Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Πόσους μήνες θα υπηρετούν – Πότε θα εφαρμοστεί

Κοινοποίηση:
STRATIOTIKI-THITEIA

Εισηγήσεις για ενίσχυση του στρατεύματος – Θετικός ο υπουργός Άμυνας και η στρατιωτική ηγεσία – Έρχονται και προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ. και Ο.Β.Α.

Με τις ανάγκες στο στράτευμα να θεωρούνται δεδομένες και τις στρατιωτικές μονάδες να «διψούν» για περαιτέρω στελέχωση, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας φέρεται να εξετάζει την αύξηση της στρατιωτικής θητείας αλλά και τις προσλήψεις μόνιμων

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το σχέδιο –το οποίο έχει κατατεθεί και στο πρόσφατο παρελθόν- προβλέπει αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς από εννέα μήνες που είναι σήμερα σε 12 μήνες και για Αεροπορία και Ναυτικό στους 15 μήνες – από 12 που είναι σήμερα.

Η πρόταση φέρεται να έχει την έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ενώ και η στρατιωτική ηγεσία βλέπει θετικά τόσο την ενίσχυση με στρατιώτες θητείας όσο και την πρόσληψη μόνιμων οπλιτών.

Άλλωστε, ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ζητήσει επανειλημμένα και την αύξηση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές ώστε να «βγουν» νέοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί.

Η πρόταση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, όπως ήδη τονίσαμε, έχει την έγκριση του αρμόδιου υπουργού, ωστόσο, υπάρχουν ενστάσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας να προτείνει την πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ. ή Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης.

Αυτό που φαίνεται να αντιπροτείνεται από την ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ. με αποτέλεσμα, η πρόταση Καμμένου να είναι ο συνδυασμός προσλήψεων και αύξησης στρατιωτικής θητείας.

Δημοσιεύματα μάλιστα κάνουν λόγο για προετοιμασία προκήρυξης για προσλήψεις και στα τρία Σώματα. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως από το ΥΠΕΘΑ, αλλά είναι σίγουρο πως εξετάζεται και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. 1.ΑΥΞΗΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 18 ΜΗΝΕΣ Κ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 8,62 ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 250 ΜΕ 300 ΕΥΡΩ.
    2.ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ, ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΡΕ ΟΤΙ ΠΑΝΤΟΥ ΜΟΝΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ????ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!ΑΠΟ ΥΨΗΛΗ ΘΕΩΡΙΑ Κ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ,ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ??????????????????
    3.ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ Ο ΑΓΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ , ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ- ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ Κ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΤΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

  2. 9 μήνες? Κολέγιο πάνε? Με τα σεντονάκια τους, με τις πιζάμες της μαμάς τους, ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ, αυτό δεν είναι στρατός, διακοπές είναι. 24 μήνες είναι ότι πρέπει, προλαβαίνει κάποιος να εκπαιδευτεί και να μπορέσει να ανταποκριθεί σε κάποια δύσκολη κατάσταση, να κάνει και τις πορείες του, τις εικονικές μάχες, να είναι χρήσιμος σε περίπτωση πολέμου.

  3. Απο τη στιγμη που υπαρχει λειψανδρεια εκτος απο την αυξηση της θητειας θα πρεπει οπως και στο Ισραηλ οπου και αυτοι εχουν μικρο πληθυσμο αλλα πολλους και περιεργους γειτονους οπως εμεις να καλουνται και να λαμβανουν αντιστοιχη εκπαιδευση υποχρεωτικα και οι γυναικες απο 18 εως 28 που δεν εχουν παιδια οπως και στο Ισραηλ. Θα ηταν πολυ χρησιμες και αυτες σε περιπτωση μιας συγκρουσης.

  4. Να ξαναγίνει η θητεία 18μηνη δεν ειμαστε για 9μηνα και πολυτέλειες….!!

