Αντιεξουσιαστές καλούν σε αντίσταση για την μεταφορά του καταυλισμού των τσιγγάνων του Νομισματοκοπείου-Για τους γάντζους που δεκαετίες τώρα κλέβουν ρεύμα θα κάνουν καμιά πορεία;

Κοινοποίηση:
tsigganoi-nomismatokopeio

Σύμφωνα με καταγγελίες ο καταυλισμός των τσιγγάνων του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι απειλείται με κατεδάφιση των σπιτιών στις 17 Ιουνίου, μετά από απόφαση του ΓΓΑΔΑ (Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής). Ο καταυλισμός υφίσταται από το 1971 και τώρα κατοικούν 74 οικογένειες σε αυτόν.

Σύμφωνα με τον κρατικό σχεδιασμό – κι αφού ο πρώην δήμαρχος Ζαφειρόπουλος (ΝΔ) και αιρετοί υπάλληλοι του δήμου διώκονται ποινικά για κατάχρηση 1.300.000 ευρώ περίπου (για έργα υποδομών που δεν έγιναν ποτέ στον καταυλισμό) – προβλέπεται μετεγκατάσταση τους στο όρος Πατέρα στην παλαιά Αμερικάνικη βάση.

Αλληλέγγυοι κάτοικοι και συλλογικότητες καλούν σε συζήτηση ενημέρωσης για την κατάσταση και άμεσες δράσεις αλληλεγγύης ώστε να αποτραπεί η κατεδάφιση του καταυλισμού τη Δευτέρα 16 Ιουνίου στις 19:00 στο Γκίνη.

“Ξεχνάνε” όμως οι αλληλέγγυοι την κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος με την μέθοδο του γάντζου από κολώνες της ΔΕΗ, την δωρεάν υδροδότηση και τις καταγγελίες για το καθημερινό φαινόμενο της καύσης πλαστικών καλωδίων και διαφόρων άλλων ρυπογόνων υλικών.

Ας αναλύσουμε λίγο την κατάσταση που επικρατεί τα 43 τελευταία χρόνια στον παράνομο καταυλισμό των τσιγγάνων του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι:

Ο καταυλισμός αυτός έχει δημιουργηθεί στη περιοχή του Νομισματοκοπείου δίπλα δηλαδή στις εκτάσεις του Νομισματοκοπείου της Τράπεζας της Ελλάδας, στο Δήμο Χαλανδρίου σε έκταση που ανήκει σε πενήντα τέσσερις ιδιοκτήτες.

Σε αυτόν στεγάζονται-εδώ και 43 χρόνια- σε πρόχειρες κατασκευές περίπου 70 οικογένειες Ρομά, οι οποίες σύμφωνα και με το εκεί εδρεύοντα Σύλλογο τους ανήκουν σε ελληνικής καταγωγής Ρομά που προέρχονται από τη Χαλκίδα.
Το 1999 υπήρξε δικαστική απόφαση για την αποβολή τους, η οποία δεν εκτελέστηκε καθώς ο τότε Δήμαρχος Χαλανδρίου υποσχέθηκε την μεταστέγαση τους και την οποία βέβαια δεν έκανε!
Το 2011 το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνώρισε το ιδιοκτησιακό καθεστώς των 54 ιδιοκτητών και επιδίκασε αποζημίωση για ηθική βλάβη λόγω της απραξίας του Κράτους και των αρμόδιων εμπλεκομένων φορέων να πράξουν τα προβλεπόμενα για τη μετεγκατάσταση του πληθυσμού. Η αποζημίωση που ζήτησαν οι ιδιοκτήτες για την καταπάτηση των οικοπέδων τους από διαφυγόντα κέρδη δεν έγινε δεκτή καθώς η εν λόγω έκταση ήταν εκτός σχεδίου πόλεως και επομένως μη αξιοποιήσιμη, καθεστώς το οποίο -μετά την ολοκλήρωση των έργων του μετρό- θα αλλάξει γεγονός που καθιστά πλέον την έκταση προσοδοφόρο τεμάχιο, έκταση φιλέτο.
Στις 4/9/2012, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής , ανατίθεται στην εταιρεία “Επιχειρήσεις Αλεξάνδρου Α.Ε.Β.Τ.Τ.Ε.” η «εκτέλεση της κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή ” Πεύκο Πολίτη ” στο Δήμο Χαλανδρίου»
Στις 18-9-2012 υπήρξε εισαγγελική εντολή εκκένωσης του καταυλισμού , η οποία πήρε αναβολή για δύο μήνες, έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες των ίδιων των Ρομά αλλά και αλληλέγγυων, γιατί βέβαια δεν υπήρξε καμιά μέριμνα για τον χώρο μετεγκατάστασης τους.
Η αναβολή δόθηκε προκειμένου Δήμος και Ρομά να συνεργαστούν να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση καθώς και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να κάνουν το καλύτερο δυνατό.
Τον Ιούλιο το ΒΗΜΑ έγραψε ότι ο Δήμος Χαλανδρίου εμπλέκεται σε οικονομικό σκάνδαλο σχετικό με την καθαριότητα στον χώρο του καταυλισμού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε χορηγηθεί στον Δήμο κονδύλι ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ για να αξιοποιηθεί στις υπηρεσίες καθαριότητας της περιοχής, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Η συγκεκριμένη υπόθεση ερευνάται από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και το ΣΔΟΕ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ο/Η ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΡΧΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΝΑΡΧΟΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ λέει:

    ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΔΗΛΩΜΕΝΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,
    ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ,ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΘΩΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ(ΒΛΕΠΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΑΞΙΤΖΗ ΠΑΤΕΡΑ 3 ΠΑΙΔΙΩΝ,ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ) ΚΛΠ.
    ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΕΡΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ.
    ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Comments are closed.