ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ με την υπόθεση του ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ που έγινε VIRAL!!!- Νέα ΣΤΟΙΧΕΙΑ με την ΑΛΗΘΕΙΑ…

Κοινοποίηση:
ΠΥΡ8

Τρίτη 15 Αυγούστου Περιοχή Καλάμου – Καπανδριτίου

Ένας πυροσβέστης απεγκλωβίζει ένα μικρό πουλί από ένα πεσμένο πεύκο την τελευταία στιγμή. Στο σημείο της φωτιάς πυροσβέστες, τοπικές αρχές, πολιτική προστασία δίνουν μάχη για τρίτη μέρα ώστε το μέτωπο της φωτιάς να κοπεί. Τα ΜΜΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό δημοσιεύουν σε χρόνο ρεκόρ οπτικό-ακουστικό υλικό από την προσπάθεια του πυροσβέστη να σώσει το πτηνό από βέβαιο θάνατο. Κείμενα και αφιερώματα ευχαριστίας για την ανθρωπιά ενός πυροσβέστη που έσωσε μια ζωή χωρίς διακρίσεις.

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 – Υβριστικό άρθρο μιας ιστοσελίδας Πυροσβεστικού περιεχομένου ( www.fire.gr διαδικτυακό περιοδικό για την πυρόσβεση και τη διάσωση)

Ο αρθρογράφος, μέλος εθελοντικής ομάδας πολιτικής προστασίας καταγγέλλει και αμφισβητεί αφενός την ιδιότητα του διασώστη ως πυροσβέστη και αφετέρου το γεγονός ότι την διάσωση δε την πραγματοποίησε εκείνος αλλά « άρπαξε το πτηνό με βία από το χέρια εθελοντή πολιτικής προστασίας που βρισκόταν παραπέρα» . Το άρθρο προχωρά σε προσωπική επίθεση με χυδαίους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε προσωπικό επίπεδο κατά του πυροσβέστη, αναφέροντας προσωπικά δεδομένα (όπως το έτος γέννησης του) και δίδεται η εντύπωση ότι σαφέστατα υπάρχει γνωριμία μεταξύ αρθρογράφου και πυροσβέστη αλλά και προσωπική κόντρα. Ισως τελικά ο αρθρογράφος να περιμένει επιβεβαίωση από το ίδιο το κοτσίφι για τα χρονικό της διάσωσής του.

Επειδή από μια μικρή έρευνα στο ίντερνετ, ο καθένας μπορεί να καταλάβει ευκόλως εννοούμενα :

1. Οι εθελοντές πυροσβέστες υπάγονται στο πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος βάσει νόμου 4029/2011 και εξομοιώνονται με λίγες διακρίσεις με το μόνιμο προσωπικό. Συμπέρασμα : Οι εθελοντές πυροσβέστες EINAI ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ και μάλιστα φέρουν βαθμούς. Ενώ αντίθετα οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.

2. Η διάσωση του πτηνού είναι μαγνητοσκοπημένη αλλά και υπάρχουν πολλές φωτογραφίες στο διαδίκτυο, από την έναρξη μέχρι τη λήξη της . Ενώ,σαφέστατα φαίνεται πως τη διάσωση πραγματοποιείσαι μόνος του ο εθελοντής πυροσβέστης και κανένας άλλος. Αυτό επιβεβαιώνεται από δημοσιογράφους που ήταν στο σημείο (με κάμερες και φωτογραφικές μηχανές) όπως ο δημοσιογράφος του reuters Σταύρος Χαμπάκης, ο οποίος το δηλώνει ευθέως παραθέτοντας στοιχεία ακόμα και στη σελίδα που υιοθέτησε τη συκοφαντική επίθεση.

3. Επίσημες και σοβαρές διαδικτυακές σελίδες καθώς και τηλεοπτικά μέσα, αντιλαμβανόμενοι την αστοχία και την χυδαία επίθεση κατά του εθελοντή πυροσβέστη, δε μπήκαν στη διαδικασία να αναπαράγουν το συγκεκριμένο άρθρο.

