ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη ΡΟΔΟ: Τους πέταξαν σαν “σακιά” στη Θάλασσα! Ξεβράστηκαν Πτώματα Μεταναστών στη παραλία! Τρεις Νεκροί, ανάμεσα τους ένα παιδί 4 ετών- Εικόνες που κόβουν την ανάσα! (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
8787

Άνθρωποι να βολοδέρνουν στα κύματα. Στιγμές αγωνίας για άνδρες, γυναίκες και παιδιά που βρέθηκαν στην θάλασσα όταν αφέθηκαν στην τύχη τους από τους δουλεμπόρους. Αυτή την φορά το νέο ναυάγιο σε βραχώδη περιοχή, σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από την ακτή του Ζεφύρου στη Ρόδο.
Οι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα και άρχισαν να κολυμπούν προς την ακτή. Μέχρι αυτή την ώρα οι νεκροί ανέρχονται σε τρεις αλλά εκφράζονται φόβοι για περισσότερα άτομα.

80 81

Ένα νέο βιντεο – ντοκουμέντο από το Tvkosmos καταγράφει τη στιγμή που το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν πάνω από 100 μετανάστες, χτυπάει στα βράχια και οι άνθρωποι βρίσκονται στην θάλασσα. Στην συνέχεια καταγράφονται οι προσπάθειες των λιμενικών των εθελοντών και των αρχών που με αυταπάρνηση έπεσαν στα κύματα για να σώσουν όσους πιο πολλούς ανθρώπους μπορούσαν.



Οι νεκροί (ένας άνδρας, μία γυναίκα και ένα παιδί) ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου, όπου το πρωί προσάραξε ιστιοφόρο σκάφος με παράτυπους μετανάστες, o αριθμός των οποίων ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

89
Άνθρωποι κάθε ηλικίας, έβγαιναν κολυμπώντας από τη θάλασσα προτού βουλιάξει το σκάφος, το οποίο μέσα σε δέκα λεπτά διαλύθηκε ολοσχερώς, με μικρά παιδιά να κλαίνε στα χέρια των διασωστών.
Τεράστια η επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε στην περιοχή Ζέφυρος από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, το λιμενικό, την αστυνομία και δεκάδες εθελοντές. Έμπαιναν στη θάλασσα να τους βγάλουν γρήγορα έξω κολυμπώντας. Κάτοικοι της περιοχής έφερναν πετσέτες και είδη πρώτης ανάγκης.
1644

προηγουμενη ενημερωση

Ενα παιδί, μια γυναίκα και ένας άντρας είναι οι νεκροί, ενώ δεκάδες άτομα βρίσκονται στη θάλασσα – Βίντεο με την συγκλονιστική προσπάθειά τους να σωθούν

Λίγα μέτρα μόλις από την ακτή της Ρόδου συνέβη νέα τραγωδία με μετανάστες, καθώς άντρες του Λιμενικού έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής τρεις νεκρούς, ένα παιδί, έναν άντρα και μια γυναίκα.

Το νέο, πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στα βράχια της ακτής Ζέφυρος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό και το rodiaki.gr,ένα ιστιοφόρο σκάφος προσάραξε σε βραχώδη ακτή πολύ κοντά στην πόλη της Ρόδου, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, ενώ ήδη έχουν διασωθεί 80 άτομα.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τοπικό Τύπο, οι μετανάστες είναι στο σύνολο περισσότεροι από διακόσιους, πιθανότατα πρόκειται για Σύρους πρόσφυγες, που προσπαθούν εναγωνίως να βγουν στην ακτή.

Όπως μεταδίδει ο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο», το πλοιάριο που επέβαιναν οι μετανάστες συνετρίβη στα βράχια της ακτής και έτσι οι άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα και προσπαθούν να σωθούν, ενώ επικρατούν ευτυχώς, καλές καιρικές συνθήκες.
Πολίτες της Ρόδου που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και το ΕΚΑΒ, προσπαθούν να περιθάλψουν όσους διασώζονται ή κατορθώνουν να βγουν στην ακτή.

