ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ για τον ΤΡΑΓΙΚΟ ΧΑΜΟ του ΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ και της 44χρονης ΓΥΝΑΙΚΑΣ που πρέπει να ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ο Υπουργός Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ από την ΚΑΜΕΡΑ του ΜΑΚΕΛΕΙΟ – ΟΣΑ ΔΕΝ ειπώθηκαν για τα πιθανά «ΛΑΘΗ» που ΟΔΗΓΗΣΑΝ στον ΘΑΝΑΤΟ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με το “ΜΑΤΙ” του ΡΕΠΟΡΤΕΡ

Κοινοποίηση:
makeleio9

Η χθεσινοβραδινή τραγωδία στο Π. Φάληρο όπου στοίχησε την ζωή στην 44χρονη ένοικο της πολυκατοικίας καθώς και του 33χρονου αρχιπυροσβέστη Μάτζιου Ματρθαίου , έχουν δημιουργήσει πολλά και προς το παρών αναπάντητα ερωτήματα!  

Όσο είδε και άκουσε το makeleio.gr το βράδυ της Παρασκευής στο σημείο όπου ξέσπασε η τεράστια πυρκαγιά είναι ερωτήματα που παραθέτουμε στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλια. Ακόμα δεν γνωρίζουμε επίσημα εάν ο ήρωας πυροσβέστης χάθηκε από λάθος χειρισμούς, από ελλείψεις  ή από κάποιο ατύχημα που συνέβη κατά την διάρκεια προσπάθειας διάσωσης της 44χρονης γυναίκας. Το σίγουρο είναι πως τα σώματα ασφαλείας που διακινδυνεύουν τις ζωές τους για να σώσουν όλους εμάς, αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό καθώς και σε υλικά και όπως πάντα στην Ελλάδα, όλα αυτά τα προβλήματα έρχονται στην επιφάνεια, αφού πρώτα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές!

Σύμφωνα λοιπόν, με τον επικεφαλής της χθεσινής επιχείρησης,  ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο συνάδελφός τους Μάτζιος Ματθαίος υπέστη σοβαρό τραυματισμό όταν στην προσπάθειά του να σώσει την άτυχη γυναίκα «πιθανόν να γλίστρησε και να τραυματίστηκε», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο 2.15 ωστόσο του βίντεο που ακολουθεί, η ρεπόρτερ του makeleio.gr ρωτάει τον επικεφαλής γιατί εθεάθη πυροσβέστης στο μπαλκόνι της διπλοκατοικίας χωρίς αντιασφυξιογόνο μάσκα.  Ο επικεφαλής διαψεύδει τόσο το γεγονός όσο όμως και τους αυτόπτες μάρτυρες. Παράλληλα σήμερα το πρωί η πληροφορία ότι ο 33χρονος Μάτζιος Ματθαίος κάλεσε σε βοήθεια τους συναδέλφους του αφού του τελείωσε η μπουκάλα οξυγόνου κάνει τον γύρο του διαδικτύου (δείτε εδώ).

 

Την ίδια ώρα ένα ακόμα αποκλειστικό βίντεο του Μακελειό φέρνει στην επιφάνεια και πάλι το ερώτημα, γιατί ο δεύτερος πυροσβέστης που βρέθηκε στο μπαλκόνι του κτιρίου εθεάθη χωρίς την φιάλη οξυγόνου σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.  Κατά την διάρκεια που οι πυροσβέστες κατέβαζαν με τον γερανό τον νεκρό συνάδελφό τους, ένας ακόμη πυροσβέστης βρισκόταν στο μπαλκόνι μέσα σε πυκνούς καπνούς επί τουλάχιστον πέντε λεπτά. Στο βίντεο το γεγονός ότι δεν φορούσε μάσκα το επιβεβαιώνουν και οι αυτόπτες μάρτυρες, ενώ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συνάδελφοι του άτυχου 33χρονου ανέφεραν στο Μακελειό, ότι ένας από τους δύο πυροσβέστες που βρέθηκε στην πυρκαγιά έδωσε την μάσκα του στην άτυχη γυναίκα προκειμένου να την σώσει, ενώ ο δεύτερος έμεινε χωρίς οξυγόνο αφού του τελείωσε!

makeleio10

makeleio9

Στην φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα ο νεαρός πυροσβέστης που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα να κουνάει το χέρι του και να καλεί σε βοήθεια! Στο βίντεο λίγη ώρα αργότερα καταγράφετε ο απεγκλωβισμός του από τους συναδέλφους του με την βοήθεια του γερανού ενώ ακούγονται οι αυτόπτες μάρτυρες που επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι δεν φορούσε μάσκα!

Εύλογα λοιπόν απευθυνόμαστε προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον ρωτάμε. Ο ήρωας πυροσβέστης χάθηκε από ελλείψεις υλικών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία; Θα μπορούσε να είχε σωθεί και η άτυχη γυναίκα εάν ο πυροσβέστης είχε μια δεύτερη μπουκάλα οξυγόνου μαζί του;  Θα μπορούσε να είχε σωθεί εάν στην τριώροφη κατοικία επιχειρούσαν παραπάνω από δύο πυροσβέστες; Το ότι δεν θρηνήσαμε και τρίτο θύμα τελικά,  (τον δεύτερο πυροσβέστη) ήταν καθαρά θέμα τύχης και τεράστιου αγώνα που κατέβαλαν οι συνάδελφοί του;

Ρεπορτάζ Μ.Κ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ:ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ-33ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ-ΝΕΚΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΝΟΙΚΟΣ-ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗ ΦΡΙΚΗ-ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ Π.Υ-ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΖΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΗ

ΑΥΤΟΣ είναι ο Ηρωικός ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ που έδωσε τη ΖΩΗ του στη Μάχη με τις Φλόγες- Ο Τραγικός Διάλογος με τους συναδέλφους του (ΦΩΤΟ)

 Το “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” ζητάει την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Αρχηγού του Π.Σ! – “Βασίλη Κικίλια, ΔΙΩΞΤΟΝ τον με τις κλωτσιές! Τους ΗΡΩΕΣ τους θέλουμε ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ όχι στον ΤΑΦΟ!”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Η πυροσβεστική δεν έχει οξυγόνο
    Η αστυνομία δεν έχει αλεξησφαιρα
    Ο στρατός δεν έχει ρούχα
    Το ΕΣΥ δεν έχει υγειονομικο υλικό
    ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΔΙΑ!

    1. Σωστότατος!!! Και μεις επίσης είμαστε ηλίθιοι που δεν τους έχουμε κάψει ζωντανούς!

Comments are closed.