4. Ο εν λόγω εθελοντής πυροσβέστης, έκανε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Αntenna, στις 23/8/2017 και το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, ουδέποτε αμφισβήτησε την ιδιότητα του ούτε το γεγονός ότι εκείνος πραγματοποίησε τη διάσωση ( και πως θα μπορούσε να το κάνει αφού τα πάντα είναι καταγεγραμμένα)

5. Τέλος, κάτω από τα συκοφαντικό άρθρο, σχολιάζουν και υπογράφουν με ονοματεπώνυμο δημοσιογράφοι και φωτογράφοι που ήταν στο σημείο και καταρρίπτουν παντελώς το επιχείρημα ότι τη διάσωση την έκανε άλλος.
Ποιους εν τέλει συμφέρει η δημοσιότητα της διάσωσης του συγκεκριμένου πτηνού να την έχει ένας άμισθος και ανώνυμος εθελοντής πυροσβέστης και όχι ίσως μια οργανωμένη ομάδα εθελοντικής προστασίας η οποία λαμβάνει χορηγίες;

Πόσο κοστίζει τελικά το να είσαι ο αφανής ήρωας;

Ίσως είναι αρκετά ακριβό, το να μπεις μέσα στη φωτιά και να σώσεις μια –«μικρότερη – για κάποιους- αξίας ζωή» πληρώνοντας το τίμημα του να αποθανατίσει τυχαία κάποιος το περιστατικό και κάποιοι να εκμεταλλευτούν μια προσωπική διαμάχη για να λάβουν λίγη αργοπορημένη δημοσιότητα ένα μήνα μετά το περιστατικό.

Ο συγκεκριμένος εθελοντής πυροσβέστης όπως και δεκάδες άλλοι που βρίσκονταν και βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φωτιά, δεν έχουν ανάγκη από μια κάμερα ή λίγη δημοσιότητα αφού με ανιδιοτέλεια, αυτοθυσία και χωρίς να αμοίβονται παλεύουν με τις φλόγες.

Ας σταματήσουν κάποιοι να καπηλεύονται την επιτυχία του διπλανού τους!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ως εκπαιδευτικός θλίβομαι βαθύτατα που ένας νέος άνθρωπος, όπως εσείς κύριε Παντελίδη, με σπουδές και γνώσεις ανάλογες αυτών που παραθέτετε υπογράφοντας, αναλώνεται δημόσια τόσες ημέρες, προσπαθώντας να αμαυρώσει τη φήμη ενός ανθρώπου. Οι ίδιοι οι αυτόπτες μάρτυρες, ο κύριος Χαμπάκης και ο κύριος Πόνσε, παρόντες κατά την εξέλιξη του περιστατικού, σας διαψεύδουν κι εσείς παρά ταύτα περί άλλων τυρβάζετε. Επιμένετε να συκοφαντείτε ανηλεώς έναν άνθρωπο, με τον οποίο προφανέστατα έχετε προσωπικές διαφορές –που, πιστέψτε με ΔΕΝ μας αφορούν!- χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν το συγκεκριμένο περιστατικό και μεταχει ριζόμενος όλους εμάς ως φιλοθεάμον κοινό για την προσωπική σας βεντέτα. Επιεικώς απαράδεκτο! Η πράξη του εν λόγω Εθελοντή ήρθε να προστεθεί στις άοκνες κι ηρωϊκές προσπάθειες όλων των Πυροσβεστών, Μόνιμων, Εποχικών και Εθελοντών, να προστατέψουν ΟΛΟΥΣ μας. Η δική σας πράξη, από την άλλη, κηλιδώνει αυτές τις προσπάθειες. Μία δημόσια συγνώμη προς το θύμα σας, δημοσιευμένη όπως ακριβώς δημοσιεύσατε το δυσφημιστικό σας κείμενο, θα ήταν αν μη τι άλλο επιβεβλημένη.

  2. Το κράτος είναι σαν ξεχειλωμένο βρακί!
    Τράβα από δώ τράβα από εκεί, το ξεσκίσανε………στο διάλο. Μπορντέλο!

Comments are closed.