Απάντηση Μαξίμου σε Αθανασίου- Καμιά συγγνώμη σε Σημίτη – Γιαννίτση για το Ασφαλιστικό

Κοινοποίηση:
maximou

Είναι όλοι για τα πανηγύρια!

Δυσφορία και εκνευρισμό προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Αθανασίου, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον Κώστα Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση για τις αντιδράσεις της το 2001 και την τότε προσπάθεια μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού.

Όπως τόνισε ο Νάσος Αθανασίου μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής (08.01.2016) στην ΕΡΤ, το 2001 σωστά είχαν εκτιμήσει την κατάρρευση των ταμείων αλλά οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης είχαν οδηγήσει στην απόσυρση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό.

«Τα Ταμεία είχαν καταρρεύσει, είχαν χρεοκοπήσει, είχαν κατακρημνιστεί επί κυβέρνησης Σημίτη. Και ο Σημίτης, μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά, όπως για παράδειγμα για την ενθάρρυνση της διαπλοκής. Πρέπει όμως από τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση να ζητήσουμε συγγνώμη διότι από τότε είχε καταλάβει ότι το ασφαλιστικό καταρρέει, ότι τα Ταμεία καταρρέουν, και έπρεπε να κάνουμε κάτι» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Μεγάλου Μαξίμου, που μέσω κυβερνητικών πηγών “άδειασε” τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύοντας πως υπάρχει διαφορά στην προσπάθεια Σημίτη για το ασφαλιστικό και αυτή που κάνει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Όπως τόνισαν κυβερνητικές πηγές, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν όλοι την ίδια γνώμη και ο καθένας έχει δικαίωμα στη διαφοροποίηση, όμως διεμήνυσαν πως η κυβέρνηση Σημίτη προσπάθησε να περιοριστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα, σε μια περίοδο ανάπτυξης για την οικονομία και τη χώρα, ενώ σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, σε μια περίοδο κρίσης.

Οι ίδιες πηγές αφήνουν αιχμές στον πρώην πρωθυπουργό για την επιλογή να επενδυθούν τα χρήματα των ασφαλισμένων στο Χρηματιστήριο. “Ο κ. Σημίτης έπαιξε στο Χρηματιστήριο τα αποθεματικά των ταμείων για να κερδίσει τις εκλογές”, τονίζουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Είναι δυνατόν Αθανασίου, να είσαι τόσο άσχετος; Ή μήπως είσαι βαλτός;
    Ου να μου χαθείς. Παρίστανες και τον δημοσιογράφο, κακομοίρη.

    “ΔΕΣΜΕΥΣΗ” ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

    ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1997 ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΙΤΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩΝ,ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ.
    ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ Η ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΛΥΣΗ,Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΠΕΒΑΙΝΕ ΕΠΙ ΖΗΜΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΚΟ,ΚΑΘΩΣ ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΝΑ “ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ” ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

    ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

    ΕΤΣΙ,ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΙΛΤ.ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ,ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΕΤΕΘΗ ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ Ο ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ.κ.ΜΙΛΤ.ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ,ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ 236 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ 51 ΔΕΚΟ,ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 2,3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΧ.,ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΕΝΔΥΘΕΙ,ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ.
    Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΤΕΘΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΓΙΝΕ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
    ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ,ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΤΟΤΕ ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ,ΠΕΡΙΗΛΘΕ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟ 81% ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ,ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 19% ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΑΜΕΙΟ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ 1990.
    ΗΤΟΙ ΤΟ 9% ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 10% ΗΤΑΝ “ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ” ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ,ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΕΝΕΠΛΑΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ.. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ,ΤΟΤΕ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΙΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΟΧΩΝ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣ.ΔΡΧ.

    Υ.Γ Θα στείλω στο γραφείο σου, όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, μπας
    και ξεστραβωθείς.
    Α και που΄σαι. Απο τον Ελληνικό Λαό, να ζητήσεις συγνώμη.
    Μιάς και συγκαταλέγεσαι σε αυτούς, που τον ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ.
    Γκέγκε, παλιολινάτσα;

  2. Τι λέει ρε, το νούμερο. Συγνώμη στον Σημίτη, που κατέκλεψε τα Ασφαλιστικά Ταμεία και στο άλλο νούμερο τον Γιαννίτση, που κλήθηκε
    να καλύψεις τις διαχρονικές απάτες τους; Τράβα ρε, να σε κοιτάξει
    κανένας γιατρός. Γιατί το πολύ το τάκα- τάκα, έχει και συνέπειες.

Comments are closed.