  5. ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ
    H αυξηση της θητειας θα επρεπε να ειχε γινει εδω και μηνες περιμενουν την πολεμικη κριση ???????
    1. προσληψη εποπ ( οχι κουρεις-κηπουρους-οπως εχουμε δει στο παρελθον αλλα ) χειριστες αρματων/υπηρετες πυροβολων/ειδικοδυναμιτες
    2 αυξηση θητειας κατα 6 μηνες
    μετα την συμληρωση των 9 μηνων οι υπολοιποι μηνες θα ειναι 5 υπηρετησιμες ημερες τον μηνα και 25 σε αδεια .ΕΤΣΙ εχεις ενεργο στρατο που υπο τον στατιωτικο κανονισμο και νομους ανα πασα στιγμη ανακαλεις αδειες ξερουν ολοι να πανε στις μοναδες τους με τον οπλισμο τους και τον ιματισμο τους να τους περιμενει .
    ΤΟ χαος απο μια επιστρατευση θα ειναι μεγαλο και οι καθηστερησεις εις βαρος μας
    3 . ενοικιαση 50 αεροσκαφων και 5 φρεγατων αυριο το πρωι απο ολες τις ευρωπαικες και οχι μονο χωρες μεχρι καΙ ΤΕΛΟς ΜΑΙΟΥ
    Στα ελληνικα νησια και στα παραλια θα υπαρχουν χιλιαδες ξενοι υπηκοοι το καλοκαιρι οποτε οι εχθρικες στρατιωτικες επιχειρησεις δεν μπορουν να γινουν διοτι θα εχουμε πληροφοριες απο ξενα κρατη και δεν θα υπαρχει εφνιδιασμος
    4 αποστρατοι του στρατου που δεν ειχαν ειδικοτητες απαραιτητες για την πρωτη γραμμη με την συμβολη της αστυνομιας θα πρεπει να δημιουργησουν μοναδες στρατοχωροφυλακης για την φυλαξη του αμαχου πληθυσμου που θα κινδυνευει απο διαφορες ομαδες ξενων αλλα και ντοπιων ????? αλλα και την φυλαξη των συνορων προς δυσμας
    5, ψηφισμα τωρα στην βουλη οπως και στο παρελθον να γινει γνωστο οτι ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ αε περιπτωση θερμου πολεμικου επεισοδιου τοτε μονομερος διαγραφονται ολα τα χρεη της ελλαδος .
    6. επιθεωρηση αυριοι το πρωι εαν οι αποθηκες ολων των μοναδων εχουν τα αποθεματα τροφων,πυρομαχικων και καυσιμων οπως προβλεπετε γιατι πολυ φοβαμαι οτι οι αποθηκες μπορει και να ειναι μισες λογω κρισης .
    7.Αλαγη του βαθμολογικης εξελιξης των αξιωματικων και υπαξιωματικων διοτι ο στρατος θελει μαχητες στο πεδιο των επιχειρησεων και οχι στους χαρτες εχουμε τοσο μικρο στρατο και πανω απο 1000 ειναι με βαθμο πανω απο συνταγματαρχη θελουμε ανθυπολοχαγους εως και ταγματαρχεις θελουμε λοχιες μαχητες .
    8. Αλαγη του τροπου εκπαιδευσης των στρατιωτων που θα πρεπει να ειναι πιο ρεαλιστικη και πιο κοντα στην πραγματικοτητα με πιο πολλες ασκησεις στο υπαιθρο .
    ΚΑΙ πολλα ακομα ελπιζω να βγω ψευτης κινδυνολογος και ολα αυτα που γραφω να τα βλεπουμε σε 1-2 μηνες και να γελαμε αλλα πολυ φοβαμαι οτι ………………………………………………………………………………
    ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ οι πολιτικοι ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ και ολοι στην ανωτερη στρατιωτικη ηγεσια αν τα λετε και δεν σας ακουνε εχετε υποχρεωση στον λαο και στην πατριδα να τους ξεμπροστιασετε ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  6. Να πανε οι κηφηνες οι 300 να βαρεσουν κανα σκοπετο, οι ανεπαγγελτοι

Comments are closed.