Αντετοκούμπο: «Δεν μπορεί κανείς να μου πει ότι δεν είμαι Έλληνας!»

Κοινοποίηση:
ANTETO

Γιάννης και Θανάσης απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού στην Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και μίλησαν για τα περιστατικά ρατσισμού που έχουν βιώσει, αλλά και για το θέμα της ιθαγένειας, που απασχολεί χιλιάδες μετανάστες.

 

«Δεν υπάρχει ρατσισμός, αλλά υποκρισία», είπε ο Θανάσης αρχικά, για να συνεχίσει: «Εδώ υπάρχει η υποκρισία, είναι χειρότερο αυτό. Στην Αμερική μπορείς να είσαι ρατσιστής, αλλά δεν κρύβεσαι. Αυτό είσαι. Έχω δει ένα σχόλιο στο facebook, που κάποιος έλεγε “αυτοί δεν είναι Έλληνες”, και συνάντησα τον ίδιο τύπο στην Γλυφάδα κι ήρθε με το παιδί του και μου έλεγε “κάνετε περήφανη την Ελλάδα στο εξωτερικό, μπράβο”! Εγώ πήρα απλά το παιδί του στους ώμους, έβγαλα μια φωτογραφία και μου είπε “έφτιαξες την ημέρα του μικρού, ήταν η καλύτερή του ημέρα”».

Λίγο αργότερα αναφέρθηκε στην Εθνική Ομάδα και την ελληνική ιθαγένεια: «Πήγα στην Εθνική ομάδα, παίζαμε φιλικά, πήγαινα στην προετοιμασία με τις ομάδες τις μικρές, των Νέων κλπ και λέγανε “αυτός ο παίκτης γιατί δεν παίζει στα τουρνουά”; Μα, γιατί δεν είχα διαβατήριο κι έφτασα στην Εθνική Ανδρών για να το πάρω! Όταν κάποιος γίνεται 18, πρέπει να τους δώσεις το δικαίωμα να ψηφίζει και να κάνεις ενεργούς πολίτες τους μετανάστες. Πρέπει να το αποδεχθείς αυτό, όπως όλες οι προηγμένες χώρες, και να πεις αυτοί είμαστε και θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Να κάνουμε ενεργούς αυτούς τους πολίτες και να δουλέψουν για να φτιάξει αυτή η χώρα».

Ο Giannis σχολίασε σχετικά: «Όσο υπήρχε η κακή πλευρά, υπήρχε και η καλή. Οι φίλοι μας ήταν δίπλα μας, βέβαια υπήρχαν κι εκείνοι που έλεγαν άλλα πίσω από την πλάτη μας» και πρόσθεσε: «Έλληνας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι! Δεν μπορεί να μου πει κανείς ότι δεν είμαι Έλληνας! Δεν ξέρω να κάνω κάτι άλλο. Δεν έχω πάει ποτέ στην Νιγηρία. Αγαπάω την χώρα μου».

Έπειτα συμπλήρωσε: «Γιατί λέγεται μετανάστης 2ης γενιάς; Γιατί υπήρχαν πιο πολλοί, περισσότεροι από εμάς και πολλά παιδιά που δεν μπορούσαν να πάρουν την ιθαγένεια».

Στο τέλος συμφώνησαν σε ένα πράγμα τα δύο αδέρφια: «Θέλουμε να δείξουμε πως πολλά παιδιά μπορούν να κάνουν πολλά για την Ελλάδα, αλλά κυρίως για τον εαυτό τους. Δεν πρέπει να είσαι Αντετοκούνμπο για να πάρεις ελληνική ιθαγένεια»!

Η αίθουσα του Ιδρύματος Ωνάση πλημμύρισε από… συγκίνηση, όταν η μητέρα τους, Βερόνικα, τραγούδησε το κομμάτι που τους έλεγε όταν ήταν μικρά, και οι Γιάννης και Θανάσης δεν συγκράτησαν τα δάκρυά τους.