Την επιχείρηση διάσωσης συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας το οποίο έχει θέσει σε ετοιμότητα το νοσοκομείο Ρόδου. Εκεί έχουν διακομιστεί μέχρι στιγμής 23 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ένα παιδάκι που διασωληνώθηκε.
1599
Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν τι ακριβώς συνέβη, καθώς οι πρώτες, τραβηγμένες περίπου στις 10 το πρωί, δείχνουν το πλοίο φορτωμένο να προσπαθεί να προσεγγίσει την ακτή. Μια ώρα αργότερα, φωτογραφία από το ίδιο σημείο δείχνει ότι το πλοίο έχει «εξαφανιστεί» από το σημείο!
50

52

53

54 προηγουμενη ενημέρωση

Δυστυχώς τις δυσάρεστες εικόνες που αντίκρισε η κοινωνία της Ρόδου σήμερα το πρωί με δεκάδες συνανθρώπους μας να δίνουν μάχη με τα κύματα, ακολούθησαν ακόμα πιο δυσάρεστα νέα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Rodosreport, ένα αγοράκι μόλις 4 ετών είναι το πρώτο θύμα της τραγωδίας και δυο ακόμα μετανάστες ενήλικες.

Αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη ποιότητα ζωής, λίγα μόνο μέτρα μακριά από τη στεριά δεν τα κατάφεραν και κατέληξαν νεκροί.


501

502

503

504

505

 

προηγουμενη ενημερωση

Μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού έγιναν το πρωί τουρίστες αλλά και κάτοικοι της Ρόδου, που είδαν ένα πλοιάριο, φορτωμένο ασφυκτικά με δεκάδες μετανάστες, να προσεγγίζει μια από τις πιο κεντρικές παραλίες και να τους κατεβάζει ανενόχλητο!

Σύμφωνα με το Λιμενικό, πρόκειται για προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους, οι επιβαίνοντες στο οποίο έπεσαν στη θάλασσα και αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση διάσωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τοπικό Τύπο, οι μετανάστες είναι περισσότεροι από διακόσιους, πιθανότατα πρόκειται για Σύρους πρόσφυγες, που προσπαθούν εναγωνίως να βγουν στην ακτή.

Όπως μεταδίδει ο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο», το πλοιάριο που επέβαιναν οι μετανάστες συνετρίβη στα βράχια της ακτής και έτσι οι άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα και προσπαθούν να σωθούν, ενώ επικρατούν ευτυχώς, καλές καιρικές συνθήκες.

Πολίτες της Ρόδου που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και το ΕΚΑΒ, προσπαθούν να περιθάλψουν όσους διασώζονται ή κατορθώνουν να βγουν στην ακτή.

30 31 32

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν προκειμένου να φύγουν από της πατρίδες τους , εφόσον είναι αποφασισμένοι να φτάσουν σε τόσο ακραίες καταστάσεις γιατί δεν το κάνουν στις πατρίδες τους ούτως ώστε να αλλάξουν την κατάσταση που επικρατεί σε αυτές ? το λέω αυτό γιατί προσωπική μου άποψη είναι ότι προτιμώ να πεθάνω , να αυτοκτονήσω αλλά σε καμία περίπτωση να πάω σε κάποιον ,ακόμη και εάν αυτός είναι συγγενής μου και να απαιτήσω να με ταΐζει

  2. ΥΠΟΔΟΧΗ ”ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ” ΣΤΗ ΡΟΔΟ, ΤΕΤΟΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

  3. Ελεος ρε παιδια, τι Συριοι γραφετε… η γυναικα που ειναι με την κουβερτα ειναι ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ!!! Αφρικη μερια καραμπινατα! Ημαρτον πια, ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ Συριοι!!!!

Comments are closed.