενικές γραμμές παίζει με 4-3-3 και 4-2-3-1.

Στην Άντερλεχτ προσπάθησε να δουλέψει στο 4-4-2, αλλά δεν του βγήκε.

Στα θετικά θα έλεγα πως πρόκειται για πολύ οργανωτικό προπονητή που μπορεί να προσαρμοστεί άμεσα, ξέρει να δίνει κίνητρο στους παίκτες, ενώ δουλεύει με τα ταλέντα.

Θεωρώ πως είναι καλό για τον Χάσι που αφήνει το Βέλγιο και δοκιμάζει ξανά σε άλλη χώρα τις δυνάμεις του, μολονότι η παραμονή του στην Λέγκια δεν αποδείχθηκε πετυχημένη».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Έλεος ρε μαλάκες,δεν είμαι ρατσιστής αλλά η ίδια η ομάδα μου με κάνει ντροπή,η Έλληνες προπονητες πού έχουν προσφέρει στην ομάδα μας στο καλάθι τον αχρηστον και καταλήγουμε σε αλβανους,
    ντροπή σας ξεφτίλες γαμο την μεγάλη Αλβανία σας έσχως.

Comments are closed.