Αμερικανική συνταγή για τους φοροφυγάδες. «Θα τελειώνουμε όποιον κλέβει την εφορία»…

Κοινοποίηση:
9

Θεσμοί και υπουργείο Οικονομικών φέρνουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους και τις εξοντωτικές ποινές που επιβάλλει η οικονομική αστυνομία των ΗΠΑ στους επαγγελματίες που δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα.

Συγκεκριμένα ένα νέο πλέγμα μέτρων από τις πρακτικές της IRS (Internal Revenue Service), της πανίσχυρης οικονομικής αστυνομίας των ΗΠΑ, που θα οδηγεί κυριολεκτικά σε επαγγελματική εξόντωση όσους ελεύθερους επαγγελματίες (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, κατασκευαστές κ.ά.) συλλαμβάνονται για φοροδιαφυγή προετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές.

Όπως λένε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «θα τελειώνουμε όποιον κλέβει την εφορία».

Ουσιαστικά όσοι πιάνονται για υποθέσεις φοροδιαφυγής θα τελειώνουν επαγγελματικά και δεν θα μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους.

Σημειώνεται ότι κατά 2,5 δισ. ευρώ μειώθηκαν μέσα σε ένα χρόνο τα εισοδήματα που δήλωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι στην Εφορία. Τα εισοδήματα που δηλώθηκαν για το 2016 ήταν 72,5 δισ. ευρώ έναντι 75,01 δισ. το 2015.

Ο φόβος των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών, που αποδείχθηκε πραγματικός, ανάγκασε τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολουμένους να αποκρύψουν εισοδήματα για να γλιτώσουν τόσο από την εφορία όσο και από τον ΕΦΚΑ.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ο αριθμός των ελεύθερων επαγγελματιών μειώθηκε κατά περίπου 58.000 σε σχέση με το 2015, ενώ εξαφανίσθηκαν και 20.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.