ΑΛΗΤΕΣ! Άλλοι ψάχνουν στα σκουπίδια για να ζήσουν και άλλοι ποζάρουν σε θαλαμηγούς και πεντάστερα [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
A man empties out the remains of an olive oil container from a trash bin in the northern Greek port city of Thessaloniki, Greece, Tuesday, Jan. 4, 2011. Welfare agencies and charity groups have warned of a spike in poverty and homelessness in Greece due to the effects of the financial crisis. (AP Photo/Nikolas Giakoumidis)

Μπορεί η πολιτική ηγεσία να υποστηρίζει ότι η χώρα βγαίνει από το “τούνελ της ύφεσης ” την ίδια στιγμή όμως η κοινωνική εικόνα είναι διαφορετική.

Μέσα στο καύσωνα και την αφόρητη ζέστη άνθρωποι αναζητούν τροφή και πράγματα στα σκουπίδια.

Η φωτογραφία ειναι από το κέντρο της Αθήνας και δείχνουν ανθρώπους να κρέμονται από τους κάδους και να ψάχνουν ότι θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμο.

Η εικόνα προκαλεί συναισθήματα λύπης και θυμού για την αδυναμία και απόγνωση που βρίσκεται αρκετοί συμπολίτες καθώς για την ανισότητα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.

Κοινωνική ανισότητα που οδηγεί αυτούς ανθρώπους να περιφέρονται σε όλη την Αθήνα ψάχνοντας σε κάδους και σκουπίδια ενώ άλλοι κάνουν υπερπολυτελή ζωή με θαλαμηγούς και πεντάστερα ξενοδοχεία

FullSizeRender

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Καραγιάννης είχε μιλήσει για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον ψυχισμό των Ελλήνων και εξηγούσε για τις άμυνες και συμπεριφορές που αναπτύσσει ο άνθρωπος κάτω από την συναισθηματική πίεση και το παρατεταμένο στρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠ’ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΨΩΦΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ !!!!!!!! ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΙ ΛΟΠΡΙΤΕΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ !!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.