Ο παίκτης των Μπακς, μάλιστα, δήλωσε πως θα κάνει κόρες, για να ενισχύσει μελλοντικά την Εθνική Γυναικών, ενώ ο φόργουορντ της Ανδόρα «πάγωσε» τα χαμόγελα, όταν παραδέχθηκε πως γελάει πολύ, επειδή μεγάλωσε στεναχωρημένος.

Δείτε όλη την συνέντευξη

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Γιάνναρε, θα στο γράψω με λίγα λόγια…
    Το ότι Είσαι Έλληνας/Άνθρωπος φαίνεται από τον χαρακτήρα σου (από το πως σκέφτεσαι)…
    Κ η μαύρη φυλή έχει το Ελλάνιο DNA απλά έχουν μια αλλαγή στα χρωματίδια…
    Όπου κ να γεννιόμαστε, η ουσία είναι ότι στο τέλος όλα κρίνονται από τις Επιλογές Μας, στο αν ολοκληρωνόμαστε σαν Έλληνες/Άνθρωποι ή αν θα έχουμε παγιδευτεί στην εβραίικη/εγωιστική πλάνη…
    Μακάρι να καταλάβετε την διαφορά με την οποία θέλουν να μας μεγαλώνουν εκείνοι που μας φέρονται απάνθρωπα …Προσπαθούν να επηρεάζουν το DNA Μας, γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε μη πέφτουμε στην πλάνη…

  2. Τι θα πει ιθαγενεια για ολους…;;;;;
    Να αποδιδεται μονον επιλεκτικα σε οσους αλλοδαπους τιμησαν την Ελλαδα και εξεφρασαν ευγνωμοσυνη.
    Σε καμια αλλη περιπτωση.

  3. Φίλτατοι Ounga balounga bongo-bongo!!

    Η Ιερά Ελλάς είναι λευκή, άνευ τελετουργικής περιτομής και η Ευρώπη Ελληνική.

    Bon voyage 🙂

  4. Μήνυμα προς τον μαυρουλη:Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι ότι ελληνικό έγγραφο και να κουβαλάει πάνω του!!να αισθάνεσαι ΣΑΝ Ελληνας μερικώς δεκτον γιατι εχει δώσει δείγματα σεβασμού στην Ελλάδα και στην σημαία……

  5. OXI RE ANTETOKTOYMPO DEN EISTE EΛΛΗΝΕΣ ΝΗΓΙΡΙΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΕ ΠΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΗΓΗΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΝΗΓΗΡΙΑΝΟΣ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ. ΟΜΩΣ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΕΛΕΙ ΣΟΝΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΙΛΕΣ. Κ. ΑΝΤΕΤΟΚΤΟΥΜΠΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΗΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ, ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΤΟ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΩΧΑΜΕΝΤ ΑΛΙ ΒΑΛΛΕ ΣΤΟ ΓΙΟΤΙΟΥΜΠ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ 1974 ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΛΑΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΟΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

  6. Δεν εισαι Ελληνας.Οι γονείς σας ειναι απο Νιγιρια .Οι παππούδες μας πολέμισαν για να είναι ελεύθερη η πατρίδα μας .ΕΛΛΗΝΑΣ γενιέσαι δε γινεσαι

  7. ELLHNAS TO GENOS DEN EINAI DIOTI DEN EXEI BIOLOGIKO DNA
    ENAS PRODOTHS EBRAIOS POY H GIAGIA TOY HTAN EBRAIA TOY EDOSE ITHAGENEIA ENO EPREPE YPHKOOTHTA SE POIO KRATOS DINOYN ITHAGENEIA?POYTHENA
    SE OLA YPHKOOTHTA PAIRNEIS
    OMOS ME TOYS OBRIOYS TOYRKOSPOROYS K TOYRKALBANOYS POY PSHFIZETE OLOI OI ISLAMISTES POY ESFAZAN STHN SYRIA THA GINOYN ELLHNES

Comments are closed.