Απόρρητη έκθεση: Ποια χώρα ετοιμάζει χτύπημα στις ΗΠΑ στις αρχές του 2018!

Κοινοποίηση:
ΑΞΙΩΤΗ

Σενάρια πυραυλικής επίθεσης με συμβατικά και πυρηνικά όπλα εξετάζουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου, σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, ο οποίος δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει το όνομά του. 

Σύμφωνα με αυτόν, η Πιονγκγιάνγκ θα είναι σε θέση να πλήξει στόχους στη Βόρεια Αμερική τους αμέσως επόμενους μήνες και ειδικότερα στις αρχές του 2018. Ο εν λόγω αξιωματούχος αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, μετά την πετυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μακράς εμβέλειας, πριν από λίγες εβδομάδες. Στην αναφορά του έκανε λόγο για εκπληκτική εξέλιξη και πρόοδο των οπλικών προγραμμάτων και συστημάτων, προσθέτοντας ότι οι αναφορές της DIA (υπηρεσία πληροφοριών και αντικατασκοπείας), συμπίπτουν με τις αναφορές των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας, οι οποίες έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό την Ουάσιγκτον για το ίδιο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα διέρρευσαν, η Πιονγκγιάνγκ θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων που δοκίμασε και ενδέχεται να ξεκινήσει δοκιμές για ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια, ώστε να καταστεί ευθεία απειλή για τις ΗΠΑ, από τους πρώτους μήνες του 2018.

Από την πλευρά της, η DIA απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες και την ανώνυμη πηγή, ωστόσο η ανησυχία είναι έκδηλη στην Ουάσιγκτον, γεγονός που εκφράστηκε και μέσω των δηλώσεων που πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες από την Πολωνία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε πως αυτές οι πληροφορίες είναι όχι μόνο λανθασμένες, αλλά και σκηνοθετημένες, όμοια με τις κατηγορίες περί χημικών όπλων στο Ιράκ επί Σαντάμ Χουσείν. Όπως αναφέρουν ορισμένοι αναλυτές, τέτοιες πληροοφορίες μπορεί να διαρρέουν σκόπιμα, προκειμένου η κυβέρνηση των ΗΠΑ να προλειάνει το έδαφος για πιθανή στρατιωτική επέμβαση στην κομμουνιστική χώρα, ή τουλάχιστον να χρησιμοποιήσει σαν μοχλό πίεσης αυτές τις πληροφορίες για να εντείνει τις κυρώσεις της στο καθεστώς της Πιονγκγιανγκ.

el.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: