Απίστευτη καταγγελία μητέρας μαθητή: «Απέβαλαν το παιδί μου από το σχολείο επειδή του πήγα σπιτικό φαγητό»!

Κοινοποίηση:
kilikeio

Η καταγγελία μας γεμίζει προβληματισμό. Τι ακριβώς συμβαίνει στο συγκεκριμένο σχολείο  στο Μεσολόγγι; Ποιοι ενοχλήθηκαν που ο νεαρός μαθητής δεν αγόρασε τροφή από το κυλικείο και ποιους «βλάπτει» αυτή η απόφαση; Είναι δυνατόν την στιγμή που χιλιάδες μαθητές αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, να τους αναγκάζουν να αγοράζουν φαγητό; Διαβάστε προσεκτικά την καταγγελία της μητέρας σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύτηκαν στο the best.gr.

 

«Κατά τις πρωινές ώρες, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 ο γιός μου μαθητής του 1ου Λυκείου Μεσολογγίου, όπου και βρισκόταν, επικοινώνησε μαζί μου κατά την διάρκεια του διαλείμματος και μου ζήτησε να του πάω κάτι φαγώσιμο, δεδομένου ότι πρώτον το πρωί ξέχασε να πάρει το πρόγευμα που του είχα ετοιμάσει και δεύτερον σε προγενέστερο χρόνο είχε πάθει δηλητηρίαση από γεύμα, που είχε προμηθευτεί από το κυλικείο του σχολείου.

Για το λόγο του ότι εργάζομαι σε αρτοποιείο του Μεσολογγίου, ετοίμασα κάτι για να του στείλω με οικογενειακό μου φίλο και αυτό, διότι η απουσία μου από το χώρο εργασίας μου δεν επιτρέπεται. Ο οικογενειακός αυτός φίλος με χαρά δέχτηκε να μεταφέρει και να παραδώσει στον εξωτερικό χώρο του σχολείου το πρόγευμα, που με επιμέλεια και ποιότητα είχα εγώ φτιάξει.

 

Από αυτή την στιγμή αρχίζει μια απίστευτη ιστορία, που έχει πληγώσει την ψυχή την δική μου, της οικογένειάς μου, αλλά κυρίως του μικρού μαθητή Μεσολογγίτη Γιάννη, που αρνείται να πάει πλέον σε αυτό το σχολείο, ως δέκτης της κατάστασης αυτής αφενός και αφετέρου των συνεπειών που θα δεχτεί μελλοντικά.

 

Κατηγορείται και τιμωρείται πρωτόγνωρα, παραδειγματικώς από το συμβούλιο των καθηγητών με ποινή τριήμερης αποβολής, με την αιτιολογία, ότι παρήγγειλε φαγητό από εξωτερικό κατάστημα, αντί του κυλικείου του σχολείου.

 

Κατασκεύασμα επιστημονικής φαντασίας η κατηγορία! Δεν του δόθηκε καθόλου ο λόγος τουλάχιστον να μιλήσει, να πει κάτι για να υποστηρίξει την θέση του. Όλοι σαν άγρια θηρία τον καταδίκασαν. Και αυτό, επειδή ένας μαθητής θέλει να επιλέξει κάτι εκτός του κυλικείου, τη στιγμή, που η πλειοψηφία των καθηγητών και των μαθητών τρώνε εκτός σχολείου. Αναρωτιέμαι μήπως, τελικά, κάποια οικονομικά συμφέροντα θίγονται! Το αφήνω στην κρίση του καθένα σας!

 

Προσπάθησα ως γονιός να συναντήσω και να μιλήσω με τον λυκειάρχη, αλλά αυτός ανένδοτος, δεν ακούει λέξη. Δεν είχε ούτε την διακριτικότητα να ενημερώσει τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Θεωρώ αυτό το πραγματικό γεγονός φασιστικό και που καθημερινά τα παιδιά μας βιώνουν πολλά τέτοια περιστατικά και γεγονότα.

Τελικά αυτοί οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και οι παιδαγωγοί, που εμείς είχαμε τις προηγούμενες δεκαετίες, που πήγαν; Ίσως θα έπρεπε το υπουργείο να κάνει πιο σοβαρές αξιολογήσεις και ένας λόγος παραπάνω όταν ένας τέτοιος άνθρωπος είναι διευθυντής ενός σχολείου».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. ε…δεν του πηγες φαγητο κοριτσι μου, ακομα και με την δικη σου εκδοχη του το εστειλες με τον…πακετά. κανα τσιγαριλικι ειχε μεσα το πακετο ή τσαμπα…πινω???

