Απίστευτο! Τρέχουν να δηλώσουν τα “μαύρα” εκατομμύρια για να μην τους πιάσει η εφορία και τους ρίξει στο κεφάλι τεράστια πρόστιμα!!

Κοινοποίηση:
2

Λίγες μέρες προθεσμία έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι με καταθέσεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό για να προσέλθουν στην εφορία και να αποκαλύψουν εισοδήματα, προκειμένου να αποφύγουν τα εξοντωτικά πρόστιμα. Αν προσπαθήσουν να ξεφύγουν πάλι, η εφορία θα τους εντοπίσει αργά ή γρήγορα, μέσω των εκτεταμένων διασταυρώσεων που πραγματοποιεί.

Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου οι τράπεζες υποχρεούνται να αποστείλουν στο taxis στοιχεία για τις καταθέσεις και γενικότερες επενδύσεις όλων των πελατών τους. Στοιχεία για καταθέσεις Ελλήνων θα στείλουν επίσης οι τράπεζες 54 χωρών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου που λήγει η προθεσμία για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων.

Τα αποτελέσματα της επιχείρησης «οικειοθελούς αποκάλυψης» είναι ιδιαίτερα θετικά και ξεπερνούν τις προσδοκίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων: Ενώ είχε προϋπολογίσει να εισπράξει 200 εκατ. ευρώ, οι εισπράξεις έχουν ήδη υπερβεί τα 300 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν φόρους αποκρυφθέντων εισοδημάτων περίπου  5 δισ. Μέχρι στιγμής πάνω από 70.000 φορολογούμενοι έχουν υποβάλει οικειοθελή δήλωση για μη δηλωθέντα εισοδήματα παρελθόντων ετών.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: