Θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα με τους Γερμανούς – Το έγγραφο “φωτιά” για τον πόλεμο Τσίπρα – Μέρκελ!

Κοινοποίηση:
tsipras

Νέο δημοσίευμα βάζει «φωτιά»  το οποίο επικαλείται απόρρητο έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης που αναφέρει πως το Βερολίνο θα πει «όχι» σε όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και θα καλέσει την κυβέρνηση να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο, το οποίο, κατά το πρακτορείο, συντάχθηκε για να παρουσιαστεί στο EuroWorkinkg Group που θα γίνει αύριο, η Ανγκελα Μέρκελ λέει όχι σε φοροελαφρύνσεις, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, επαναπροσλήψεις και ακυρώσεις προσλήψεων και καλεί την Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Η διαρροή του εγγράφου έρχεται τη στιγμή που ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Παρίσι για να συναντήσει τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και, αλλά και ένα 24ωρο πριν από τη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.

reuters

 Η Τρόικα θα μείνει στην Αθήνα

To γερμανικό έγγραφο δείχνει ότι το Βερολίνο επιθυμεί να παραμείνει η τρόικα ως έχει. Ζητεί επίσης από την Ελλάδα να διακηρύξει ότι θα τιμήσει τις δεσμεύσεις για αποπληρωμή χρεών έναντι της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, του ταμείου διασώσεων της ευρωζώνης EFSF, καθώς και τα διακρατικά δάνεια από χώρες της ευρωζώνης που δόθηκαν στην Ελλάδα υπό το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης.

 Και απολύσεις και πρωτογενές πλεόνασμα

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να αποδεχτεί την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που είναι το κεφαλαιακό «μαξιλάρι» για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς και των φορολογικών και στατιστικών Αρχών της χώρας.

Το Βερολίνο θέλει να πετύχει η Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό πριν την πληρωμή τόκων της τάξης του 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ το 2016 και να κλείσει το εναπομένον κενό στον προϋπολογισμό 2015, ώστε να επιτευχθεί ο συμφωνημένος στόχος.

Η Γερμανία ζητεί επίσης από την Αθήνα να τιμήσει την συμφωνία μείωσης της απασχόλησης στην γενική κυβέρνηση κατά 150.000 θέσεις, να εφαρμόσει τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις, να διατηρήσει τον ισχύοντα κατώτατο μισθό και να διευρύνει την «αποκέντρωση» των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

 Συνεχίστε τις ιδιωτικοποιήσεις

Το Βερολίνο ζητεί να συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις αερολιμένων, επιχειρήσεων ενέργειας και ακινήτων και να υποστηριχθούν οι άμεσες ξένες επενδύσεις με στόχο να εξασφαλιστούν έσοδα 2,2 δισ. ευρώ το 2015.

«Στην βάση των παραπάνω παραμέτρων, είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε περαιτέρω την συνεργασία μας με την Ελλάδα για να τονωθεί η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Πρέπει και μπορούν να γίνουν περισσότερα –σε διμερή βάση καθώς και εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου,» αναφέρεται στο έγγραφο.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί το πώς θα επηρεάσουν οι γερμανικές θέσεις, οι οποίες δείχνουν να μην συνυπολογίζουν την πολιτική αλλαγή που έγινε στην Ελλάδα, τις ευρύτερες συνομιλίες στην ευρωζώνη για το ζήτημα, τονίζει το πρακτορείο Reuters.

Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει καταφέρει πολύ περισσότερα, αλλά πρέπει να κάνει ακόμη πάρα πολλά

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει πολύ περισσότερα από ό,τι προέβλεπαν πριν από τρία χρόνια όλοι οι ειδικοί, αλλά πρέπει να κάνει ακόμη πάρα πολλά.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε συνέδριο στο Βερολίνο, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι ανυπομονεί να μάθει πώς βλέπουν οι Έλληνες τον δρόμο τους στο εξής, ενώ σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ότι την θεωρεί τώρα ισχυρότερη και δεν περιμένει κάποιο πραγματικό σοκ μέσω εκλογών, όπως στην Ελλάδα, ή και αλλού.

Ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε ακόμη «μεγάλη ανοησία» την «απειλή» μιας «γερμανικής Ευρώπης» και τόνισε ότι η Γερμανία είναι τόσο ισχυρή διότι είναι αξιόπιστη και υπεύθυνη στη δημοσιονομική της πολιτική. Τάχθηκε δε και πάλι κατά της δημιουργίας ανάπτυξης μέσω ελλειμμάτων και χρεών

Πρώτη δημοσίευση: 17:11

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. ΑΝ τα Μερκελοειδή θέλουν να το τραβήξουν στα άκρα, εμείς ξέρουμε καλύτερα από κακουχίες και στερήσεις.
    Το ’40 δείξαμε και στους Ιταλούς και στους Γερμανούς τι εστί Ελλάδα.
    Οι Γερμανοί μάλλον δεν το κατάλαβαν ακόμα.
    Ίσως χρειάζονται μια υπενθύμιση.
    Τσίπρα, μην κάνεις πίσω.
    Η αξιοπρέπεια αξίζει περισσότερο από τα τουρσιά του LIDL.
    Βαρουφάκη, προχώρα και μη μασάς, άθλια ανθρωπάκια είναι. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ξαναενώσουν τον κόσμο εναντίον τους.

  2. ΑΛΕΞΗ ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ, ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ,ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ !!!

  3. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΥΜΑΧΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ!

  4. Αν και δεν είμαι απόλυτος σύμφωνος με το ΣΥΡΙΖΑ, σέβομαι τουλάχιστον την δουλειά του Βαρουφάκη. Επιτέλους φανήκαμε ως λαός και ως πολιτική οντότητα στην Ευρώπη.

  5. Είναι προφανές ότι η Μέρκελ θα επιχειρήσει να επαναφέρει στην εξουσία το σκυλάκι της, τον γελοίο Σαμαρά και να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία της.Δεν μιλάει τυχαία ο τρελλαντώνης για ”αριστερή παρένθεση”.
    Αν η σκρόφα το τραβήξει στα άκρα,δημοψήφισμα για έξοδο της Ελλάδας από τη Γερμανική Ευρώπη.
    Και ο Ελληνικός λαός να μην φοβηθεί και να στηρίξει την εκλεγμένη Κυβέρνησή του.
    Να τους κάνουμε να τρέχουν και να μην φτάνουν.

  6. τώρα ξεκίνησε το ματς, τώρα η κυβέρνηση χρειάζεται τη “βοήθεια του κοινού” συστράτευση και όλοι στους δρόμους όταν μας ζητηθεί, και άγριο χέσιμο στα παπαγαλάκια της Μέρκελ!!!

  7. Έβγαλαν ένα non paper οι Γερμανοί και πήραν θάρρος και χαρά τα παπαγαλάκια και άρχισαν να γράφουν τις παπαριές τους θαρρείς και Ευρώπη είναι μόνο η Γερμανία και η Μέρκελ άλλωστε η κυβέρνηση απάντησε στο non paper με τον ίδιο σκληρό τρόπο περιμένετε πρώτα να τελειώσουν οι επίσημες συνομιλίες να γίνει και το Eurogroup και μετά θα δούμε τα αποτελέσματα

Comments are closed.