  2. 3 αποβολες εχει το βλασταρι κ μυαλο δεν εβαλε!!!!παρηγγειλε απο ντελιβαραδικο τον ειδαν του εκαναν παρατηρηση και αρχισε να βριζει τον δ.ντη μεσα στο γραφειο του!!!!γι αυτο τον απεβαλλαν -ΠΑΜΨΗΦΕΙ!!!!
    Και επειτα ντελιβεραδικο ειναι το σχολειο???να παραγγειλνουν φρεντοτσινο κ μετα κοκορετσια και τζατζικια!!!!και κανα μπυρονι… και κανα μπαφο!!!κανενας ΣΕΒΑΣΜΟΣ στα σχολεια…
    μετα ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ με τα θρεφταρια αυτα…που μιλανε για φασισμους….ΕΛΕΟΣ…

    MEΣΟΛΟΓΓΙΤΗΣ

    1. Η αποβολή είναι το τελευταίο μέσο, όχι το πρώτο. Αποβολή δίνεται μόνο σε εξαιρευικές περιπτώσεις, όχι επειδή δεν έκαναν καλά σεξ οι εκπαιδευτικοί το βράδι, η κάποιες γεροντοκόρες καθηγήτριες και γεροντοκόροι καθηγητές δεν οργάστικαν καλά. Οι εκπαιδευτικοί θέλουν ξύλο ( με κάποιες εξαιρέσεις )

  3. Δεν ξέρω τι έχει γίνει, αν τιμωρήθηκε για απρεπή συμπεριφορά ή γιατί παρήγγειλε φαγητό από κατάστημα εκτός σχολείου… άλλο με προβληματίζει. Γιατί, πως και από που και ως που απαγορεύεται κάποιος να παραγγέλνει φαγητό από κατάστημα εκτός σχολείου;;; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, πρόκειται για νόμο όχι μόνον αντισυνταγματικό αλλά και αντίθετο στις αρχές ανταγωνισμού της ευρωπαϊκής ένωσης. Από τη στιγμή που τα καταστήματα έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν φαγητό σε οποιονδήποτε ανήλικο, δεν είναι δυνατό να “προστατεύονται” αθέμιτα έτσι τα κυλικεία !!! Σε τι μπανανία ζούμε πια ;;;

  4. “Ο μαθητής παρήγγειλε φαγητό από κατάστημα του Μεσολογγίου, που κάνει και διανομή, και το οποίο έφερε το φαγητό έξω από το σχολείο. Ο μαθητής πήγε κοντά στην περίφραξη για να πάρει το φαγητό, όταν έγινε αντιληπτός από τον ίδιο τον διευθυντή που του έκανε παρατήρηση και τον κάλεσε στο γραφείο του, αφού πήρε το φαγητό, αγνοώντας την παρατήρηση του καθηγητή, πήγε στο γραφείο του εκτοξεύοντας απειλές εναντίον του!!! Η απρεπής συμπεριφορά του μαθητή, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του διευθυντή, υπέπεσε στην αντίληψη και των υπολοίπων καθηγητών και έτσι όταν συγκλήθηκε το συμβούλιό τους, συμφωνήθηκε ομόφωνα η αποβολή του μαθητή για την απρεπή συμπεριφορά του και όχι για το ότι προμηθεύτηκε φαγητό εκτός κυλικείου, παρόλο που απαγορεύεται ρητά κάτι τέτοιο.
    Η τιμωρία του μαθητή εξαγρίωσε και τους γονείς οι οποίοι επισκέφθηκαν το σχολείο και απείλησαν εκ νέου τους καθηγητές, ωστόσο όμως δεν παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του συμβουλίου των καθηγητών. Όπως υπογράμμισε ο δ/ντης είναι ψευδής και ο ισχυρισμός της μητέρας ότι ο γιος της υπέστη δηλητηρίαση από φαγητό του κυλικείου, αφού αυτό ελέγχεται υγειονομικά και μάλιστα τακτικά και διαθέτει μόνο όσα τρόφιμα επιτρέπονται από το νόμο. Εν τω μεταξύ έχει παρατηρηθεί και άλλες φορές μαθητές και των δυο λυκείων να παραγγέλνουν φαγητό ή ακόμα και καφέ από καταστήματα της πόλης, κάτι που απαγορεύεται ρητά και μπορεί να έχει επιπτώσεις και στους ίδιους τους καταστηματάρχες αν ένα σχολείο αποφασίσει να στραφεί εναντίον τους.” απο aitoloakarnania.net

    1. 1999, 7ο γυμνασιο Κερκυρας, ο τοτε διευθυντης ΔΕΝ δεχοταν καθολου τους γονεις, έριχνε αποβολές κατα συροήν και τις ανακοίνωνε στο μικρόφωνο κaθε πρωί. Το θέμα έφτασε μέχρι το υπουργείο για ανάρμοστη συμπεριφορά αλλά φωνη βωόντος εν τη ερείμο. 2001 4ο λυκειο Κέρκυρας, η διευθύντρια μαζί με κάποιους καλοθελιτάδες καθηγητές κηνυγουσαν παιδιά 15 και 16 ετών, γινόταν μέσα στο λύκειο καταγγελείες σε βάρος αθώων παιδιών, φώναζαν μέχρι και την αστυνομία στα παιδιά και στο τέλος τα ανάγκαζαν να φύγουν. Επίσης είχαν κάποια παιδιά έτοιμα να θάψουν τους συνομηλικους τους αν καποιος γονέας εκανε μηνυση. Αυτή η διευθύντρια αργότερα έγινε διευθύντρια θμιας

  5. Αν ισχύει αυτό μήνυση και αυτόφωρο. Με βάση τον νέο νόμο μπαίνουν σε αυτοδίκαιη αργία οι καθηγητές με το να είναι κατηγορούμενοι.

Comments are closed.