ΑΥΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – Ποιοι βρίσκονται στην πρώτη 10αδα

Κοινοποίηση:
F68CB9E23581E3D8D0B5474C9B2ECDF3

Ποια πόλη βρίσκεται στην πρώτη θέση, λαμβάνοντας τον τίτλο του «πιο ισχυρού χρηματοοικονομικού κέντρου στον κόσμο».

Δυο φορές το χρόνο, η συμβουλευτική εταιρεία Z/Yen δημοσιεύει τον Δείκτη Παγκόσμιων Χρηματοπιστωτικών Κέντρων (GFCI). Η εν λόγω έρευνα δίνει στις πόλεις μια συνδυασμένη βαθμολογία που βασίζεται σε πέντε βασικούς παράγοντες: Εργασιακό περιβάλλον, ανάπτυξη του χρηματοπιστωτικού τομέα, υποδομές, ανθρώπινο κεφάλαιο, φήμη και γενικούς παράγοντες.
10. ΠΕΚΙΝΟ
Η κινεζική πρωτεύουσα ανέβηκε κατά έξι θέσεις έπειτα από μια ισχυρή εμφάνιση στις κατηγορίες υποδομών και ανθρώπινου κεφαλαίου.

9. ΖΥΡΙΧΗ
Η ελβετική πόλη «ανέβηκε» στην κατάταξη κατά δυο θέσεις και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη υψηλότερη θέση της Ευρώπης στη λίστα.

8. ΣΙΝΔΕΙ
Το Σίδνεϊ«κρατά γερά το στέμμα του», καθώς είναι η πόλη με τις υψηλότερες θέσεις στο νότιο ημισφαίριο.

7. ΤΟΡΟΝΤΟ
Η καναδική πόλη έλαβε τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία από οποιασδήποτε άλλη πόλη στην Αμερική, ανεβαίνοντας τρεις θέσεις από πέρυσι.

6. ΣΑΝΓΚΑΗ

Η κινεζικη πόλη σκαρφάλωσε επτά θέσεις στην κατάταξη και θεωρείται το πιο πιθανό ισχυρό οικονομικό κέντρο του μέλλοντος.

5. ΤΟΚΙΟ
Η ιαπωνική πρωτεύουσα παραμένει ένα παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο, φτάνοντας στην πέμπτη θέση συνολικά.

4. ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Η Σιγκαπούρη έπεσε μία θέση στη φετινή κατάταξη, μιας και έχασε 18 πόντους στη συνολική βαθμολογία.

3. ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Η πρώην βρετανική αποικία έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία από οποιασδήποτε άλλη ασιάτικη πόλη, ενώ θεωρείται ένα καλά ανεπτυγμένο οικονομικό κέντρο και μια πύλη προς την Κίνα.

2. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Η οικονομική δύναμη των ΗΠΑ υποχώρησε κατά 24 μονάδες από την τελευταία έκθεση, ωστόσο βρίσκεται στη δεύτερη θέση της φετινής κατάταξης.

1. ΛΟΝΔΙΝΟ
Η βρετανική πρωτεύουσα βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστα, παρά τις ανησυχίες για το μέλλον της πόλης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: