ΑΚΡΩΣ επικίνδυνα ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ προϊόντα από τα Jumbo ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ο ΕΦΕΤ! Περιέχουν ΟΥΣΙΕΣ ΒΛΑΒΕΡΕΣ για την υγεία! Δείτε ποια προϊόντα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιήσετε!

Κοινοποίηση:
c533f9014a9bccbdd6f9e02257678814_L

Προϊόντα που τα χρησιμοποιεί κανείς καθημερινά ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ. Την ανάκληση προϊόντων τα οποία εισήγαγε η πασίγνωστη εταιρία Jumbo ζητάει με επείγουσα ανακοίνωση του ο ΕΦΕΤ. Σύμφωνα με τον φορέα εντοπίστηκαν ουσίες οι οποίες κρίθηκαν ακατάλληλες για τους καταναλωτές. Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ προϊόντα της εταιρίας Jumbo καθώς πριν από έναν χρόνο έκρινε ακατάλληλα για τους καταναλωτές πλαστικά πιάτα.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων(ΕΦΕΤ) ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος, “Kουτάλα με τρύπες”, στο οποίο διαπιστώθηκε η μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών, σε ποσότητα που υπερβαίνει τα νομοθετημένα όρια για τη χρήση του σε επαφή με τρόφιμα.

Επιπλέον, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, προέβη σε έλεγχο παιδικού πλαστικού μπολ που διακινεί η εταιρεία Jumbo Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία “Bosfor HOUSEWARE”, προέλευσης Τουρκίας, με αριθμό παρτίδας Lot: 28062014 και αριθμό γραμμοκώδικα 8693395006331. Επίσης, στην συσκευασία αναγράφεται ο κωδικός BSF633.

bol1 (1)

Επιπλέον, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, προέβη σε έλεγχο παιδικού πλαστικού μπολ, το οποίο διαπιστώθηκε, μέσω εργαστηριακών δοκιμών από το Γενικό Χημείο του Κράτους, ότι δεν πληροί τους όρους για τη χρήση που προορίζεται, με επιπτώσεις στην ασφάλεια των τροφίμων, διότι κατά τη δοκιμή μετανάστευσης σε προσομοιωτές τροφίμων παρατηρήθηκαν αποκολλήσεις της πλαστικής διακοσμητικής επίστρωσης τόσο στο εσωτερικό (βυθό) όσο και στο χείλος του μπολ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το παιδικό μπολ, με την εμπορική ονομασία “Μπολ πλαστικό ζούγκλα” και αριθμό παρτίδας Lot NO:RA 1401 – 04. Τα ανωτέρω αναφερόμενα προϊόντα διακινήθηκαν από την ελληνική εταιρεία “JUMBO S.A.” (Κύπρου 9 &Ύδρας, Μοσχάτο).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (κάτωθι φωτογραφίες), να μην τα χρησιμοποιήσουν.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

neroantigiafladi

Δεν είναι η πρώτη φορά που προϊόντα τα οποία εισάγονται από την εισηγμένη εταιρεία μπαίνουν στο στόχαστρο του ΕΦΕΤ καθώς κρίνονται ακατάλληλα για να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα. Μόλις πριν από λίγους μήνες, είχε διαταχθεί και πάλι απόσυρση προϊόντων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

 1. Οι πολυεθνικες τα μεγαλα σουπερ μαρκεττων εβραιων φαγανε το μπακαλικο της γειτονιας τον μαναβη τον ψαρα τον φουρναρη μιλαμε μετα χουντας εποχη αφησανε το εμποριο ελευθερο κ χωρις αγορανομια κ τωρα τρωμε ολα τα σκατα στη μουρη κ τα χρυσοπληρωνουμε.στερνη μου γνωση να σε χα πρωτη λεγανε οι παλαιοι.

 2. Οταν μπαινεις σε καταστημα ΤΖΑΜΠΟ κοβεται η αναπνοη σου απο τα ΧΗΜΙΚΑ των φτηνοπλαστικων.

  Αλιμονο στον κοσμακη που δουλευει εκει μεσα.

 3. Αυτό με την Jumbo έχει παρατραβήξει. Συνέχεια για ανάκληση προϊόντων της διαβάζουμε αλλά συνεχίζουν να μην έχουν επιπτώσεις. Τι σκατά άκρες έχουν τα λαμόγια;

 4. μπραβο Στεφανε να βγαινουν και επωνυμα ποιες εταιριες καταστρεφουν κοσμο

 5. Και εγώ συμφωνώ.Ολη αυτή η ανεργία προήλθε απο την συγκέντρωση του πλούτου απο τις πολυεθνικές που έχουν στραγγίσει και κλείσει τα μικρομάγαζα και εμείς σαν τα βόδια πάμε και παίρνουμε όλα τα κινέζικα και
  τα ψευτοπράγματα.
  Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία αν και πλέον πάμε για φούντο…

 6. Προτιμούμε τα συνοικιακά μαγαζιά της εκάστοτε γειτονιάς, στηριζουμε τον ελεύθερο επαγγελματία που με το μαχαίρι στο λάιμό προσπαθεί να ταίσει την οικογένεια του και οχι τους καιρσκόπους και κερδοσκόπους που στο βωμό του κέρδους δεν υπολογίζουν τίποτα και κανένα. Οχι στην συγκέντρωση προιόντων και υπηρεσιών σε ενα μέρος και σε μια τσέπη. Οχι στον αθέμητο ανταγωνισμό. Οχι στην ανεργεία.

Comments are closed.