ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΑΛΟΓΡΙΩΝ ΤΗΣ ΜΑΑΛΟΥΛΑ – ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΠΟΛΝΤΟ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ!

Κοινοποίηση:
APAXTHEISES

Οι Τρομοκράτες γνωστοποιούν τα αιτήματά τους! 

Όπως μεταδίδουν σήμερα,06/12/13 τα franceinfo και ouestfrance, η  ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση “Ελεύθερο Καλαμούν” ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή ενώ γνωστοποίησε και τα αιτήματά της για την απελευθέρωση των ομήρων μοναχών: “Δεν θα τις απελευθερώσουμε όσο κάποια αιτήματά μας δεν ικανοποιούνται. Οι απαιτήσεις μας ξεκινούν από την απελευθέρωση 1000 σύριων κρατουμένων από τις φυλακές του καθεστώτος.” Αυτό διαμήνυσε ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης, Mohannad Abou al Fidaa, στην αραβική εφημερίδα Achark al Aoussat. Ένας υπεύθυνος του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου δεν επιβεβαίωσε την ταυτότητα των δραστών αλλά ούτε και τις απαιτήσεις τους. Σύμφωνα με το αραβικό Quenshrin.com οι πληροφορίες που διαρρέουν από τους κύκλους της ένοπλης αντιπολίτευσης, είναι ότι οι εξτρεμιστές στοχεύουν πλέον ανοιχτά χριστιανικούς προσκυνηματικούς τόπους διεθνούς εμβέλειας για να εκδικηθούν τους Σύριους χριστιανούς που παρέχουν στήριξη στο καθεστώς και στο στρατό.

Το ίδιο μέσο εκτιμά ότι πρόκειται για αντιπερισπασμό στην επιτυχημένη ευρείας κλίμακας επιχείρηση που διεξάγει ο τακτικός στρατός στην στρατηγικής σημασίας για τον έλεγχο της πρωτεύουσας, όρος Καλαμούν. Πριν από μερικές μέρες είχε χτυπηθεί και η ελληνορθόδοξη μονή των Χερουβείμ ενώ απειλείται άμεσα σύμφωνα με πολλές πηγές και η ιουστινιάνεια μονή της Σαιντνάγιας η οποία επίσης φιλοξενεί οικοτροφείο και είχε δεχθεί επίθεση με ρουκέτα πριν απο ένα χρόνο. Τότε τα παιδιά είχαν σωθεί από θαύμα. Δυστυχώς τόσο το επίσημο site του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας όσο και το  Quenshrin.com  αναφέρουν ότι πολλά παιδιά του ορφανοτροφείου της Αγίας Θέκλας συγκατελέγονται στους ομήρους.

Σε συνέντευξή της στο σταθμό Télé lumière η ηγουμένη της πιο γνωστής ελληνορθόδοξης μονής της Συρίας, Παναγία Σαιντνάγια στο Ριφ Ντιμάσκ, γερόντισσα Φεβρωνία Ναμπχάν, αποκαλύπτει όλο το περιεχόμενο των δραματικών  συνδιαλέξεων που είχε με την απαχθείσα ηγουμένη Πελαγία. Μία από αυτές τις συνομιλίες  έγινε καθ’ οδόν προς το κρυσφύγετο των ισλαμιστών.

 

apagogi1

 

 

Της είπα: “Δώσε μου να μιλήσω με τον οδηγό για να δω πού σας πηγαίνει.” Πράγματι μίλησα μαζί του και  του είπα πολύ συγκινητικά λόγια αντάξια  στο μοναχισμό, ότι μεταφέρει αγγέλους κ.α. Του είπα επί λέξει: “ευλογημένε να τις πάτε αμέσως σε ασφαλές μέρος, μη τις πηγαίνετε από δω κι από εκεί.” Όταν τις πήραν από  το μοναστήρι τους, νόμιζαν ότι  θα τις οδηγούσαν στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο  στη Δαμασκό, όμως μας τηλεφώνησαν αργότερα από το Γιαμπρούντ. Προσπάθησε να με καθησυχάσει και μου είπε ότι “είμαστε τώρα στο Γιαμπρούντ, είμαστε σε ένα σπίτι και κανείς δεν μας ενοχλεί”. Αυτή μαζί με 11 μοναχές και 3 μικρές κοπέλες.

H ηγουμένη Φεβρωνία δήλωσε επίσης ότι η γερόντισσα Πελαγία είχε υποστεί πολλές πιέσεις   εκ μερους των ενόπλων για να εγκαταλείψει το μοναστήρι, και όταν δεν λύγισε στις απειλές τους, της ανακοίνωσαν ότι θα τις πάρουν από τη μονή. Τότε εκείνη θαρραλέα τους απάντησε: “αν είναι να φύγουμε, εμείς πάμε μόνο  στο Πατριαρχείο στη Δαμασκό ή στην ιερά μονή της Σαϊντνάγιας”.

“Η ηγουμένη Πελαγία, όταν ήταν στο μοναστήρι, με πήρε τηλέφωνο και κατήγγειλε ότι οι ένοπλοι μπαινοβγαίνουν στο μοναστήρι και τους λένε μ’ απειλητικό ύφος να φύγουν από το μοναστήρι: “να φύγετε από το μοναστήρι! Θα σας πάμε στο Γιαμπρούντ”. “Γιατί να μας πάτε στο Γιαμπρούντ; Εμείς δεν έχουμε μοναστήρι στο Γιαμπρούντ. Να μας πάτε τότε στο μοναστήρι της Σαϊντνάγιας”. Επιβεβαίωσε η μητέρα Φεβρονία ότι η  Πελαγία φαινόταν αρκετά αναστατωμένη όταν την οδήγησαν μαζί με τις υπόλοιπες αδελφές  με 3 αυτοκίνητα στην πόλη που ελέγχουν. Η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία της Φεβρωνίας μαζί της έγινε αφού έφθασαν στο κρησφύγετο.

Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Το βίντεο από τη συνέντευξη γ. Φεβρωνίας στο telelumiere που αναμεταδόθηκε και από το Noursat tv:

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ο Τούρκογλου (Γιός του Τούρκου στα Τούρκικα) είναι ανδρείκελο των Αμερικάνων . Κάνει ότι του πούν και να μην περιμένουμε τίποτα από αυτόν παρά προδοσίες. Δεν τον έβαλε τυχαία ο Σαμαρας σε αυτήν την θέση. Όλοι ανδρείκελα είναι.

Comments are closed.