ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ!!! 40% ψηλότεροι οι μισθοί στο Δημόσιο απ΄ό,τι στον ιδιωτικό τομέα!

Κοινοποίηση:
9

Διευρύνθηκαν στα χρόνια της οικονομικής κρίσης οι μισθολογικές διαφορές μεταξύ εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων υπέστησαν αλλεπάλληλες περικοπές και συρρικνώθηκαν δραματικά. Όμως στο ίδιο διάστημα, οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα  μειώθηκαν πολύ περισσότερο – με αποτέλεσμα να διευρυνθεί  η διαφορά.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, οι μέσες αποδοχές στον δημόσιο τομέα είναι τώρα 38% υψηλότερες από τις αντίστοιχες στον ιδιωτικό τομέα.

Οι ανισότητες ξεκινούν από τον βασικό εισαγωγικό μισθό. Στον ιδιωτικό τομέα ο βασικός μισθός είναι 586,08 ευρώ, ή 495,25 καθαρά για τους υπαλλήλους άνω των 25 ετών, ενώ για τους υπαλλήλους κάτω των 25 ετών ο βασικός μισθός είναι 510,95 ευρώ, Με τις κρατήσεις, οι καθαρές αποδοχές διαμορφώνονται σε 432,75 ευρώ.

Στο δημόσιο τομέα αντίστοιχα, ο εισαγωγικός μισθός είναι 780 ευρώ για τους ΥΕ, 858 ευρώ για τους ΔΕ, 1.037 ευρώ για τους ΤΕ και 1.092 ευρώ για τους ΠΕ.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην αγορά εργασίας, και με τους 1.100.000 ανέργους που υπάρχουν, στον ιδιωτικό τομέα, κατά κανόνα δεν υπολογίζονται τίτλοι σπουδών. Απλά είναι θέμα διαπραγμάτευσης, αλλά οι συνθήκες, αδυνατίζουν τη διαπραγματευτική θέση του εργαζόμενου, ο οποίος συμβιβάζεται με τις κατώτερες αποδοχές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.