ΑΚΥΡΕΣ οι απολύσεις της ΕΡΤ! – Έρχεται και εισαγγελική έρευνα!

Κοινοποίηση:
ert

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται τόσο στο πολιτικό σκηνικό, όσο και στα media, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να ακυρώσει όλες τις απολύσεις των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ, οι οποίοι ακολούθησαν τη δικαστική οδό.

Με βάση τη σημερινή απόφαση, (2732/2014) το ελληνικό Δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, υποχρεούται να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων, τοποθετώντας τους στις θέσεις που κατείχαν πριν την απόλυσή τους, με το μισθολόγιο να παραμένει το ίδιο. Η εν λόγω απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή.

Ταυτόχρονα, το δικαστήριο αποδέχεται πως συνολικός διάδοχος της ΕΡΤ είναι η ΝΕΡΙΤ, η οποία έχει την υποχρέωση να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις του φορέα που καταργήθηκε.

Το ελληνικό Δημόσιο καλείται να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, αφού σε διαφορετική περίπτωση προβλέπεται πρόστιμο 100€/ημέρα για κάθε ενάγοντα.

Όλα τα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας τον περασμένο Μάιο, το οποίο έκρινε νόμιμο το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης τον Ιούνιο του 2012 και κατ’ επέκταση νόμιμες και τις απολύσεις των 2.915 εργαζομένων.

Έρχεται και εισαγγελική έρευνα

Την ίδια ώρα, νέα προκαταρκτική εξέταση για τη ΝΕΡΙΤ διατάχθηκε από την προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας Παναγιώτα Φάκου, με αφορμή τις καταγγελίες για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων. Οι εισαγγελείς Χαράλαμπος Λακαφώσης και Αριστείδης Κορέας αναλαμβάνουν να ερευνήσουν όλες τις καταγγελίες που αφορούν στον επίμαχο διαγωνισμό για τις προσλήψεις δημοσιογράφων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΗΝ ΥΕΝΕΔ ΠΙΣΩ!!!! ΜΟΝΟ Η ΥΕΝΕΔ ΑΞΙΖΕΙ!! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ Σ Κ Ο Υ Π Ι Δ Ι Α!!!!

  2. ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΘΑ ΤΙΣ ΕΦΕΣΙΒΑΛΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ “ΣΙΚΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ”, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ

  3. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΗΝ ΕΡΤ ΠΙΣΩ!!!! ΜΟΝΟ Η ΕΡΤ ΑΞΙΖΕΙ!! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ Σ Κ Ο Υ Π Ι Δ Ι Α!!!!

Leave a Response